Αυτή την εβδομάδα είχαμε "διπλή" αγωνιστική στην Ισπανία, και το debut.gr σχολιάζει τα κορυφαία συμβάντα 3ης και 4ης "στροφής".

Διπλή αγωνιστική είχαμε για τη La Liga την εβδομάδα που τελειώνει. Η 3η και η 4η αγωνιστική μας κράτησαν ζωντανό το ενδιαφέρον από το μεσημέρι του Σαββάτου (26/9) έως και το βράδυ της Πέμπτης, 1ης Οκτώβρη 2020.

Σε σύνολο 19 αγώνων συνέβησαν πράγματα και θαύματα, ωστόσο εμείς όσο πιο συνοπτικά σας παρουσιάζουμε τα κορυφαία εξ αυτών..

3η αγωνιστική

Ένα εικοσάλεπτο ήταν αρκετό…!

Τόσο χρόνο χρειάστηκε στο ντεμπούτο του με την Ατλέτικο ο Σουάρες για να..υπενθυμίσει την αξία του! Ο Ουρουγουανός στράικερ πέτυχε 2 γκολ και έδωσε μια ασίστ (είχε και δοκάρι) στο νικηφόρο 6-1 της Ατλέτικο επί της Γρανάδα (3η αγωνιστική La Liga). Τι άλλο πια να κάνει ο άνθρωπος;

Σε μια εβδομάδα που δεδομένων των γεγονότων δικαίως του….άνηκε, ο “Πιστολέρο” φρόντισε με το “καλημέρα” να δώσει απαντήσεις προς πάσα κατεύθυνση. Τόσο προς Μπαρτσελόνα μεριά, όσο και προς τον Τσόλο Σιμεόνε, που σίγουρα ήξερε τι…”αγόρασε” και ήδη τρίβει τα χέρια του από χαρά!

Στα του παιχνιδιού, η Ατλέτικο διασκέδασε της εντυπώσεις κόντρα στην έκπληξη έως τώρα Γρανάδα, που σίγουρα παρουσιάστηκε χαμηλότερη των προσδοκιών! Στο ημίχρονο το σκόρ ήταν στο 1-0 (Κόστα 9′), δείχνοντας μια…κλασική βραδιά Τσόλο. Το δεύτερο μέρος ωστόσο, μας επιφύλασσε τα πάντα! Κορέα (47′), Φέλιξ (65′)  ανέβασαν το δείκτη στο 3-0. Από εκεί και πέρα, ακολούθησε σόου Λουίς Σουάρες. Ασίστ στον Μάρκος Γιορέντε για το 4-0 (72′) και δύο υπέροχα γκολ (85′ και 93′) για το 6-1 (το γκολ για τη Γρανάδα ο Μολίνα στο 87′).

Μένει να δούμε αν αυτή η εντυπωσιακή εμφάνιση των “ροχιμπλάνκος” ήταν η αρχή μιας…άλλης Ατλέτικο, ή απλώς μια παρένθεση στην τόσα χρόνια γνωστή συνταγή του Σιμεόνε!

Ο Φάτι τους…”τάισε”!

Με μια ονειρική εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο, όπου σημείωσε 2 γκολ και κέρδισε το πέναλτι για το 3ο, ο Άνσου Φάτι για ακόμη μια φορά μας άφησε με ανοιχτό το στόμα. Ο μόλις 17 ετών ταλαντούχος εξτρέμ της Μπάρσα παίζει λες και είναι χρόνια στην ομάδα. Αυτό, μπορεί να αποτελέσει μεγάλο “συν” όσο αφορά το μέλλον του.

Στα αγωνιστικά, η Μπαρτσελόνα επιβλήθηκε άνετα με 4-0 της Βιγιαρεάλ. Ξεκίνησε με το δεξί στη φετινή La Liga, έχοντας πέραν του Φάτι και τους Μέσι, Κοουτίνιο σε “κέφια”. Το σκορ διαμορφώθηκε από το πρώτο σαρανταπεντάλεπτο, όπου “οι μπλαουγκράνα” έμοιαζαν ανεπηρέαστοι από τα σοβαρά εξω-αγωνιστικά προβλήματα.

Το δεύτερο μέρος ήταν τυπική διαδικασία. Οι γηπεδούχοι ουδεμία στιγμή ένιωσαν την “πίεση” από το συγκρότημα του Έμερι. Από την άλλη, οι ποδοσφαιριστές του Κούμαν θα μπορούσαν να είχαν ανεβάσει το δείκτη του σκορ, αν ήταν πιο προσεκτικοί στην τελική ενέργεια!

Στα υπόλοιπα παιχνίδια είχαμε: 

Αλαβές – Χετάφε 0-0

Βαλένθια – Ουέσκα 1-1

Έλτσε – Σοσιεδάδ 0-3

Μπέτις – Ρεάλ Μαδρίτης 2-3

Οσασούνα – Λεβάντε 1-3

Έιμπαρ – Μπιλμπάο 1-2

Βαγιαδολίδ – Θέλτα 1-1

Καδίθ – Σεβίλλη 1-3

4η αγωνιστική

“Δύσκολο να διατηρηθείς!”

