Το ποδόσφαιρο στην Ισπανία συνεχίζεται και το debut.gr σχολιάζει τα σημαντικότερα της Λα Λίγκα.

Ο Εν Νεσιρί σε…παρασύρει!

Σε ένα ματς διαφήμιση του επιθετικού ποδοσφαίρου και της Λα Λίγκα, ο Γιουσέφ Εν Νεσιρί κατόρθωσε τελικά να τραβήξει πάνω του τα “φλας¨. Ο Μαροκινός φορ “καθάρισε” μόνος του με χατ-τρικ τη Σοσιεδάδ. Και η Σεβίλλη πλέον ισοβαθμεί(5η) με τους Βάσκους, έχοντας όμως 2 παιχνίδια λιγότερα! 

Το παιχνίδι του “Σάντσεθ Πιθχουάν” ήταν απολαυστικό. Και στο πρώτο του τέταρτο, είχε ήδη 4 γκολ! Δύο για κάθε ομάδα. Ο φορ των Σεβιγιάνων “έσυρε το χορό” στο 4′, για να έρθει το αυτογκόλ του Κάρλος για το 1-1, μόλις 1 λεπτό μετά! Ο Εν Νεσιρί όμως είχε απάντηση και στο 7ο λεπτό με πανέμορφη ενέργεια έδωσε εκ νέου προβάδισμα στη Σεβίλλη. Ο Ισάκ στο 13′ συνέχισε τον καταιγισμό των γκολ (2-2), και εν τέλει τη νίκη έδωσε ο πρωταγωνιστής του ματς, δευτερόλεπτα μετά τη σέντρα του δεύτερου μέρους. Έτσι, έφτασε τα 8 τέρματα στο πρωτάθλημα. Μα σημαντικότερο, έδωσε στην ομάδα του μια σπουδαία νίκη στη “μάχη της τετράδας”.

Ποδόσφαιρο θα πει Μέσι!

Ασχέτως αν είσαι φαν του ή όχι. Άσχετα αν σου αρέσει να τον βλέπεις ή αδιαφορείς. Οι αριθμοί είναι αριθμοί, η ουσία είναι ουσία και ο Λίο Μέσι συνδυάζει και τα δύο! Και είναι για πολλούς ο λόγος να βλέπουν ποδόσφαιρο! Στα 33 του και μετά από μια μεγάλη ψυχική ταλαιπωρία το καλοκαίρι, ο αρχηγός της Μπάρσα δηλώνει “παρών” την ώρα που η ομάδα του πασχίζει να μπει στη διεκδίκηση του τίτλου.

Ο μάγος από την Αργεντινή ήταν για δεύτερο σερί παιχνίδι απολαυστικός. Ήταν ο λόγος που οι “μπλαουγκράνα” πανηγύρισαν ακόμη μια εύκολη εκτός έδρας νίκη. Θύμα αυτή τη φορά η Γρανάδα (0-4). Με 2 γκολ και πολύ κέφι στο πρώτο μέρος (αντικαταστάθηκε στο 65′) ο Μέσι μας απέδειξε για πολλοστή φορά το πλούσιο ταλέντο του. Παρέα και ο Γκριζμάν, με τον Γάλλο να έχει και αυτός 2 γκολ και μια ασίστ, στο ίσως καλύτερο παιχνίδι του με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα. Μιας Μπαρτσελόνα που όταν θέλει θυμίζει κάτι από τα παλιά…

Στα υπόλοιπα ματς είχαμε:

Ατλέτικο – Μπιλμπάο αναβολή 

Θέλτα – Βιγιαρεάλ 0-4 (“τεσσάρα” από ημίχρονο και τετράδα για την ομάδα του Έμερι)

Οσασούνα – Ρεάλ Μαδρίτης 0-0 (απώλεια για την πρωταθλήτρια κόντρα στην προ-τελευταία!)

Λεβάντε – Έιμπαρ 2-1

Κάδιθ – Αλαβές 3-1

Βαγιαδολίδ – Βαλένθια 0-1

Έλτσε – Χετάφε (11/1, 20:00)

Ουέσκα – Μπέτις (11/1, 22:00)

Η επόμενη 19η αγωνιστική (19-21/1):

Βαγιαδολίδ – Έλτσε

Κάδιθ – Λεβάντε

Αλαβές – Σεβίλλη

Χετάφε – Ουέσκα

Μπέτις – Θέλτα

Βιγιαρεάλ – Γρανάδα

Βαλένθια – Οσασούνα

Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Μπιλμπάο και Σοσιεδάδ δεν αγωνίζονται, λόγω του Σούπερ Καπ. Δείτε εδώ τι είχε συμβεί όταν αναμετρήθηκαν (νωρίτερα στη σεζόν).

Βέβαια την Τρίτη (12/1, 22:30) έχει οριστεί το εξ’ αναβολής ματς της 1ης αγωνιστικής, Ατλέτικο – Σεβίλλη.