Ο Στεφ Κάρι μάγεψε για ακόμα μια φορά, πήρε πάνω του το game 4 και ισοφάρισε τη σειρά.

Ο Στεφ Κάρι έβαλε 43 πόντους μέσα στη Βοστόνη, ισοφάρισε, με την καταιγιστική του εμφάνιση, τη σειρά των τελικών σε 2-2 και έχει βάλει πλώρη για το πρώτο Final’s MVP βραβείο του.

Η “ραψωδία” του 4ου τελικού

Για όσους πιστεύουν πως όλα αυτά είναι μεγάλα λόγια. Πως ακόμα σχεδόν μισοί τελικοί μπορούν να παιχτούν αν η σειρά οδηγηθεί σε game 7. Πως οποιοσδήποτε θα μπορούσε να χριστεί MVP των τελικών από εδώ και πέρα. Έχουμε να τους κάνουμε μια και μόνο ερώτηση. Είδατε τι έκανε ο Κάρι στο τέταρτο παιχνίδι;

Στα 34 του πλέον, αγωνίστηκε 40 λεπτά. Σε αυτά τα λεπτά πέτυχε 43 πόντους παίρνοντας μόλις 26 προσπάθειες. Η τελευταία του αυτή έκρηξη είναι ένα μικρό κομμάτι μιας ευρύτερης ιστορίας που εξελίσσεται στα φετινά πλέι οφ. . Χθες έπαιζε με τραυματισμένο αστράγαλο. Μαζί με την 40άρα μάζεψε και 10 ριμπάουντ και αυτό δείχνει πόσο ήθελε πάρει τη χθεσινή νίκη. Βοήθησε το Γκόλντεν Στέιτ όχι μόνο στο σκοράρισμα, εκεί το περιμέναμε, αλλά και στα ριμπάουντ, τα οποία έπαιξαν μεγάλο ρόλο και πλήγωσαν τους Γούριορς στο τρίτο παιχνίδι. Έγινε μόλις ο πέμπτος γκαρντ στην ιστορία της λίγκας με 40+ πόντους και 10+ ριμπάουντ σε παιχνίδι τελικών. Μπήκε σε ένα γκρουπ που έχει μέσα του ονόματα όπως αυτό του Μάικλ Τζόρνταν, του Τζέρι Γουέστ και του Μάτζικ Τζόνσον.

Τέσσερις εμφανίσεις – Τέσσερις παραστάσεις 

Γιατί μιλάμε όμως για βραβείο MVP τελικών από τώρα; Διότι ο Στεφ Κάρι, παρά το 2-2 στη σειρά, κάνει τα ίδια, ή έστω σχεδόν τα ίδια, κάθε βραδύ. Σε τέσσερα παιχνίδια, ο Κάρι έχει κατά μέσο όρο 34,3 πόντους και έχει σημειώσει το εξωπραγματικό 49.1% σε τρίποντα. Σχεδόν 50% σε τρίποντα σε σειρά τελικών και αυτό ενώ έχει πάρει συνολικά 51 σουτ πίσω από τα 7.25. Αδιανόητο νούμερο. Αν συνεχίσει με αυτούς τους ρυθμούς, δεν θα μιλάμε για απλά για το βραβείο του MVP των τελικών αλλά για μία από τις καλύτερες εμφανίσεις παικτών σε τελικούς στην ιστορία του NBA. Οι Σέλτικς του έχουν αφήσει ελεύθερα πολλά σουτ και είναι τυχεροί που δεν έχει ευστοχήσει σε περισσότερα. Τότε θα μιλούσαμε για μια τελείως διαφορετική σειρά.

Ίσως δεν το έχει ανάγκη

Ο Κάρι δεν χρειάστηκε ποτέ να κερδίσει το βραβείο των τελικών του NBA. Ούτε για να την κληρονομιά του στο άθλημα. Ούτε για να αποδείξει την δυνατότητα να κερδίζει χωρίς τον Κέβιν Ντουράντ. Και σίγουρα ούτε για να φιμώσει όλους εκείνους που επιμένουν τόσα χρόνια πως χωρίς την βοήθεια του Ιγκουαντάλα και του Ντουράντ δεν θα είχε κερδίσει τους τίτλους που κέρδισε. Ο Στεφ Κάρι έχει αποδείξει με πολλούς τρόπους πως είναι ο καλύτερος σουτέρ στην ιστορία της λίγκας. Επιπλέον είναι σίγουρα ένας από τους κορυφαίους σκόρερ της. Αυτά είναι τα facts και τα έχουν καθιερώσει εμφανίσεις όπως η χθεσινή. Εμφανίσεις με την πλάτη στον τοίχο και σε τέτοιες έδρες. Όχι βραβεία και ρεκόρ. Σε κάποιους, αυτά τα γεγονότα μπορεί να μην αρέσουν αλλά… it is what it is.

Το αν τελικά θα το κατακτήσει θα το ανακαλύψουμε όλοι μας σε λίγες μέρες και θα το κρίνουμε και από τις επόμενες 2-3 εμφανίσεις που θα ακολουθήσουν. Αυτό που μας μένει να κάνουμε είναι απλά να καθόμαστε και να τον απολαμβάνουμε για όσα χρόνια ακόμα θα μας χαρίζει απλόχερα τέτοιες μυθικές εμφανίσεις.