Η 4η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ επιφύλασσε πράγματα που δύσκολα τα πιστεύει κάποιος εάν δεν τα δει με τα μάτια του. Το Debut.gr σχολιάζει τα όσα έγιναν.

Αγωνιστική νούμερο 4 και γίνανε πράγματα και θαύματα στη Πρέμιερ Λιγκ, με τη Manchester City να κάνει δεύτερη γκέλα και τις Manchester United και Liverpool να δέχονται απαγορευτικά πολλά goal. Πιο αναλυτικά:

Πρέμιερ Λιγκ

Leeds – Manchester City (1-1)

Η βροχή δεν σταμάτησε καθόλου στο Elland Road, όπως και η πίεση των δύο ομάδων. Ήταν μια κόντρα στα ίσα με πολύ ανεβασμένους ρυθμούς και πολλές φάσεις. Η Leeds υπό τις οδηγίες του Bielsa συνεχίζει να εκπλήσσει και να δείχνει μέταλλο σε κάθε αγώνα της. Μάλιστα στο τέλος του αγώνα τελείωσε με περισσότερη κατοχή, πράγμα σπάνιο να μην το πετύχει ο Guardiola. Αν και οι πολίτες προηγήθηκαν με goal του Sterling στο 17′ δεν κατάφεραν τελικά να πάρουν το τρίποντο. Τα παγόνια ισοφάρισαν με τον Moreno στο 59′ και έκτοτε είχαν απόλυτο έλεγχο στο match με τη City να χάνει αρκετές ευκαιρίες.

Πρέμιερ Λιγκ

Manchester United – Tottenham (1-6)

Μόλις στο 2′ λεπτό συμβαίνει κάτι γνώριμο για τη United, penalty και goal από τον Bruno Fernandes. Κανείς όμως δεν θα μπορούσε να φανταστεί αυτό που θα ακολουθούσε. Στα επόμενα 5 λεπτά οι φιλοξενούμενοι πετυχαίνουν δυο goal και γυρίζουν το match με την United να είναι τραγική στα μετόπισθεν. Το παιχνίδι πάγωσε για λίγο, μέχρι και την αποβολή του Martial στο 28′. Από εκεί και έπειτα μπορούμε να κάνουμε λόγο για διασυρμό. Η ομάδα του Mourinho ήταν ασταμάτητη και τρομερά αποτελεσματική. Οι Son και Kane είναι σε τρομακτικά καλή φόρμα και έχουν απίστευτη χημεία μεταξύ τους στο γήπεδο. Από ένα σημείο και μετά οι κόκκινοι ήταν σαν να μην προσπαθούν καν. Η επιστροφή του Special One στο Old Trafford ήταν ένας εφιάλτης για τον Solkjaer. Οι σκόρερ της Tottenham: Ndombele (4′), Son (7′),(37′), Kane (30′),(79′ penalty) και Aurier (51′). Σίγουρα η Πρέμιερ Λιγκ δεν σταματάει να εκπλήσει.

Πρέμιερ Λιγκ

Aston Villa – Liverpool (7-2)

Όσες φορές και αν κοιτάξεις αυτό το σκορ δεν το πιστεύεις. Η ομάδα του Klopp είχε δυο σημαντικές απουσίες, αυτές των Alisson και Mané, όμως αυτό δεν δικαιολογεί σε καμία περίπτωση αυτή την εμφάνιση. Η αμυντική γραμμή της Liverpool ήταν ασταθής και στα πρώτα παιχνίδια, όπως ήταν και σε αυτό, κάτι που το πλήρωσε ακριβά. Μπορεί οι κόκκινοι να προκαλούν φόβο όμως η Πρέμιερ Λιγκ δεν συγχωρεί και η Aston Villa ήταν τελικά αυτή που τιμώρησε τους πρωταθλητές. Ο μοναδικός που προσπάθησε λίγο ήταν ο Salah ο οποίος πέτυχε και τα δυο γκολ (33′),(60′) για τους φιλοξενούμενους.

Από την άλλη η Aston Villa έδειξε ένα όχι και τόσο ιδιαίτερα καλό ποδόσφαιρο, όμως αποτελεσματικό. Άνοιξε γρήγορα το σκορ στο 4′ με τον Watkins, ο οποίος αργότερα σημείωσε hat-trick (22′),(39′). Εκεί μπορεί να μείωσε ο Salah σε 2-1 όμως αυτό δεν εμπόδισε σε τίποτα τους γηπεδούχους. Άλλα δύο goal από τους McGinn (35′) και του δανεικού της Chelsea, Ross Barkley στο 55′, ο οποίος πραγματοποίησε εξαιρετικό ντεμπούτο, έδωσαν θέση οδηγού στην Aston Villa. Το κυριότερο στο παιχνίδι της όμως ήταν ότι εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τις αδυναμίες των αντιπάλων και σφυροκόπησε αλύπητα πετυχαίνοντας ακόμα δύο goal με τον εξαιρετικό Grealish (66′), (75′). Ο βαθμολογικός πίνακας εντέλει έδειξε 7-2 τελικό και οι πρωταθλητές θα δυσκολευτούν πολύ να το ξεχάσουν.

Τα υπόλοιπα αποτελέσματα:

Chelsea – Crystal Palace (4-0)

Everton – Brighton (4-2)

Newcastle – Burnley (3-1)

Leicester – West Ham (0-3)

Southampton – West Brom (2-0)

Arsenal – Sheffield United (2-1)

Wolves – Fullham (1-0)

Η επόμενη αγωνιστική (17-19/10)

Everton – Liverpool

Chelsea – Southampton

Leicester – Aston Villa

Newcastle – Manchester United

Sheffield United – Fullham

West Brom – Burnley

Manchester City – Arsenal

Crystal Palace – Brighton

Tottenham – West Ham

Leeds – Wolves