Το νέο "κάζο" της Ρεάλ Μαδρίτης αλλά και τα...δώρα του Μπαρτομέου σε Ατλέτικο είναι τα θέματα που σχολιάζει αυτή την εβδομάδα το debut.gr.

Για ακόμη μια φορά φέτος η Ρεάλ υπέστη “κάζο”. Και μάλιστα εντός έδρας, αφού είδε τη Λεβάντε να περνάει με 2-1 από το “Ντι Στέφανο”. Την ήττα αυτή εκμεταλλέυτηκε η Ατλέτικο, που με δική της νίκη στην έδρα της Κάδιθ ( 2-4)  “εκτόξευσε” τη διαφορά τους 10 βαθμούς από τη 2η θέση!

Η Μπαρτσελόνα κέρδισε -πιο εύκολα από ότι δείχνει το τελικό – 2-1 τη Μπιλμπάο στο πρώτο εντός έδρας ματς για το 2021 και ανέβηκε δεύτερη. 650 γκολ για τον Μέσι που σκόραρε με απευθείας εκτέλεση φάουλ (55ο γκολ με τέτοιο τρόπο)!

Πλέον δεν είναι κάζο!

“Κάζο” επαναλαμβανόμενο παύει να είναι “κάζο”. Έτσι φαίνεται πως ισχύει και στην περίπτωση της Ρεάλ Μαδρίτης. Η πρωταθλήτρια ηττήθηκε εντός έδρας από τη Λεβάντε (1-2) και στην ουσία αποχαιρέτησε τις..όποιες ελπίδες για τίτλο! Πλέον η “βασίλισσα” ετοιμάζεται να δώσει το…”στέμμα” της στη συμπολίτισσα Ατλέτικο, της οποίας υπολείπεται 10 βαθμών, και μάλιστα με ματς παραπάνω!

Η ομάδα του Ζιντάν έχει ξεκάθαρα προβλήματα. Και μπορεί κάποιος να πει για το γηπεδικό, το οποίο ευθύνεται για τη μη μεταγραφική ενίσχυση του συλλόγου. Μπορεί να μιλήσει για προβλήματα με τραυματισμούς, covid κλπ. Μπορεί ακόμη να πει και για το γεγονός πως στο ματς του Σαββάτου έμεινε με παίκτη λιγότερο μόλις από το 10ο λεπτό. Ναι, μα είχε αντίπαλο τη Λεβάντε. Και αγωνιζόταν εντός έδρας. Σε ένα “Αλφρέδο Ντι Στέφανο” που μετρά πλέον 4 ήττες, ενώ δεν έχει ισοπαλία σε 15 συνολικά ματς. Πολλές δικαιολογίες μπορούν να…”πλασάρουν” οι “μερένγχες”. Το θέμα είναι, όταν είσαι η Ρεάλ Μαδρίτης και το πας στις δικαιολογίες, κάτι πάει πολύ λάθος κύριε Φλορεντίνο..

Ο…κλόουν με τα “δώρα”!

Λένε -και ισχύει- πως ένα πρόβλημα, μια ασθένεια, μια δύσκολη κατάσταση, είναι πολύ πιθανό να αφήσει “χουσούρια”. Αυτό έχει συμβεί σίγουρα στην περίπτωση της Μπαρτσελόνα. Μπορεί ο Ζοσέ Μαρία Μπαρτομέου να παραιτήθηκε (έστω και αν εξάντλησε κάθε πιθανότητα) μα τα όσα κακά έκανε στο σύλλογο που εκείνος “διοικούσε”, συνεχίζονται μέχρι σήμερα. Και θα συνεχιστούν κι άλλο!

Εκτός λοιπόν από όλα όσα έκανε επί προεδρίας του, ο 57 ετών επιχειρηματίας συνεχίζει να “ζημειώνει” την ομάδα της Καταλονίας, έστω και από…απόσταση! Πέραν του “δώρου” στην συν-διεκδικήτρια του τίτλου Ατλέτικο, ονόματι Λουίς Σουάρες (1ος σκόρερ της Λα Λίγκα), ο “θυρωρός” φαίνεται πως είναι υπεύθυνος και για ένα -ακόμη- σκάνδαλο! Χρίζεται από τα ισπανικά μέσα ως ο υπαίτιος του θέματος της διαρροής του -τρέχοντος- συμβολαίου του Μέσι! Και πως να μη συμβαίνει αυτό, όταν είναι μόλις ο ένας εκ των τεσσάρων που είχαν πρόσβαση σε αυτό! Άλλο ένα “κάζο” για τη Μπάρσα, που πιθανότατα φέρνει την υπογραφή του χειρότερου προέδρου της ιστορίας (της)….

Στα υπόλοιπα ματς είχαμε:

Βαγιαδολίδ – Ουέσκα 1-3

Έιμπαρ – Σεβίλλη 0-2

Βαλένθια – Έλτσε 1-0

Βιγιαρεάλ – Σοσιεδάδ 1-1

Χετάφε – Αλαβές 0-0

Κάδιθ – Ατλέτικο 2-4 (και ο Σουάρες το…βιολί του!)

Γρανάδα – Θέλτα 0-0

Μπαρτσελόνα – Μπιλμπάο 2-1

Μπέτις – Οσασούνα (1/2, 22:00)

Η επόμενη 22η αγωνιστική (5-8/2):

Αλαβές – Βαγιαδολίδ

Λεβάντε – Γρανάδα

Ουέσκα – Ρεάλ Μαδρίτης

Έλτσε – Βιγιαρεάλ

Σεβίλλη – Χετάφε

Σοσιεδάδ – Κάδιθ

Μπιλμπάο – Βαλένθια

Οσασούνα – Έιμπαρ

Μπέτις – Μπαρτσελόνα

Ατλέτικο – Θέλτα