Η Αλκογιάνο «πέταξε» εκτός κυπέλλου τη Ρεάλ, η Μπαρτσελόνα τα χρειάστηκε με την Κορνεγιά, και το debut.gr σχολιάζει.

Η άσημη Αλκογιάνο ήταν η μεγάλη κερδισμένη της φάσης των «32» του κυπέλλου Ισπανίας. Η ομάδα της 3ης κατηγορίας κατόρθωσε να αφήσει εκτός θεσμού την πρωταθλήτρια Ρεάλ Μαδρίτης.

Παράλληλα, η Μπαρτσελόνα ζορίστηκε και χρειάστηκε το έξτρα τριαντάλεπτο για να κάμψει την αντίσταση της Κορνεγιά. Μιας ομάδας επίσης της 3ης τη τάξη κατηγορίας, η οποία στον προηγούμενο γύρο είχε αποκλείσει την Ατλέτικο!

Πάμε να -με λίγα λόγια- τα όσα ξεχώρισαν…

Ιστορικό κάζο και εξελίξεις!

Η πιθανή απομάκρυνση του Ζιντάν από τον πάγκο της Ρεάλ έχει ήδη ακουστεί αρκετές φορές την τρέχουσα σεζόν. Ωστόσο μετά από το «χαστούκι» της Αλκογιάνο, μοιάζει πιο κοντά από ποτέ! Ο Γάλλος πρώην παικταράς παρουσίασε μια μικτή ενδεκάδα βασικών/αναπληρωματικών που σε κανένα σημείο του αγώνα δεν επιβλήθηκε. Δεν έδειξε στην Αλκογιάνο πως είναι η πρωταθλήτρια Ρεάλ. Ούτε καν πως είναι ομάδα 2 παραπάνω κατηγοριών!

Μπορεί ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων να έκανε…το ματς της ζωής του, ωστόσο αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία. Η «βασίλισσα» δέχθηκε την ισοφάριση 10’ πριν το τέλος των ενενήντα, και το γκολ αποκλεισμού στο 115’. Και μάλιστα παίζοντας με παίκτη παραπάνω! Μετά τον αποκλεισμό στον ημιτελικό του Σούπερ Καπ, ήρθε και η Αλκογιάνο να προστεθεί στην κρίση που περνάει η ομάδα της Μαδρίτης. Τα ζητήματα είναι πολλά και φαίνεται πως οι «μερένχες» χρειάζονται ριζικές αλλαγές. Εκτός από ανανέωση του ρόστερ, μάλλον το ίδιο οφείλουν να κάνουν και με τον προπονητή.

Ο Ζιντάν μπορεί να…γέλασε μόλις η ομάδα του δέχθηκε το δεύτερο τέρμα από την Αλκογιάνο. Μπορεί να πήρε «πάνω του» την ευθύνη αυτής της ντροπιαστικής ήττας. Όμως ποτέ στην καριέρα του -παίκτης και προπονητής- δεν κατέκτησε έως τώρα εθνικό κύπελλο. Και από ότι φαίνεται αυτό δε θα γίνει με τη Ρεάλ Μαδρίτης….

«Τάσεις αυτοκτονίας!»

Τέτοιες παρουσιάζει το τελευταίο διάστημα η Μπαρτσελόνα! Μετά την ισοφάριση από τη Μπιλμπάο στις καθυστερήσεις του τελικού του Σούπερ Καπ -και εν τελει την απώλειά του-, ήρθε το ματς με την Κορνεγιά! Η ομάδα του Κούμαν κατέβηκε στον πλαστικό χλοοτάπητα του «Nou Estadi Municipal” υποψιασμένη. Δεν ήθελε να πάθει ότι και η Ατλέτικο (ήττα-αποκλεισμός 1-0). Στην ουσία όμως πήρε στα σοβαρά το ματς στα… «χασομέρια» του!

Ο Πιάνιτς έχασε πέναλτι στο 34’, ο Κούμαν έβαλε τον Ντεμπελέ με την ένταξη της επανάληψης. Ο εξτρέμ από τη Γαλλία έδωσε ενέργεια και ιδέες στην ομάδα του. Μα δέκα λεπτά πριν το φινάλε, έγινε -προς στιγμήν- μοιραίος! Αστόχησε σε -δεύτερο- πέναλτι και το ματς οδηγήθηκε στην παράταση. Εκεί, από μοιραίος έγινε ήρωας. Πανέμορφο γκολ δύο λεπτά μετά την έναρξη του έξτρα μισάωρου, και ωραία συνεργασία για το γκολ του Μπρειθγουειτ (120’)!

Ο Ντεμπελέ αναμφισβήτητα ήταν ο “MVP” της Μπάρσα! Αυτή ήταν η 3η διαδοχική παράταση για τους «μπλαουγκράνα» (μετά τις 2 του Σούπερ Καπ) και ακόμη ένα ματς με αυτοκτονικές τάσεις. Ευτυχώς που το πήρε στα σοβαρά ο πιο…ασόβαρος παίκτης του Κούμαν. Και γράφω ευτυχώς διότι αλλιώς ο Ολλανδός θα ήταν στην πόρτα της εξόδου…!

Απλοί καθημερινοί ήρωες!

Τέτοιοι είναι οι τερματοφύλακες των Αλκογιάνο και Κορνεγιά! Ο ένας κατόρθωσε να αποκλείσει την πρωταθλήτρια Ισπανίας, και ο άλλος έπιασε 2 πέναλτι της Μπαρτσελόνα! Αν μη τι άλλο καταστάσεις που δε συμβαίνουν συχνά. Πόσω μάλλον την ίδια εβδομάδα.

Ο Χοσέ Χουάν Φιγκέιρας πραγματοποίησε 10 αποκρούσεις κόντρα στα «αστέρια» της Ρεάλ! Στα 42 του (τα κλείνει την προσεχή Δευτέρα), ο φούρναρης στο επάγγελμα κίπερ έζησε τη μεγαλύτερη βραδιά της -ποδοσφαιρικής- ζωής του! Στην αντίπερα όχθη, ο Ραμόν Χουάν μπορεί να μην κατάφερε να αποκλείσει τη Μπάρσα. Σίγουρα πάντως κέρδισε τα «φλας» και τον σεβασμό των αντιπάλων του. Και αυτό διότι έπιασε 2 πέναλτι μέσα στην κανονική διάρκεια του αγώνα! Μόλις στα 21 του χρόνια, ο «φύλακας άγγελος» της Κορνεγιά ούτε στα πιο τρελά του όνειρα δε μπορούσε να φανταστεί τα όσα συνέβησαν. Εκτός από τα πέναλτι που έπιασε, σταμάτησε αρκετές προσπάθειες των Καταλανών. Και νομίζω πως η μεγαλύτερη επιβράβευση για εκείνον, ήταν η φανέλα-δώρο που του χάρισε μετά το τελικό σφύριγμα ο Μαρκ Αντρέ Τερ-Στέγκεν. Ένας από τους κορυφαίους του είδους…