Η Λίβερπουλ κατάφερε και επιβλήθηκε της Τότεναμ στο ντέρμπι της αγωνιστικής. Το Debut.gr αναλύει τα όσα συνέβησαν καθώς και την αναπάντεχη ήττα της Γιουνάιτεντ από τη Σέφιλντ

Το τέλος της 20ης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ βρήκε τη Λίβερπουλ νικήτρια από το ντέρμπι με την Τότεναμ. Είδαμε ένα καταπληκτικό παιχνίδι στην έδρα των “πετεινών” με τους φιλοξενούμενους να φεύγουν τελικά με το πολύτιμο τρίποντο. Πιο αναλυτικά σε όσα ξεχώρισαν:

Ξεπέρασε τελικά το εμπόδιο Τότεναμ η Λίβερπουλ (1-3)

Σε μια άκρως σημαντική αναμέτρηση για το ποιος θα μπορέσει να μη χάσει πολύτιμο έδαφος από την πρωτοπόρο Μάντσεστερ Σίτι, είδαμε τελικά το παιχνίδι που αναμέναμε. Υπήρξαν πολλές φάσεις και διάθεση και από τις δυο πλευρές καθώς και δυο ακυρωθέντα γκολ. Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με το γνωστό τρόπο του γρήγορου σκοραρίσματος με τον Σον να βρίσκει δίχτυα μόλις στο 4′, όμως το γκολ ήταν από αντικανονική θέση. Έτσι η ομάδα του Κλοπ ήταν αυτή τελικά που πήρε το προβάδισμα στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου με τον Φιρμίνο.

Στο δεύτερο ημίχρονο σημειώθηκαν τρία γκολ εκ των οποίων τα δυο σχεδόν αμέσως, καθώς στο 47′ ο Άρνολντ έκανε το 0-2 ενώ μόλις δυο λεπτά αργότερα στο 49′ ο Χόιμπεργκ έβαλε ξανά στο παιχνίδι την ομάδα του Μουρίνιο. Η Λίβερπουλ όμως φανερά ανανεωμένη δεν είχε πει τη τελευταία της λέξη. Στο 56′ ο Σαλάχ είδε να ακυρώνεται το γκολ του, όμως το 1-3 δεν άργησε να έρθει. Ο Μανέ αυτή τη φορά στο 65′ ήταν αυτός που ανέβασε το δείχτη του σκορ στο τελικό 1-3. Ο Σενεγαλέζος έκανε εξαιρετικό παιχνίδι μαζί με τον Αλεξάντερ Άρνολντ με ένα γκολ και μια ασσίστ έκαστος. Τελικός απολογισμός είναι η Λίβερπουλ στους 37 βαθμούς και στη 4η θέση μετά από κάποια στραβοπατήματα, ενώ η Τότεναμ βρίσκεται 6η με 33.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και μεγάλη έκπληξη από τη Σέφιλντ

Η πρωτοπόροι πλέον “πολίτες” του Κουαρντίολα έλαβαν ένα πολύ απρόσμενο δώρο από την τελευταία της βαθμολογίας Σέφιλντ. Οι “πειρατές” αν και τελευταίοι και μάλιστα και μέσα στο Ολντ Τράφορντ κατάφεραν και νίκησαν φέρνοντας τη Γιουνάιτεντ ένα βαθμό πίσω από την Σίτι.

Το σκορ άνοιξε ο Μπράιαν στο 23′ αφήνοντας το 0-1 μέχρι και το ημίχρονο. Στο 64′ ο αρχηγός Μαγκουάιρ κατάφερε και ισοφάρισε δείχνοντας πως η Γιουνάιτεντ δεν θα άφηνε αυτή την ευκαιρία χαμένη. Όμως στο 74′ ο Μπούρκ ξαναέβαλε την ομάδα του μπροστά στο σκορ κρατώντας μάλιστα και το 1-2 μέχρι το τέλος. Οι τελευταίοι της σειράς ήρθαν να φέρουν ξανά τα πάνω κάτω στη βαθμολογία η οποία είναι ως εξής:

Σίτι (41 και παιχνίδι λιγότερο)

Γιουνάιτεντ (40)

Λέστερ (39)

Λίβερπουλ (37)

Γουέστ Χαμ (35)

Τα υπόλοιπα αποτελέσματα:

Τσέλσι – Γουλβς  (0-0) Ισοπαλία στο ντεμπούτο του Τούχελ

Μπέρλνι – Άστον Βίλα (3-2)

Μπράιτον – Φούλαμ (0-0)

Έβερτον – Λέστερ (1-1)

Νιουκάσλ – Λιντς (1-2)

Κρίσταλ Πάλας – Γουέστ Χαμ (2-3)

Γουέστ Μπρομ – Μάντσεστερ Σίτι (0-5)

Σουθάμπτον – Άρσεναλ (1-3)

Η επόμενη αγωνιστική:

Έβερτον – Νιουκάσλ

Κρίσταλ Πάλας – Γούλβς

Μάντσεστερ Σίτι – Σέφιλντ Γιουνάιτεντ

Γουέστ Μπρομ – Φούλαμ

Άρσεναλ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Σουθάμπτον – Άστον Βίλα

Τσέλσι – Μπέρλνι

Λέστερ – Λιντς

Γουέστ Χαμ – Λίβερπουλ

Μπράιτον – Τότεναμ