Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε στο Βερολίνο και το Debut.gr σχολιάζει την αναμέτρηση.

Ο Παναθηναϊκός μετά από σχεδόν 15 μέρες αγωνιστικής απραξίας, ηττήθηκε στο Βερολίνο από την Άλμπα με σκορ 74-65. Για 30 λεπτά οι Πράσινοι ήλεγχαν την αναμέτρηση δίχως όμως να μπορούν να ξεφύγουν. Στο τέλος τα τρίποντα του Τίμαν, οι κακές αποφάσεις στην επίθεση και η κούραση συνέβαλαν στο τελικό αποτέλεσμα. Ένας αγώνας που εξ’ αρχής ήταν δύσκολος καθώς η Άλμπα είναι από τις πιο επικίνδυνες ομάδες στην Ευρωλίγκα. Σε αυτό αν προστεθούν και οι απουσίες του Νέντοβιτς και του Κασελάκη, καταλαβαίνει κανείς πως δεν ήταν εύκολο. Έτσι ο Παναθηναϊκός δε κατάφερε να πάρει μια νίκη που θα είχε πολλαπλά οφέλη. Κυρίως στη ψυχολογία, μετά και από το διπλό στο ΣΕΦ. Και φυσικά από τη προσθήκη του Χεζόνια. Ο Παναθηναϊκός πάλεψε αλλά δε τα κατάφερε. Κρατάει όμως πως για ακόμη μια φορά την εικόνα που επί Κάτας είναι ενθαρρυντική.

Η άμυνα τον κράτησε μπροστά στο ημίχρονο

Ο Παναθηναϊκός με την απουσία του Νέντοβιτς και τη φυγή του Φόστερ ακολούθησε τη συνταγή του ΣΕΦ. Με την έλλειψη στα guard, ο Κάτας στο αρχικό σχήμα είχε τους 5 ψηλούς. Με τη διαφορά ότι χθες ξεκίνησε ο Όγκαστ αντί του Μπέντιλ. Κάτι που για ακόμη μια αναμέτρηση είχε θετικό αντίκτυπο. Τουλάχιστον στην αρχή. Η άμυνα με τα ψηλά κορμιά στο πρώτο δεκάλεπτο εγκλώβισε κυρίως τον Σίκμα με διαρκώς βοήθειες στο μαρκάρισμά του. Γεγονός που τον οδήγησε γρήγορα στον πάγκο με 2 λάθη. Προηγήθηκε με 10-2 αλλά οι παίχτες που ήρθαν από τον πάγκο για την Άλμπα την βοήθησαν να ξεκολλήσει επιθετικά. Η είσοδος του Παπαγιάννη και τα 4 επιθετικά ριμπάουντ προς το τέλος του δεκαλέπτου, έχτισαν μια διαφορά 6 πόντων υπέρ των πράσινων (11-17).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι καλές άμυνες συνεχίστηκαν. Οι συνεχόμενες αλλαγές στα σκριν δεν επέτρεψαν στην Άλμπα να βρει τα εύκολα σουτ που της επιτρέπουν να βρει ρυθμό. Μέχρι το 12′ η Άλμπα είχε 1/9 τρίποντα. Αλλά και ο Παναθηναϊκός δεν πήγαινε πίσω αφού είχε 0/7 μέχρι εκείνο το σημείο. Η διαφορά άγγιξε τους 10 (17-27) αλλά η Άλμπα με την είσοδο του Σίκμα μείωσε. Το ημίχρονο έκλεισε στο +6 για τον Παναθηναϊκό (28-34), με τους Πράσινους να μη μπορούν να εκμεταλλευτούν την καλή τους άμυνα γιατί επιθετικά ήταν απελπιστικά άστοχος από το τρίποντο.

