Η Μίλαν μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα κατάφερε να αποκλειστεί από το Κύπελλο και να θέσει τον εαυτό της σε κίνδυνο στο πρωτάθλημα της Serie A.

Η Μίλαν μέχρι τα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας τα είχε όλα. Ήταν στην κορυφή της βαθμολογίας της Serie A, ήταν βασική διεκδικήτρια του Κυπέλλου και όλα έμοιαζαν ρόδινα. Μέσα σε λίγες ημέρες, ωστόσο, κατάφερε να τεθεί εκτός Κυπέλλου και να θέσει εαυτόν σε κίνδυνο ως προς το πρωτάθλημα.

Το απόγευμα του Σαββάτου ηττήθηκε κατά κράτος με 3-0 από την Αταλάντα στο «Σαν Σίρο». Οι «ροσονέρι» δεν εμφανίστηκαν ποτέ στο γήπεδο, δεν έδειξαν την απαιτούμενη σοβαρότητα και η ήττα ήρθε αναπόφευκτα. Φαντάζει σχεδόν απίθανο, το γεγονός πως με έναν αντίπαλο όπως η Αταλάντα, η Μίλαν έμοιαζε χαμένη στο γήπεδο. Μία ομάδα, που έχει θέσει βασική υποψηφιότητα για τον τίτλο.

Η Αταλάντα κατάφερε να αιφνιδιάσει τη Μίλαν και να τη βάλει σε… βοηθητικό ρόλο. Με σταθερή πίεση και απόλυτο έλεγχο του ρυθμού προηγήθηκε μόλις στο 26ο λεπτό. Ίδια ακριβώς εικόνα και στο δεύτερο μέρος. Τα επόμενα δύο γκολ, που ακολούθησαν «κλείδωσαν» τη νίκη της. Νίκη για την Αταλάντα και ήττα με πολύ προβληματισμό για τη Μίλαν. Κι αυτό γιατί μπορεί Ίντερ και Νάπολι να έχασαν έδαφος αλλά Ρόμα, Γιουβέντους και Λάτσιο βρήκαν την ευκαιρία για… άνοδο. Το αποτέλεσμα; Η πρώτη Μίλαν και η έβδομη Λάτσιο να έχουν διαφορά μόλις επτά βαθμούς. Ανάμεσά τους ακόμα πέντε «μνηστήρες» σε απόσταση αναπνοής. Και φυσικά το… αφεντικό, η Γιουβέντους στο -4 (αν πάρει το παιχνίδι με τη Νάπολι, που αναβλήθηκε.

Πλέον, την περιμένουν Μπολόνια, Κροτόνε και Σπέτσια, πριν το ντέρμπι με την Ίντερ. Ντέρμπι κορυφής και κύρους σε μία χρονιά, που το Μιλάνο αντεπιτίθεται. Και τι χειρότερο από το να δεις αυτή τη μία χρονιά, που η Γιουβέντους έμεινε πίσω, τη συμπολίτισσα στην κορυφή.

Η ευκαιρία, που η Μίλαν μετέτρεψε σε κάζο

Θα έλεγε κανείς πως η ήττα από την Αταλάντα ήρθε καθώς το μυαλό της Μίλαν ήταν στο ντέρμπι της πόλης με την Ίντερ για το Κύπελλο. Έστω ότι αυτή η δικαιολογία στέκεται σαν επιχείρημα, η Μίλαν και στο Derby Della Madonnina έδειξε πως μάλλον το περιορισμένο οξυγόνο της κορυφής της κόστισε. Κι αυτό γιατί ενώ κόντρα στην Ίντερ παρουσιάστηκε να έχει συνέλθει από το χαστούκι της Αταλάντα, όλα πήραν την κάτω βόλτα.

Η αρχή έγινε με τον διαπληκτισμό μεταξύ Ζλάταν και Λουκάκου. Ακολούθησαν η αποβολή του Σουηδού αστέρα, η ισοφάριση με πέναλτι του Λουκάκου και φυσικά η ανατροπή του σκορ από τον Έρικσεν στα τελευταία λεπτά του αγώνα. Φυσικά, η αλλαγή του σκηνικού ήταν αδύνατη και η ήττα-αποκλεισμός ήρθε σαν μπουγέλο στο πρόσωπο μίας Μίλαν, που βρισκόταν σε λήθαργο.