Ο Ολυμπιακός, έχοντας εξαιρετική παρουσία στο δεύτερο ημίχρονο, νίκησε την Αρμάνι με 86-75 και μπήκε με το δεξί στη πρώτη «διαβολοβδομάδα» της φετινής Euroleague.

Με ένα  εξαιρετικό δεύτερο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με νίκη τη πρώτη «διαβολοβδομάδα» της Euroleague. Οι ερυθρόλευκοι  είχαν σε εξαιρετική κατάσταση αρκετούς από τους παίκτες τους και με σύμμαχό τους τα rebound έφτασαν στη νίκη απέναντι στην Αρμάνι με σκορ 86-75. Ας δούμε όμως πιο αναλυτικά τι έγινε στην αναμέτρηση μέσα από το Debut.gr.

Στοίχισαν τα δύο γρήγορα φάουλ του ΜακΚίσικ και η Αρμάνι έκανε το παιχνίδι της

Οι δύο ομάδες μπήκαν αρκετά δυνατά στην αναμέτρηση αλλά καμία δεν μπορούσε να πάρει κεφάλι στο σκορ. Ο Ολυμπιακός βασίστηκε στον Κώστα Σλούκα που πήρε πάνω του κάποιες από τις επιθέσεις και είχε άξιους συμπαραστάτες τους Παπανικολάου-Πρίντεζη. Αυτό που όμως στοίχισε στον Ολυμπιακό ήταν ο ΜακΚίσικ. Ο εκρηκτικός guard χρεώθηκε με δύο γρήγορα φάουλ σε λιγότερο από δύο λεπτά και αντικαταστάθηκε αμέσως. Η Αρμάνι δεν άφηνε σε ησυχία τον Ολυμπιακό και έτσι παρέμενε κοντά στο σκορ. Ο Σίλντς έδινε επιθετικές λύσεις στην ομάδα του ενώ και η είσοδος του Ροντρίγκεζ έκανε ακόμα πιο απλά τα πράγματα στην επίθεση για την Ιταλική ομάδα. Οι διαφορές των ομάδων δεν ήταν μεγάλες όπως φανερώνει και το σκορ (18-21).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, ο Ολυμπιακός με τους Τζένκινς και Σπανούλη πέρασε μπροστά στο σκορ (23-21) αλλά η απάντηση της Αρμάνι ήταν άμεση. Σερί 9-2 χάρις τους Ντιλέινι και Ντατόμε και το ματς ξανά «τούμπα» (25-30). Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να βρουν επιθετικές λύσεις αλλά η Αρμάνι είχε πάντα το αντίδοτο σε όποιο καλάθι έβρισκαν οι ερυθρόλευκοι. Μέσα σε όλα αυτά ο Ολυμπιακός έκανε το ένα λάθος μετά το άλλο και η Αρμάνι έχτισε και μία διαφορά (34-42). Το καλάθι του Πρίντεζη έριξε τη διαφορά στο -6 (36-42) στο τέλος του ημιχρόνου.

Άλλος Ολυμπιακός βγήκε από τα αποδυτήρια

Ο Ολυμπιακός το πρώτου ημιχρόνου δεν εμφανίστηκε ποτέ ξανά στο ματς και την θέση του πήρε ο Ολυμπιακός που θέλει να βλέπει ο coach Μπαρτζώκας. Ο ΜακΚίσικ, μέσα σε λίγα λεπτά, έδειξε γιατί τον χρειάζεται όσο τίποτα άλλο ο Ολυμπιακός. Από εκεί που το σκορ ήταν στο 40-48 υπέρ των Ιταλών, ο Αμερικανός το μετέτρεψε σε 46-48. Σλούκας και Χάρισον έδιναν σκορ στην ομάδα τους και από την στιγμή που ο Ολυμπιακός πέρασε μπροστά δεν κοίταξε ξανά πίσω του. Το σκορ με το οποίο έκλεισε η τρίτη περίοδος ήταν 63-58.

Η τέταρτη περίοδος έγινε γρήγορα διαδικαστικού χαρακτήρα. Με το τρίποντο του Τζένκινς, ο Ολυμπιακός ανέβασε τη διαφορά στους 9 πόντους (72-63). Η Αρμάνι δεν μπορούσε να αντιδράσει καθώς ο Ολυμπιακός ήταν ο κυρίαρχος του ματς τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση. Το τελικό 86-75 φανερώνει τη εξαιρετική παρουσία του Ολυμπιακού στο ματς και ειδικότερα στο δεύτερο ημίχρονο. Παρόλα αυτά θέλει ακόμα αρκετή δουλειά σε κάποια σημεία του παιχνιδιού του ώστε να είναι ακόμα καλύτερος. Και όλα αυτά σε μία χρονιά που δεν ξέρουμε πως θα εξελιχθεί…