Μια φράση που ταιριάζει “γάντι” στην περίπτωση της Ρεάλ Μαδρίτης, όσο αφορά τη διατήρηση “των σκήπτρων” στη La Liga. Μπορεί στα μάτια του γραφών -αλλά και αρκετών ακόμη- να ξεκίνησε τη σεζόν ως φαβορί. ‘Η τουλάχιστον “ένα κλίκ” πάνω από τη Μπαρτσελόνα των προβλημάτων.

Στην πράξη όμως τα πράγματα δείχνουν και είναι δύσκολα. Μπορεί ο απολογισμός μετά από τρία παιχνίδια να λέει 2 νίκες και μια ισοπαλία, μα αυτό είναι το δέντρο, όχι το δάσος. Ένα…δάσος που δείχνει μια Ρεάλ χωρίς ιδέες, χωρίς φρεσκάδα και υπεροχή στο παιχνίδι της. Μια Ρεάλ που και στις τρείς αναμετρήσεις της χρειάστηκε σπουδαίες αποκρούσεις του Κουρτουά για να κρατηθεί!

Αυτή η προβληματική εικόνα, σε συνδυασμό με το νέο τραυματισμό του Αζάρ (θα λείψει ένα μήνα) και φυσικά τη μη μεταγραφική ενίσχυση, καθιστούν το έργο του Ζιντάν άκρως δύσκολο. Ο Γάλλος πρώην “μαέστρος” έχει ήδη αποδείξει πως του αρέσουν οι προκλήσεις, μα σε ένα “μαραθώνιο” 38 αγώνων, σε μια σεζόν “συμπιεσμένη”, η “βασίλισσα” πρέπει είτε να “ανέβει” θεαματικά σε απόδοση, είτε να είναι τυχερή*. Μόνο έτσι θα παραμείνει στην κορυφή.

*τόσο στα δικά της όσο και στων διεκδικητών παιχνίδια.

Η έννοια του προπονητή!

Με “το καλημέρα” στη νέα σεζόν, ο Κούμαν έχει δείξει -με διάφορους τρόπους- πως ήρθε για να είναι όντως ο προπονητής, και όχι ένα “πιόνι” της διοίκησης -ή και των παικτών-. Μια απλή κίνησή του, στις καθυστερήσεις του α’ ημιχρόνου στο ματς με τη Θέλτα “μας είπε πολλά!”.

Ποια ήταν αυτή; Ενώ ο Κλεμάν Λανγκλέ είχε αφήσει με 10 την ομάδα του, και στο ρολόϊ απέμεναν 3′ για την ανάπαυλα, ο Ολλανδός κόουτς πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Αραούχο, στη θέση του Γκριζμάν. Πρόσθεσε δηλαδή ένα κανονικό στόπερ δίπλα στον Πικέ, πριν το ημίχρονο. Η πληθώρα των προπονητών σίγουρα θα περίμενε να πάνε οι ομάδες στα αποδυτήρια. Ο Κούμαν όμως, όχι!

Αμέσως παρενέβη στην εξέλιξη του αγώνα. Κίνηση που δείχνει το “ποιόν” του! Το τελικό 0-3 (Φάτι, αυτογκόλ, Σέρχι Ρομπέρτο) σε μια έδρα όπου η “Μπάρσα” είχε 5 χρόνια να γευτεί τη χαρά της νίκης, δικαιώνει απόλυτα τον 57ρη τεχνικό. Και δείχνει σε όλους πως η ομάδα της Καταλονίας θέλει -και μπορεί;- να αλλάξει προς το καλύτερο!

Στα υπόλοιπα παιχνίδια είχαμε:

Σοσιεδάδ – Βαλένθια 0-1

Χετάφε – Μπέτις 3-0

Ουέσκα – Ατλέτικο 0-0 (ανώμαλη προσγείωση!)

Βιγιαρεάλ – Αλαβές 3-1

Έιμπαρ – Έλτσε 0-1

Μπιλμπάο – Κάδιθ 0-1 (ήττα-σοκ για τους Βάσκους)

Σεβίλλη – Λεβάντε 1-0

Η επόμενη (5η) αγωνιστική (3-4/10):

Βαγιαδολίδ- Έιμπαρ

Ατλέτικο – Βιγιαρεάλ

Έλτσε – Ουέσκα

Σοσιεδάδ – Χετάφε

Βαλένθια – Μπέτις

Οσασούνα – Θέλτα

Αλαβές – Μπιλμπάο

Λεβάντε – Ρεάλ Μαδρίτης

Κάδιθ – Γρανάδα

Μπαρτσελόνα – Σεβίλλη