Άνοιξε ο ρυθμός και ο Παναθηναϊκός το πλήρωσε

Στην επανάληψη άνοιξε ο ρυθμός του αγώνα κάτι που σε καμία περίπτωση δεν ήθελε ο Παναθηναϊκός. Καθώς η Άλμπα είναι φύσει επιθετική ομάδα που λατρεύει να τρέχει και να σουτάρει τρίποντα. Βέβαια και των δύο τα χέρια λύθηκαν από το τρίποντο. Ο Παναθηναϊκός πέτυχε 5 τρίποντα στη τρίτη περίοδο αλλά η διαφορά αντί να αυξηθεί, μειώθηκε. Η ομάδα του Κάτας από τον γρήγορο ρυθμό και από την κούραση έχασε τη συγκέντρωση στην άμυνα. Έχασε αρκετά αμυντικά ριμπάουντ που έδωσαν εύκολους πόντους στην γερμανική ομάδα. Με 2 τρίποντα του Μακ η διαφορά ήταν μόλις στους 3 πόντους (50-53).

Με την έναρξη του τελευταίου δεκάλεπτου ο Τίμαν σε λίγα λεπτά έκρινε την αναμέτρηση. Πέτυχε 4 συνεχόμενα τρίποντα και το 50-53 έγινε 62-55. Τα σουτ αυτά ήταν μαχαιριά στη καρδιά για τους πράσινους που δε μπόρεσαν να βρουν αντίδοτο. Επίσης, η κούραση άρχισε να φαίνεται ολοένα και περισσότερο σε αυτό το σημείο με αποτέλεσμα να μη πάει τίποτα σωστά για το υπόλοιπο του αγώνα. Το τελικό 74-65 αφήνει μια αίσθηση πικρίας για τον Παναθηναϊκό καθώς χάθηκε μια αναμέτρηση must win γιατί το πρόγραμμα δεν είναι καθόλου εύκολο στη συνέχεια.

Εξαιρετικός Γουάιτ, αρνητικός ο Παπαπέτρου

Δεδομένου της αγωνιστικής απραξίας λόγω Covid-19 και της λειψανδρίας στα guard ο Παναθηναϊκός για περίπου 25 λεπτά ήταν εξαιρετικός. Ειδικά στο κομμάτι της άμυνας. Τα δυναμικά hedge out των φόργουορντ της ομάδας του Κάτας στην 5αδα με τα ψηλά κορμιά είναι κάτι νέο που φέρει την υπογραφή του προπονητή. Φάνηκε εξάλλου και στο ΣΕΦ. Για τα προβλήματα στα guard το έχουμε ξαναπεί. Πόσο διαφορετικός θα ήταν αν είχε στη διάθεσή του ένα pass first guard. Αποκτήθηκε ο Μπρέι αλλά δεν έχει δικαίωμα να αγωνιστεί στην Ευρωλίγκα. Αναμένουμε να τον δούμε λοιπόν στο εγχώριο πρωτάθλημα.

Εξαιρετικός ήταν ο Άρον Γουάιτ με την Άλμπα. Σαν να ήταν ο μόνος που δεν επηρεάστηκε από την αγωνιστική απραξία. Είχε 14 πόντους με 9 ριμπάουντ ενώ φαινόταν η διάθεση του και στο τέλος της αναμέτρησης. Στον αντίποδα αρνητικός πρωταγωνιστής ήταν ο Παπαπέτρου. Δε κατάφερε σε κανένα διάστημα να μπει στον ρυθμό του αγώνα. Για τους 7 πόντους που πέτυχε είχε και 5 λάθη και μόλις μία μονάδα στο σύστημα αξιολόγησης. Ενώ πιο επηρεασμένος φάνηκε ο Παπαγιάννης. Έχανε στα βήματα τους αντίπαλους ψηλούς κάτι που δεν μας είχε συνηθίσει φέτος. Τα σκάρτα 16 λεπτά που αγωνίστηκε μαρτυρούν ότι δεν ήταν στο επίπεδο που χρειαζόταν. Δυστυχώς η κατάσταση με τον Covid-19 είναι περίπλοκη και όλες οι ομάδες έχουν περάσει διαστήματα αποχής ή έχουν ελλείψεις παιχτών..

Υ.Γ: Θα είναι κρίμα αν μείνει μόνο μέχρι το τέλος της σεζόν ο Χεζόνια και δεν αγωνιστεί στο ΟΑΚΑ με κόσμο. Η λατρεία του για την ομάδα του Παναθηναϊκού είναι τεράστια και το έχει δείξει από τα πρώτα χρόνια της καριέρας του. Όμως η κατάσταση δεν είναι απλή..