Η Τσέλσι ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την απόκτηση του Καλιντού Κουλιμπαλί από τη Νάπολι για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Δεύτερο και ακόμα πιο ηχηρό «μπαμ» από την Τσέλσι, που ανακοίνωσε τη μεταγραφή του Καλιντού Κουλιμπαλί. Χωρίς να τραβήξει πάνω της τα φώτα της δημοσιότητας, η ομάδα του Λονδίνου πραγματοποίησε ακόμα μία σπουδαία και καίρια μεταγραφή. Αυτή του Σενεγαλέζου μπακ από τη Νάπολι. Ο Κουλιμπαλί ανακοινώθηκε ήδη από τους «μπλε» και υπέγραψε συμβόλαιο πενταετούς διάρκειας με την Τσέλσι.

Τι δήλωσε το νέο απόκτημα της Τσέλσι, Καλιντού Κουλιμπαλί

«Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στην Τσέλσι. Είναι μία μεγάλη ομάδα στον κόσμο και όνειρό μου ήταν πάντα να παίξω στην Premier League.

Η Τσέλσι με πλησίασε για πρώτη φορά για να με αποκτήσει το 2016 αλλά δεν τα καταφέραμε. Τώρα όταν ήρθαν πάλι για μένα έκανα δεκτή την πρότασή τους επειδή ήθελαν πραγματικά να έρθω να παίξω για αυτούς στην Premier League.

Όταν μίλησα με τους καλούς φίλους μου Εντουάρ Μεντί και Ζορζίνιο έκαναν ευκολότερη την επιλογή μου οπότε είμαι πραγματικά ευτυχισμένος που είμαι εδώ σήμερα.

Θέλω να ευχαριστήσω τους οπαδούς επειδή είδα αρκετούς από αυτούς στο Λονδίνο και στο αεροπλάνο όλοι ήταν χαρούμενοι που είμαι εδώ. Ελπίζω να είναι πραγματικά καλή αυτή η σεζόν και να δώσουμε μερικές καλές στιγμές στους οπαδούς”, τόνισε ο Κουλιμπαλί στις δηλώσεις που έκανε στην επίσημη ιστοσελίδα των μπλε μετά από την επισημοποίηση της μεταγραφής του.

Την ικανοποίησή του για την απόκτηση του Κουλιμπαλί εξέφρασε και ο νέος ισχυρός άνδρας της Τσέλσι, με τον Τοντ Μπόλι να υπογραμμίζει: “Ο Καλιντού Κουλιμπαλί είναι ένας από τους καλύτερους αμυντικούς στον κόσμο και είμαστε χαρούμενοι που τον καλωσορίζουμε στην Τσέλσι.

Είναι ένας σπουδαίος ηγέτης και ένας υποδειγματικός ομαδικός παίκτης. Ο Καλιντού φέρνει τεράστια εμπειρία και χαρακτηριστικά που θα ωφελήσουν την ομάδα μας και το σύλλογο”».