Η Παρί Σεν Ζερμέν νίκησε με 1-0 τη Ρεάλ στο «μεγάλο» ματς των «16» και ο Μανώλης Μακρόπουλος γράφει για τα του ματς.

Παρί – Ρεάλ. Το ζευγάρι που όλοι μας είχαμε κυκλώσει μετά την κλήρωση του Δεκέμβρη. Για την ακρίβεια μετά την επαναληπτική κλήρωση, καθώς δε γίνεται να ξεχαστεί το φιάσκο της πρώτης με τα ερασιτεχνικά λάθη της ΟΥΕΦΑ.

Όπως και να έχει, η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση επέστρεψε. Μαζί της και τα αστέρια της στρογγυλής θεάς. Αστέρια που παρατάχθηκαν το βράδυ της Τρίτης (15/2) στο «Παρκ Ντε Πρενς».

Ας δούμε όμως καλύτερα τι ξεχωρίσαμε από το ματς (και όχι μόνο).

Η πίεση της Παρί και ο Κουρτουά.

Οι Παριζιάνοι μπήκαν με «σπασμένα φρένα» στο ματς, πιέζοντας ασφυκτικά τη Ρεάλ στο δικό της μισό του γηπέδου. Η πίεση αυτή μετουσιώθηκε σε ευκαιρίες, τις οποίες όμως εξουδετέρωσε ο Κουρτουά.

Ο Βέλγος κίπερ ήταν ο άνθρωπος του αγώνα για τη «βασίλισσα». Έβγαλε το τετ-α-τετ του Εμπαπέ (από τρομερή μπαλιά του Μέσι) ενώ και στο δεύτερο μέρος είπε ξανά «όχι» στον Γάλλο σταρ σε σουτ εντός περιοχής.

Αποκορύφωμα; Η απόκρουση στο πέναλτι του Μέσι. Ο Κουρτουά «ψάρωσε» για τα καλά τον Αργεντινό μάγο και αν δεν ήταν η στιγμή μαγείας του Εμπαπέ στο τέλος, ο Αντσελότι θα έπρεπε να του στήσει άγαλμα.

Το εκτός έδρας γκολ και ο Εμπαπέ!

Το είχαμε γράψει και σε παλιότερο κείμενο. Η κατάργηση του εκτός έδρας γκολ μειώνει το δράμα, την ανάγκη για επίθεση, το άγχος. Το σχέδιο είναι απλό. Ο φιλοξενούμενος -θα- κατεβαίνει στο εκτός έδρας παιχνίδι με στόχο να απορροφήσει την πίεση και να πάει με ότι καλύτερο μπορεί στη ρεβάνς.

Δε θα ψάξει το εκτός έδρας γκολ που θα του έδινε σημαντικό αβαντάζ. Άρα, δεν έχει ανάγκη να επιτεθεί. Το έκανε ολόκληρη Ρεάλ Μαδρίτης. Και το σχέδιο απέτυχε για λίγα δευτερόλεπτα. Για μια στιγμή μαγείας.

Μια στιγμή όπου ο Εμπαπέ απέδειξε ακόμα μια φορά πως μπορεί να πρωταγωνιστήσει στο κορυφαίο επίπεδο. Πήρε τη μπάλα από το τακουνάκι του Νειμάρ και με μια φοβερή ντρίμπλα άφησε πίσω του Βάσκεθ και Μιλιτάο, πριν στείλει τη μπάλα κάτω από τα πόδια του Κουρτουά και στα δίχτυα.

Τι συμβαίνει με τον Μέσι;

Ο Αργεντινός για ακόμη ένα παιχνίδι με τη φανέλα της Παρί δεν απέδωσε τα αναμενόμενα. Και δε στέκομαι στο χαμένο πέναλτι (5ο συνολικά στη διοργάνωση).

Η εμφάνιση του ήταν ξανά περίεργη. Μια σβηστή εμφάνιση με ελάχιστες στιγμές που ξεδίπλωσε το ατελείωτο ταλέντο του.

Μπορούν να γραφτούν άπειρες λέξεις σχετικά με τις μέρες του στο Παρίσι. Ένα είναι το βέβαιο. Ο GOAT σιγά σιγά περνάει στην ιστορία. Είτε μας αρέσει είτε όχι, τόσο αυτός όσο και ο Κριστιάνο, δεν έχουν ακόμη πολλά ψωμιά.

Είναι φαβορί η ομάδα του Ποτσετίνο;

Θα έλεγα πως ναι. Όχι επειδή έχει το 1-0 υπέρ της. Πολύ περισσότερο επειδή έχει τα κατάλληλα εργαλεία για να χτυπήσει τις αδυναμίες της Ρεάλ.

Αυτό φάνηκε σε μεγάλο βαθμό στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα, όταν η ομάδα του Αντσελότι ανοίχτηκε. Η Παρί έβρισκε με άνεση ανοιχτό γήπεδο, και ο Κουρτουά δε μπορεί κάθε μέρα να τα βγάζει όλα.

Ανοιχτή πρόκριση, φαβορί η παρέα του….Βεράτι (τρομερός κόντρα σε Μόντριτς, Κρόος, Κασεμίρο)

ΥΓ: Σαφώς και ο Μέσι μπορεί όποτε θέλει να κάνει ότι θέλει (με τη μπάλα και χωρίς). Ωστόσο εμείς απλά σχολιάζουμε την τωρινή του κακή (για όσα μας έχει συνηθίσει) κατάσταση.