Ο Τσιτσιπάς επικράτησε του Κόλερ και προκρίθηκε στον επόμενο γύρο του Roland Garros αλλά μόνο... μέλι δεν έσταξε για τον αντίπαλό του.

Παρά το γεγονός ότι δυσκολεύθηκε αρκετά, ο Στέφανος Τσιτσιπάς, πέτυχε την δεύτερη νίκη του στο Roland Garros, που φιλοξενείται στο Παρίσι.

Ο Ελληνας πρωταθλητής, ο οποίος βρίσκεται στο Νο 4 της παγκόσμιας κατάταξης, επικράτησε του Τσέχου, Ζντένεκ Κόλαρ με 3-1 σετ (6-3, 7-6, 6-7, 7-6) και προκρίθηκε στον τρίτο γύρο του φημισμένου Grand Slam.

Λίγο μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο «Tsitsifast», σχολίασε: «Με τρέλανε. Εκνευριζόμουν πολύ, με έβγαζε εκτός εαυτού στην διάρκεια της αναμέτρησης.

Εβαζε κάθε κομμάτι του κορμιού του για να ανταπεξέλθει. Θέλω να τον συγχαρώ για ένα σπουδαίο παιχνίδι και μια μεγάλη προσπάθεια που έκανε. Εψαχνα σε όλο το ματς κτυπήματα στην ευθεία, αλλά δεν το έβρισκα. Ας πούμε ότι είχα και τύχη».

Τσιτσιπάς: Άντεξε στα δύσκολα και πήρε την πρόκριση για τον 3ο γύρο

Μετά από 4 ώρες και 8 λεπτά εντυπωσιακής μάχης, ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε δύσκολα του Ζντένεκ Κόλαρ και για 4η σερί χρονιά βρίσκεται στους “32” καλύτερους του τουρνουά.

Ο Έλληνας τενίστας μόνο εύκολο έργο δεν είχε κόντρα στον Τσέχο. Αν και προηγήθηκε 2-0 δεν «καθάρισε» το ματς, με αποτέλεσμα να δώσει τη δυνατότητα στον αντίπαλό του να μειώσει και να φτάσει μία ανάσα από το 2-2 στα σετ κάτι που θα τον έφερνε σε ακόμα πιο δύσκολη θέση.

Μπήκε δυνατά, έκανε εύκολα το 1-0 (6-3), αλλά και πάλι στην πορεία του αγώνα έκανε αρκετά λάθη. Ο Κόλαρ δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και μπήκε δυνατά στη διεκδίκηση του δεύτερου σετ. Ο Τσιτσιπάς, που βρέθηκε να χάνει με 4-1 στα game, ισοφάρισε σε 4-4. Τα πάντα κρίθηκαν στο tie break, όπου κατάφερε να φτάσει στο 2-0 με 7-6 (8).

Η μάχη συνεχίστηκε και στο τρίτο σετ. Ο Κόλαρ κατάφερε να σταθεί όρθιος στο tie break και με 7-6 (3) να μειώσει σε 2-1 και να ξαναμπεί στο παιχνίδι. Η εξέλιξη του ματς και τα μεγάλα χτυπήματα που έβρισκε ο 27χρονος Τσέχος εκνεύρισαν τον Στέφανο Τσιτσιπά. Δεν εκμεταλλεύτηκε το break στο 5ο game του 4ου σετ και όλα «στράβωσαν» καθώς ο αντίπαλός του ισοφάρισε σε 3-3.

Όπως συνέβη και στα δύο προηγούμενα σετ, οι δύο τενίστες κράτησαν τα σερβίς τους κι έλυσαν ξανά τις διαφορές τους στο tie break. Ο Έλληνας πρωταθλητής βρέθηκε με την «πλάτη στον τοίχο» και πίσω στο σκορ με 6-2. Όμως δεν το έβαλε κάτω. Με 5 συνεχόμενους πόντους δεν επέτρεψε στον Κόλαρ να κάνει την «έκπληξη». Ο Τσέχος έκανε το 7-7, αλλά ο Τσιτσιπάς είχε το μομέντουμ κι έφτασε στη νίκη με 9-7.

Μετά το θρίλερ του πρώτου γύρου με τον Λορέντσο Μουζέτι, ο Τσιτσιπάς έδωσε μια ακόμα μαραθώνια μάχη και συμπλήρωσε 7 ώρες και 45 λεπτά παιχνιδιού στα δύο πρώτα ματς του στο Παρίσι.  Στον επόμενο γύρο θα αντιμετωπίσει τον Μάικλ Ίμερ (Νο95).