Το τέλος του 2020 είχε την 16η αγωνιστική του ισπανικού πρωταθλήματος, και το debut.gr σχολιάζει τα σπουδαιότερα γεγονότα αυτής!

Σε λίγες ώρες μπαίνει τέλος στο 2020. Σε μια χρονιά που μπορεί εύκολα να χαρακτηριστεί ως “κακή”. Τόσο σχετικά με τη δημόσια υγεία, όσο και με ποδοσφαιρική ματιά. Το -ειδικά λόγω κορονοϊού- διαμορφωμένο καλεντάρι έφτασε τους πρωταγωνιστές στα όριά τους. Η πληθώρα των ομάδων μπήκε στη σεζόν 2020-2021 δίχως ξεκούραση και προετοιμασία.

Βέβαια πάντα υπάρχει και η άλλη πλευρά του νομίσματος. Εν προκειμένω είναι η πλούσια δράση που μας προσφέρουν οι ποδοσφαιριστές. Και σε αυτό το τέλος της… δεκαετίας, έγιναν ωραία πραγματάκια στη La Liga. Ας δούμε τα σημαντικότερα…

Τέλος το 2020, τέλος και το πρωτάθλημα!

Έτσι μπορεί να συνοψιστεί τόσο το -εντός έδρας- 1-1 της Μπαρτσελόνα με την Έιμπαρ, όσο και το συνολικό φετινό ξεκίνημα των Καταλανών. Η ομάδα του Κούμαν παρότι δημιούργησε πληθώρα ευκαιριών, “άφησε” ακόμη 2 βαθμούς ενάντια σε υποδεέστερο αντίπαλο. Και κατά πολύ μεγάλη πιθανότητα, άφησε και τη διεκδίκηση του τίτλου για τις δύο ομάδες της Μαδρίτης!

Η φράση του Μέσι στη “La Sexta” είναι χαρακτηριστική: “Η ομάδα είναι πολύ, πολύ άρρωστη και θα χρειαστεί μεγάλο διάστημα για να βρεθεί εκεί που ήταν!’ Μια κακή χρονιά κλείνει με τον χειρότερο τρόπο για τους “μπλαουγκράνα”, που θα μπουν σε ένα 2021 δίχως ρεαλιστικές ελπίδες για την κατάκτηση της Λα Λίγκα. Δίχως πρόεδρο μέχρι τα τέλη Γενάρη, και με έναν Μέσι σχεδόν στην πόρτα της εξόδου το ερχόμενο καλοκαίρι…

“Πιστολέρο” για τίτλο!

Με το 8ο εφετινό του γκολ στο πρωτάθλημα, ο Σουάρες απέδειξε -ξανά- πως είναι “πρώτης πάστας” σκόρερ! Ο Ουρουγουανός κάνει στην Ατλέτικο αυτό ακριβώς για το οποίο αποκτήθηκε. Της δίνει το “σίγουρο γκολ”. Και όπως είχαμε γράψει και την ημέρα που έφευγε από τη Μπάρσα, είναι απορίας άξιο πως μια ομάδα τον αφήνει έτσι απλά να φύγει.

Στα 33 του ο “Λουισίτο” παραμένει κρίσιμος για την -εκάστοτε- ομάδα του. Με εκτελεστική δεινότητα που ζηλεύουν πολλοί κορυφαίοι του είδους. Με ολόσωστες και καίριες τοποθετήσεις μέσα στην περιοχή. Με βοήθεια -όσο μπορεί- και στη δημιουργία. Μαζί με τον…”καυτό” Ζοάο Φέλιξ, έχουν δώσει στη φετινή Ατλέτι μια… δόση επιθετικότητας. Και μαζί ένα ισχυρό προβάδισμα (+2 από Ρεάλ με 2 ματς λιγότερα, +10 από Μπάρσα με ίδια) για την επιστροφή στην κορυφή, ύστερα από 7 χρόνια..

Στα υπόλοιπα παιχνίδια είχαμε:

Σεβίλλη – Βιγιαρεάλ 2-0

Λεβάντε – Μπέτις 4-3

Κάδιθ – Βαγιαδολίδ 0-0

Γρανάδα – Βαλένθια 2-1 (σε ματς με 3 κόκκινες κάρτες)

Θέλτα – Ουέσκα 2-1

Ατλέτικο – Χετάφε 1-0

Έλτσε – Ρεάλ Μαδρίτης 1-1

Η επόμενη 17η αγωνιστική (2-4/1):

Βιγιαρεάλ – Λεβάντε

Μπέτις – Σεβίλλη

Χετάφε – Βαγιαδολίδ

Ρεάλ Μαδρίτης – Θέλτα

Μπιλμπάο – Έλτσε

Αλαβές – Ατλέτικο

Έιμπαρ – Γρανάδα

Σοσιεδάδ – Οσασούνα

Ουέσκα – Μπαρτσελόνα

Βαλένθια – Κάδιθ