Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πήρε τη νίκη-πρόκριση επί του Μουσέτι στον πρώτο γύρο του Roland Garros με μεγάλη ανατροπή.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατάφερε έστω και δύσκολα να ανατρέψει το εις βάρος του 2-0 και να προκριθεί στον επόμενο γύρο του Roland Garros.

Ο Έλληνας τενίστας βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0 σετ από τον 20χρονο Λορέντζο Μουσέτι αλλά παίζοντας το τένις που γνωρίζει κατάφερε να ολοκληρώσει την ανατροπή. Έτσι, έστω και με άγχος και πίεση προκρίθηκε στον επόμενο γύρο του grand slam της Γαλλίας, στο οποίο ποντάρει πολλά.

Ο «Tsitsifast» ξεκίνησε τον αγώνα δυναμικά με μόνο σκοπό να τελειώσει γρήγορα την… υποχρέωση. Κάνοντας μπρέικ στο δεύτερο σέρβις του Μουσέτι και προστατεύοντας το δικό του, ο Στεφ προηγήθηκε 4-1 και είχε αποκτήσει ξεκάθαρο αβαντάζ. Κάπου εκεί, όμως, άλλαξαν τα πράγματα. Ο Μουσέτι με σταθερά κερδισμένους πόντους σε συνδυασμό με την εφησυχασμό του Τσιτσιπά κατάφερε να επιστρέψει το set και με τρία σερί games να φτάσει σε 7-5.

Στο δεύτερο σετ, η εικόνα ήταν περίπου ίδια. Λάθη του Στέφανου, όλα πήγαιναν δεξιά για τον Μουσέτι. Με το παιχνίδι να κυλά έτσι, ο Μουσέτι έφτασε εύκολα στο 2-0 αλλά ο Στέφανος είχε βελτιώσει ήδη το παιχνίδι του. Με διαφορετική ψυχολογία και γνωρίζοντας πως είναι στα… σχοινιά, ο Έλληνας πρωταθλητής βρήκε τον εαυτό του, έπαιξε τον αντίπαλό του στα όριά του και τον έβγαλε από τη ζώνη άνεσής του.

Στο τρίτο σετ έφτασε γρήγορα στο 6-2 και μείωσε σε 2-1. Στο τέταρτο σετ συνέχισε τις υψηλές του πτήσεις. Προηγήθηκε με 3-0, το οποίο προστάτεψε και έφτασε στο 6-3 και την ισοφάριση.

Αφού το παιχνίδι πήγε σε πέμπτο game, ο Τσιτσιπάς είχε το προβάδισμα. Η εξέλιξη του πέμπτου σετ ήταν απλώς η επικύρωση της ανωτερότητας του Έλληνα τενίστα. Έφτασε εύκολα στο 5-1 και από εκεί στο 6-4 για να ανατρέψει πλήρως το σκορ και να κερδίσει με 3-2 σετ.

Επόμενος αντίπαλός του Στέφανου θα είναι ο Τσέχος Ζντένεκ Κόλαρ (νο134).