Η Τσέλσι έχει μπει δυνατά στο καλοκαιρινό μεταγραφικό παζάρι μετά την εξαγορά της από τον Μπόελι και το debut.gr γράφει γιατί εξακολουθεί να ακολουθεί τεχνικές παρελθόντος.

Η Τσέλσι επισημοποίησε τη μεταγραφή του Ραχίμ Στέρλινγκ από τη Μάντσεστερ Σίτι (56.000.000 λίρες το κόστος), έχει ήδη συμφωνήσει προφορικά με τον Κουλιμπαλί της Νάπολι και γενικότερα έχει μπει πολύ δυνατά στο “παιχνίδι των μεταγραφών”.

Ο Στέρλινγκ, ένας εκ των κορυφαίων winger της Πρέμιερ Λίγκ και ίσως ο πιο…υποτιμημένος παίκτης στο Νησί, είναι σαφώς μια κίνηση από το “πρώτο ράφι”. Αποτελεί την πρώτη μεταγραφή της εποχής Τοντ Μπόελι και αν κρίνουμε από τις προθέσεις του νέου ιδιοκτήτη  των “μπλε”, η συνέχεια θα είναι ανάλογη!

Και για να πάρετε μια μικρή γεύση, ο Στέρλινγκ “άφησε” τη Σίτι έχοντας αγωνιστεί 339 φορές, με απολογισμό 131 γκολ, 94 ασίστ και 11 τίτλους! Συν τοις άλλοις, μιλάμε για τον ποδοσφαιριστή με τα περισσότερα κερδισμένα πέναλτι στην ιστορία της Πρέμιερ! Αυτά, σε συνδυασμό με την τρομακτική του ταχύτητα με -και χωρίς- τη μπάλα, την διείσδυση και την ικανότητα στο “1 με 1” καθιστούν τη μεταγραφή κάτι παραπάνω από “σούπερ”!

Πέρα από τον Στέρλινγκ λοιπόν, σήμερα (14/7) που γράφεται το κείμενο, ο Καλιντού Κουλιμπαλί έχει ήδη προσγειωθεί στο Λονδίνο. Ο κεντρικός αμυντικός της Νάπολι θα περάσει τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και έπειτα θα υπογράψει συμβόλαιο που θα του αποφέρει 10.000.000 λίρες ετησίως. Η συμφωνία της Τσέλσι με τους Ιταλούς είναι στα 40.000.000 λίρες.

Επομένως, μιλάμε ήδη για δύο κινήσεις λίγο κάτω από τα 100.000.000 λίρες. Πέραν αυτών, μια είδηση που ανέβασε κατακόρυφα τη δημοτικότητα τόσο της Τσέλσι όσο και του Μπόελι, ήταν το “ενδιαφέρον” για την υπογραφή του Κριστιάνο Ρονάλντο.

Η υπόθεση του Πορτογάλου βέβαια δεν προχώρησε, καθώς ο Τόμας Τούχελ δεν επιθυμεί να διαταράξει τις ισορροπίες της ομάδας του. Όλοι γνωρίζουν πως ο Κριστιάνο είναι ένας εκ των κορυφαίων της ιστορίας, αλλά το “εγώ” του θέλει να είναι πάνω από τις ομάδες του, με αποτέλεσμα ο Γερμανός τεχνικός να απορρίψει την περίπτωσή του.

Το ίδιο βέβαια δε συμβαίνει και με τον Σερζ Γκνάμπρι της Μπάγερν. Η Τσέλσι είχε έρθει σε συμφωνία με τον Ραφίνια της Λίντς, αλλά ο Βραζιλιάνος πραγματοποίησε το παιδικό του όνειρο: υπέγραψε στη Μπαρτσελόνα. Έτσι, η Τσέλσι στρέφεται στον Γερμανό εξτρέμ, με τις συζητήσεις των δύο ομάδων να έχουν αρχίσει ήδη.

Με αυτές τις κινήσεις, ο Μπόελι δείχνει σε όλους πως δεν επιθυμεί μονάχα να..”μειώσει την ψαλίδα” από Σίτι και Λίβερπουλ, αλλά θέλει από την πρώτη κίολας χρονιά του, να μπει δυνατά στη διεκδίκηση του τίτλου. Τι μας θυμίζει όλο αυτό; Μα φυσικά την περίπτωση του προκατόχου του. Ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς μπήκε με την ίδια “δίψα” όταν ανέλαβε την Τσέλσι (2003).

Το πρώτο του καλοκαίρι στο Νησί, ο Ρώσος μεγιστάνας ξόδεψε ένα σκασμό λεφτά (πάνω από 100.000.000 λίρες, ποσό αδιανόητο για την τότε εποχή), με σκοπό η Τσέλσι που βρισκόταν στα μέσα του βαθμολογικού πίνακα, να γίνει ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό. Κάτι το οποίο δεν άργησε, καθώς 2 χρόνια μετά, το 2005 με τον Ζοσέ Μουρίνιο στον πάγκο, πανηγύρισε πρωτάθλημα κάνοντας μάλιστα ρεκόρ συγκομιδής βαθμών.

Από εκείνη τη σεζόν και έπειτα, η Τσέλσι κατέκτησε τα πάντα, μεταξύ των οποίων και 2 Τσάμπιονς Λίγκ! Η νέα της εποχή λοιπόν, ξεκίνησε με πολλές φιλοδοξίες αλλά και με ιδέες και πρακτικές που θυμίζουν μονάχα το..παρελθόν!