Για την 19η αγωνιστική της Λα Λίγκα, οι "μεγάλοι" Ρεάλ και Μπαρτσελόνα πήραν τις νίκες κόντρα σε Μπιλμπάο και Σοσιεδάδ.

Οι “μεγάλοι” της Λα Λίγκα τα βρήκαν..σκούρα, ωστόσο εν τέλει πανηγύρισαν τους 3 βαθμούς κόντρα στους Βάσκους. Για την 19η αγωνιστική της Λα Λίγκα, οι 4 ομάδες που θα συμμετάσχουν στο Σούπερ Καπ του Γενάρη (14-17/1/2021, Ανδαλουσία) αναμετρήθηκαν μεταξύ τους.

Το βράδυ της Τρίτης, η πρωταθλήτρια Ρεάλ φιλοξένησε την Αθλέτικ Μπιλμπάο. Η ομάδα του Ζιντάν επικράτησε με 3-1 των Βάσκων, οι οποίοι μάλιστα αγωνίζονταν με παίκτη λιγότερο από το 15ο λεπτό! Οι “μερένγχες” ήταν ανώτεροι στο μεγαλύτερο σημείο του αγώνα, δίχως όμως να τους λες και….ελκυστικούς! Μια πολύτιμη νίκη που ανέβασε τη “βασίλισσα” στην τριάδα της βαθμολογίας!

Οι καλές μέρες για τον “Ζιζού” συνεχίζονται, καθώς αυτή ήταν η 4η συνεχόμενη νίκη σε πρωτάθλημα και Τσάμπιονς Λίγκ. Πλέον στη Μαδρίτη ανέκτησαν τη χαμένη ψυχολογία τους, και κοιτούν μόνο μπροστά. Το ζήτημα βέβαια είναι να υπάρξουν και προσθήκες, καθώς σε κάποιες θέσεις η ομάδα “φωνάζει” πως χρειάζεται άμεσα ενίσχυση!

Σειρά πήρε η Μπαρτσελόνα το βράδυ της Τετάρτης. Στο “Καμπ Νόου” η ομάδα του Κούμαν υποδέχθηκε την πρωτοπόρο Ρεάλ Σοσιεδάδ. Σε ένα παιχνίδι με δύο πρόσωπα, η Μπάρσα αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, αντέδρασε με τον καλύτερο τρόπο. “Γύρισε” το σκορ πριν το φινάλε του πρώτου μέρους, χάνοντας μάλιστα και αρκετές καλές στιγμές για 3ο και 4ο γκολ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Γκριζμάν τα…θαλάσσωσε, καθώς έχασε απίθανη ευκαιρία για να δώσει αέρα 2 τερμάτων στην ομάδα του. Οι φιλοξενούμενοι πήραν μέτρα στο γήπεδο, αλλά δεν απείλησαν ουσιαστικά τους “μπλαουγκράνα”, με εξαίρεση ένα κοντινό άστοχο πλασέ του Μονρεάλ. Μια νίκη-φάρμακο για την ψυχολογία και το πρεστίζ της Μπάρσα, που θέλει μέχρι να σταθεροποιηθεί η κατάσταση στην προεδρία, νίκες με κάθε τρόπο..

Να δούμε τι θα κάνουν από εδώ και πέρα οι “μεγάλοι”..