Ο Σόλσκιερ πλέον βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας και ανατρέπει όλα όσα ακούγονται για αυτόν. Το Debut.gr αναλύει το ντέρμπι κορυφής καθώς και την πορεία του προπονητή των "διαβόλων" για φέτος.

Η Πρέμιερ Λιγκ διανύει μια από τις διπλές εβδομάδες της και γίνονται πολλά πράγματα ταυτόχρονα. Διπλά παιχνίδια και  ομάδες που δεν έχουν παίξει ακόμα όπως η Βίλα περιπλέκουν τα πράγματα. Για την ώρα όμως ένα είναι σίγουρο, η Γιουνάιτεντ του Σόλσκιερ είναι πρώτη. Μετά από το παιχνίδι με τη Λίβερπουλ κατάφερε και διατήρησε τη πρώτη θέση δείχνοντας σοβαρές διαθέσεις για τη διεκδίκηση του τίτλου.

Σόλσκιερ

Λίβερπουλ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (0-0)

Σίγουρα περιμέναμε ένα διαφορετικό ντέρμπι κορυφής με περισσότερες φάσεις και πολλά γκολ, αλλά εντέλει το αποτέλεσμα ήταν άλλο. Σίγουρα η ομάδα του Σόλσκιερ μπήκε καθαρά αμυντικά στο παιχνίδι και προσπαθούσε να βρει την αντεπίθεση. Αυτό στον απολογισμό τους ευνόησε τελικά, καθώς και με την ισοπαλία αύξησαν τη διαφορά και παρέμειναν πρώτοι. Το παιχνίδι ήταν αρκετά ισορροπημένο χωρίς πολλές φάσεις, με την Γιουνάιτεντ να βγάζει πολύ καλή άμυνα κόντρα στην επιθετικότητα της Λίβερπουλ. Από την άλλη και ο Άλισον έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στο να μείνουν στο μηδέν οι φιλοξενούμενοι με εξαιρετικές παρεμβάσεις. Οι ολιγοστές ευκαιρίες προήλθαν και από τους Φερνάντες και Πογκμπά, οι οποίοι σίγουρα διανύουν την καλύτερή τους περίοδο αγωνιστικά.

Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ και ο ορισμός του “αργά και σταθερά”

Με αυτή την ισοπαλία ο προπονητής των διαβόλων έφτασε στα 12 σερί παιχνίδια στα οποία δεν έχει δεχτεί ήττα και η συζήτηση ξεκινάει. Σίγουρα ο Σόλσκιερ ήταν ένας από τους πιο πολυσυζητημένους προπονητές από τότε που ανέλαβε τα ηνία της Γιουνάιτεντ. Πολλά άσχημα στραβοπατήματα, χαμηλή αποδοτικότητα της ομάδας και ασυνέπεια στο ρόστερ έδειχναν, σε πολλούς, πως ίσως τελικά δεν είναι ο Σόλσκιερ για τη Γιουνάιτεντ. Ήταν όμως λάθος.

Σίγουρα δεν έχει κριθεί τίποτα και είναι πολύ νωρίς ακόμα, όμως σίγουρα φαίνεται η εμφανέστατη βελτίωση στα πάντα. Άμυνα, αντεπίθεση, κυκλοφορία και ατομικές εμφανίσεις έχουν ανέβει στο μέγιστο. Ειδικότερα η άμυνα που ήταν το μεγάλο “ταμπού” της Γιουνάιτεντ φαίνεται πως έχει κάνει πολύ δρόμο. “Αργά και σταθερά” λοιπόν ο Σόλσκιερ έχει έρθει πρώτος στη βαθμολογία, αρκετά “αθόρυβα” θα έλεγε κανείς και σίγουρα αποτελεί απειλή για την 5αδα. Ο Λουκ Σο έκανε ίσως ένα από τα καλύτερά του παιχνίδια ενώ ο Πογκμπά έχει επιστρέψει για τα καλά. Μπρούνο Φερνάντες σταθερή αξία και όλα βαίνουν καλώς. Το στοίχημα είναι αν θα καταφέρει να δείξει τη συνέχεια που χρειάζεται μια ομάδα σαν την Γιουνάιτεντ ώστε να μπορέσει να παραμείνει στη πρωτιά.

Για την ώρα η ομάδα του Σόλσκιερ έχει 37 βαθμούς 2 περισσότερους από τις Μάντσεστερ Σίτι και Λέστερ, ενώ η Λίβερπουλ έμεινε στους 34. Στη 5η θέση είναι οι “πετεινοί” του Μουρίνιο με 33 και τα “ζαχαρωτά” συμπληρώνουν την 6άδα με 32 βαθμούς. Όπως προαναφέρθηκε η συγκεκριμένη αγωνιστική είναι διπλή και είναι ακόμα σε εξέλιξη. Λίβερπουλ και Γιουνάιτεντ ξαναπαίζουν, όπως επίσης και η Σίτι με την Λέστερ αντίστοιχα οπότε η βαθμολογία μπορεί να αλλάξει εντελώς ξανά. Μένει να δούμε τι έπεται με έναν τόσο ενδιαφέρον βαθμολογικό πίνακα.

Τα αποτελέσματα μέχρι στιγμής:

Λέστερ – Σαουθάμπτον (2-0)

Φουλαμ – Τσέλσι (0-1)

Γουέστ Χαμ – Μπέρνλι (1-0)

Λίντς – Μπράιτον (0-1)

Γούλβς – Γουέστ Μπρομ (2-3)

Μάντσεστερ Σίτι – Κρίσταλ Πάλας (4-0)

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ – Τότεναμ (1-3)

Άρσεναλ – Νιουκάσλ (3-0)

Τα παιχνίδια που απομένουν:

Γουέστ Χαμ – Γουέστ Μπρομ

Λέστερ – Τσέλσι

Μάντσεστερ Σίτι – Άστον Βίλα

Φούλαμ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Λίβερπουλ – Μπέρνλι

Άστον Βίλα – Νιουκάσλ