Η φάση των «16» του Uefa Champions League βρίσκεται προ των πυλών και το Debut.gr αναλύει τα ζευγάρια της κλήρωσης.

Μετά από… χίλια κύματα, έχουμε τα σωστά αποτελέσματα της κλήρωσης για τις καλύτερες 16 ομάδες της κορυφαίας διασυλλογικής  διοργάνωσης για το 2021-2022. Αυτό, καθώς οι υπεύθυνοι της Uefa κατάφεραν για πρώτη φορά στην ιστορία, να κάνουν ερασιτεχνικά λάθη στην διαδικασία. Ως αποτέλεσμα, η κλήρωση πραγματοποιήθηκε ξανά λίγες ώρες αργότερα. Πιο συγκεκριμένα, ενώ το πρώτο ζευγάρι είχε ήδη κληρωθεί ( Μπενφίκα – Ρεάλ Μαδρίτης) οι άνθρωποι της Uefa έβαλαν λανθασμένα την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στις πιθανές αντιπάλους της Βιγιαρεάλ. Κάτι το οποίο δεν θα μπορούσε να συμβεί, μιας και συνυπήρχαν στον ίδιο όμιλο προηγουμένως. Έτσι, σαν ντόμινο, συνεχίστηκαν κι άλλα λάθη με αποτέλεσμα η κλήρωση να επαναληφθεί. Το μεγαλύτερο ζευγάρι της πρώτης και άκυρης κλήρωσης ήταν το Παρί Σεν Ζερμέν – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Κι αν δεν πρόκειται να δούμε τον Μέσι με τον Κριστιάνο αντιπάλους – τουλάχιστον για την ώρα- η κληρωτίδα επεφύλασσε άλλες εκπλήξεις στην κανονική κλήρωση.

Τα ζευγάρια της φάσης των «16»

  • Σάλτσμπουργκ – Μπάγερν Μονάχου
  • Τσέλσι – Λιλ
  • Ατλέτικο Μαδρίτης – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
  • Παρί Σεν Ζερμέν – Ρεάλ Μαδρίτης
  • Μπενφίκα – Άγιαξ
  • Βιγιαρεάλ – Γιουβέντους
  • Ίντερ – Λίβερπουλ
  • Σπόρτινκ Λισαβόνας – Μάντσεστερ Σίτι

Τα παιχνίδια που ξεχωρίζουν

Το μεγαλύτερο ζευγάρι, αδιαμφισβήτητα, είναι το Παρί Σεν Ζερμέν – Ρεάλ Μαδρίτης. Από όλες τις πλευρές. Αρχικά, είναι δύο σημερινά μεγαθήρια του ποδοσφαιρικού χάρτη, και ως εκ τούτου ένα από τα φαβορί του τίτλου θα μείνει εκτός Από πολύ νωρίς. Ακόμα, ο Σέρχιο Ράμος καλείται να αγωνιστεί μετά από πάρα πολλά χρόνια απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης, στην ομάδα με την οποία κατέκτησε κυριολεκτικά τα πάντα. Αντσελότι και Ποκετίνο καλούνται, επιπλέον, να δείξουν την κλάση τους στην μάχη του πάγκου έχοντας ο καθένας στην διάθεση του πολύ ποιοτικά ρόστερ.

Το δεύτερο παιχνίδι που ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα είναι αυτό της Ατλέτικο Μαδρίτης εναντίον της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Δύο ομάδες οι οποίες έχουν εντελώς διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού, εξίσου διεκδικήτριες του τροπαίου, θα αναμετρηθούν για ένα εισιτήριο για τα προημιτελικά. O Κριστιάνο Ρονάλντο έχει σκοράρει 7 (!) φορές απέναντι στην Ατλέτικο του Ντιέγκο Σιμεόνε σε αγώνες Uefa Champions League. Θα καταφέρει η Γιουνάιτεντ να ξεπεράσει το εμπόδιο της Ατλέτικο ή η καλύτερη παράδοση των τελευταίων ετών στις καλές πορείες της Ατλέτικο στην Ευρώπη θα συνεχιστούν;