Οι Σέλτικς «σάρωσαν» τους Γουόριορς όμως τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα. Το Debut.gr παρουσιάζει όλα αυτά που ξεχώρισαν στο Game 3.

Παρά την καταφατική νίκη των Μπόστον Σέλτικς εναντίον του Γκόλντεν Στέιτ  στον 3ο αγώνα των Τελικών τα ξημερώματα της Πέμπτης, τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα. Ο τέταρτος αγώνας είναι ο πιο κρίσιμος της σεζόν για τους Γουόριορς. Διότι, μια σειρά τελικών δύσκολα γυρνάει από το 3-1. Πριν μια δεκαετία θα λέγαμε πως είναι σχεδόν ακατόρθωτο. Πλέον, λέμε πως είναι δύσκολο και οι Γουόριορς ξέρουν πολύ καλά τον λόγο.

https://twitter.com/celtics/status/1534778644316442624?s=20&t=gW8kab8MUDy1FdR7CBlIIg

Οι τριάδα με τους 77 πόντους

Ο Τζέιλεν Μπράουν σημείωσε 17 από τους 27 πόντους του στο πρώτο δωδεκάλεπτο. Ο Τζέισον Τέιτουμ τελείωσε τον αγώνα με 26 πόντους και είχε και εννέα ασίστ. Ο Μπράουν πρόσθεσε επιπλέον πέντε ασίστ μαζί με εννέα ριμπάουντ. Ο Μάρκους Σμάρτ  είχε 24 πόντους σε μια απίστευτα βελτιωμένη εμφάνιση επιθετικά σε σχέση με το φιάσκο των 2 πόντων στο δεύτερο παιχνίδι. Οι τρεις τους ήταν αυτοί που “κουβάλησαν” τη Βοστόνη και την οδήγησαν στο 2-1 με σκορ 116-100. Τέλος, ο Αλ Χόρφορντ έδωσε το παρόν με 11 πόντους, οκτώ ριμπάουντ και έξι ασίστ.

Από την άλλη πλευρά, δύο βασικοί των Γουόριορς έμειναν στους 2 (Γκριν) και 6 (Λούνεϊ) πόντους. Ο Τζόρνταν Πουλ δεν “απογειώθηκε” αυτή τη φορά καθώς κόλλησε τους 10. Όσον αφορά τους splash brothers, έκαναν ότι μπορούσαν αλλά οι 56 πόντοι τους δεν ήταν αρκετοί για να τους χαρίσουν το break μέσα στη Βοστόνη.

Τα ριμπάουντ και το απαραίτητο boxing out

Τουλάχιστον δύο φορές στο πρώτο ημίχρονο, οι Γουόριορς αγνόησαν τον κανόνα του μπλοκ άουτ. Δεν μιλάμε για παγίδες των Σέλτικς και υπερπροσπάθειες στα επιθετικά ριμπάουντ. Η άμυνα του Γκόλντεν Στέιτ δεν προσπάθησε καν. Ο Ντρέιμοντ Γκριν κυνήγησε ένα ριμπάουντ, γυρνώντας εντελώς την πλάτη του στον Ρόμπερτ Ουίλιαμς, ο οποίος μάζεψε ένα εύκολο ριμπάουντ και έδωσε προβάδισμα στους Σέλτικς με 46-30. Ένα λεπτό αργότερα, ο Τόμπσον δεν προσπάθησε καν να μπλοκάρει τον επιθετικό του, με αποτέλεσμα να επιτευχθούν ακόμα δύο εύκολοι πόντοι για τη Βοστόνη.

Τέτοιου είδους λάθη δεν μπορεί να συμβαίνουν. Τουλάχιστον όχι στους Τελικούς. Το πρόβλημα για τους Γουόριορς δεν είναι μικρό γιατί τα ριμπάουντ αποτέλεσαν σημείο έμφασης σε όλη τη διάρκεια τη σεζόν. Η επιλογή να παίξουν με χαμηλό σχήμα θα μπορούσε να είναι η σωστή αν πετύχαιναν τα μπλοκ άουτ. Στην προκειμένη περίπτωση συνέβη ακριβώς το αντίθετο.  Σε μεγάλο μέρος των πλέι οφ, οι αντίπαλοι των Γουόριορς, φοβούμενοι το γρήγορα παιχνίδι τους, κρατούσαν άτομα στην άμυνα αντί να παλεύουν για τα επιθετικά ριμπάουντ στην άλλη μεριά του γηπέδου. Οι Σέλτικς, όμως, δεν κάνουν το ίδιο και δεν έκαναν το ίδιο και στο τρίτο παιχνίδι. Κέρδισαν κατά κράτος τη μάχη των επιθετικών ριμπάουντ, με 15-6, γεγονός πως τους χάρισε πολλούς, εύκολους και πολύτιμους πόντους.

Η ομάδα του Στιβ Κερ δεν είναι επιρρεπής στο να επαναλαμβάνει τα ίδια λάθη και κατά πάσα πιθανότητα, τα ξημερώματα του Σαββάτου, θα δούμε ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι. Οι Γουόριορς χρειάζονται επειγόντως τη νίκη και για όλους εμάς τους ουδέτερους στους φετινούς τελικούς, καλό θα είναι να την πάρουν. Θα μας εξασφαλίσει τουλάχιστον δύο ακόμα παιχνίδια τελικών.