Ο Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε μετά από αγώνα 4 ωρών με 3-1 σετ τον Τσέχο Ζντένεκ Κόλαρ και πέρασε στον 3ο γύρο του Roland Garos.

Μετά από 4 ώρες και 8 λεπτά εντυπωσιακής μάχης, ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε δύσκολα του Ζντένεκ Κόλαρ και για 4η σερί χρονιά βρίσκεται στους “32” καλύτερους του τουρνουά.

Ο Έλληνας τενίστας μόνο εύκολο έργο δεν είχε κόντρα στον Τσέχο. Αν και προηγήθηκε 2-0 δεν «καθάρισε» το ματς, με αποτέλεσμα να δώσει τη δυνατότητα στον αντίπαλό του να μειώσει και να φτάσει μία ανάσα από το 2-2 στα σετ κάτι που θα τον έφερνε σε ακόμα πιο δύσκολη θέση.

Μπήκε δυνατά, έκανε εύκολα το 1-0 (6-3), αλλά και πάλι στην πορεία του αγώνα έκανε αρκετά λάθη. Ο Κόλαρ δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και μπήκε δυνατά στη διεκδίκηση του δεύτερου σετ. Ο Τσιτσιπάς, που βρέθηκε να χάνει με 4-1 στα game, ισοφάρισε σε 4-4. Τα πάντα κρίθηκαν στο tie break, όπου κατάφερε να φτάσει στο 2-0 με 7-6 (8).

Η μάχη συνεχίστηκε και στο τρίτο σετ. Ο Κόλαρ κατάφερε να σταθεί όρθιος στο tie break και με 7-6 (3) να μειώσει σε 2-1 και να ξαναμπεί στο παιχνίδι. Η εξέλιξη του ματς και τα μεγάλα χτυπήματα που έβρισκε ο 27χρονος Τσέχος εκνεύρισαν τον Στέφανο Τσιτσιπά. Δεν εκμεταλλεύτηκε το break στο 5ο game του 4ου σετ και όλα «στράβωσαν» καθώς ο αντίπαλός του ισοφάρισε σε 3-3.

Όπως συνέβη και στα δύο προηγούμενα σετ, οι δύο τενίστες κράτησαν τα σερβίς τους κι έλυσαν ξανά τις διαφορές τους στο tie break. Ο Έλληνας πρωταθλητής βρέθηκε με την «πλάτη στον τοίχο» και πίσω στο σκορ με 6-2. Όμως δεν το έβαλε κάτω. Με 5 συνεχόμενους πόντους δεν επέτρεψε στον Κόλαρ να κάνει την «έκπληξη». Ο Τσέχος έκανε το 7-7, αλλά ο Τσιτσιπάς είχε το μομέντουμ κι έφτασε στη νίκη με 9-7.

Μετά το θρίλερ του πρώτου γύρου με τον Λορέντσο Μουζέτι, ο Τσιτσιπάς έδωσε μια ακόμα μαραθώνια μάχη και συμπλήρωσε 7 ώρες και 45 λεπτά παιχνιδιού στα δύο πρώτα ματς του στο Παρίσι.  Στον επόμενο γύρο θα αντιμετωπίσει τον Μάικλ Ίμερ (Νο95).