Σε ένα ματς ροντέο, η ΑΕΚ ήρθε ισόπαλη με σκορ 2-2 απέναντι στον Βόλο, στο στάδιο «Γ. Καμαράς», για την 13η στροφή της Super League. Η Ένωση δεν κατάφερε να κερδίσει τον τελευταίο της αγώνα πριν την διακοπή των Χριστουγέννων για 10η διαδοχική σεζόν.

Σε έναν αγώνα που τα είχε όλα εκτός από νικητή, ΑΕΚ και Βόλος μοιράστηκαν από έναν βαθμό, με το ματς να τελειώνει στο 2-2. Οι «κιτρινόμαυροι» έμειναν για 10η συνεχόμενη χρονιά χωρίς νίκη στον τελευταίο αγώνα πριν την διακοπή των Χριστουγέννων, κάτι για το οποίο ευθύνεται, για ακόμη μία φορά, η φτωχή ανασταλτική λειτουργία. Στον αντίποδα, ο Άνχελ Λόπεζ είδε την ομάδα του να ανατρέπει το εις βάρος της 1-0, αλλά δεν κατάφερε να φύγει με το σπουδαίο διπλό.

Οι «δαίμονες» της φετινής ΑΕΚ

Με το… καλησπέρα, οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με απευθείας εκτέλεση κόρνερ του Τάνκοβιτς, το οποίο ήταν το δεύτερο που πετυχαίνει η Ένωση σε 3 αγωνιστικές και μάλιστα στο ίδιο γήπεδο. Εκεί που όλα έδειχναν πως η ομάδα του Καρέρα δεν θα αντιμετώπιζε προβλήματα, ο Φεράρι στο 16΄και ο Ουάρντα στο 34′ έφεραν τα πάνω-κάτω. Σε ακόμα έναν αγώνα, η άμυνα της ΑΕΚ υστερούσε και τα προβλήματά της τόσο στο ανοικτό, όσο και στο εναέριο παιχνίδι… φώναζε. Οι «κιτρινόμαυροι» εμφάνισαν νευρικότητα στο παιχνίδι τους και δεν κατάφεραν να απειλήσουν, με εξαίρεση το σουτ του Σιμάνσκι που απέκρουσε σωτήρια με το κεφάλι ο Φεράρι, λίγο πριν η μπάλα περάσει την τελική γραμμή. Το 2-1 υπέρ των «Θεσσαλών» ήταν ένα δίκαιο αποτέλεσμα, με το οποίο οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια.

Ημίχρονο-ροντέο και η μπίλια στην μέση

Το δεύτερο ημίχρονο και κυρίως το τελευταίο 15λεπτο είχε μία άγρια ομορφιά. Ο Καρέρα πέρασε τους Σάκχοφ, Ανσαριφάρντ και Αλμπάνη στις θέσεις των Σιμάνσκι, Τάνκοβιτς και Σβάρνα αντίστοιχα, δυναμώνοντας την ομάδα του στον μεσοεπιθετικό τομέα. Η ΑΕΚ κέρδισε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, με τους φιλοξενούμενους να προσπαθούν να βγουν μπροστά μέσω αντεπιθέσεων. Στο 70′ ύστερα από μία φάση διαρκείας μέσα στην περιοχή του Κλέιμαν, ο Ανσαριφάρντ πέτυχε το 7ο του γκολ σε 12 συμμετοχές του στο πρωτάθλημα με την κιτρινόμαυρη φανέλα. Οι παλμοί των ποδοσφαιριστών ανέβηκαν και τα μαρκαρίσματα γινόντουσαν ολοένα και πιο δυνατά. Στο 74′ ο Παουλίνιο αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα, ενώ απευθείας κόκκινη είδαν οι Κολόμπο και Σάκχοφ στο 83′ και το 88′. Η κούραση των παικτών των δύο ομάδων ήταν εμφανής και κάπως έτσι δεν άλλαξε κάτι στο τελικό σκορ.

Για ακόμα έναν αγώνα η ΑΕΚ εμφάνισε σοβαρά προβλήματα στην άμυνά της, με αποτέλεσμα να στερεί από τον εαυτό της ακόμα ένα τρίποντο. Είναι ένα θέμα που πρέπει να λυθεί κατά την διακοπή των Χριστουγέννων, με στόχο να μην χαθεί κι άλλο έδαφος στην μάχη του τίτλου. Όσο για τον Βόλο, έβγαλε αντίδραση, ανέτρεψε το ματς, αλλά στο τέλος της μέρας, δεν απέφυγε την 3η συνεχόμενη ισοπαλία.