Η κλήρωση των ομίλων του Europa League έστειλε την ΑΕΚ στο 7ο γκρουπ μαζί με τις Λέστερ, Μπράγκα, Ζόρια και το Debut.gr παρουσιάζει το προφίλ των αντιπάλων της.

Η κλήρωση των ομίλων του Europa League δεν… χαμογέλασε στην ΑΕΚ. Η Ένωση θα βρεθεί αντιμέτωπη με την αγγλική Λέστερ, την πορτογαλική Μπράγκα και την ουκρανική Ζόρια, σε έναν όμιλο που όλα είναι ανοιχτά. Το Debut.gr σας παρουσιάζει τα προφίλ των αντιπάλων της ομάδας του Μάσιμο Καρέρα.

ΛΕΣΤΕΡ

Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις για τις «αλεπούδες». Η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς βρίσκεται στην πρώτη θέση της Premier League έχοντας κάνει το 3/3. Η νίκη της επί της Μάντσεστερ Σίτι με 5-2 μπορεί να πει πολλά για το επίπεδο και την ποιότητα της ομάδας. Θα καταφέρει άραγε να συνεχίσει τις καλές εμφανίσεις σε πρωτάθλημα και Ευρώπη;

Χώρα: Αγγλία

Θέση την προηγούμενη σεζόν: 5η

Προπονητής: Μπρένταν Ρότζερς

Η ΑΕΚ ξυπνάει άσχημες αναμνήσεις στον Ρότζερς. Ο προπονητής της Λέστερ, κατά την θητεία του στον πάγκο της Σέλτικ είχε δει τους  «κιτρινόμαυρους» να παίρνουν το εισιτήριο για τα πλει οφ του Champions League την σεζόν 2018-19. Ο αγώνας στην Σκωτία είχε λήξει 1-1, ενώ στον δεύτερο γύρο, η Ένωση είχε επικρατήσει με 2-1. Μόλις τον χειμώνα εκείνης της σεζόν, ο Βορειοϊρλανδός τεχνικός, κάθισε στο τιμόνι των  «αλεπούδων» και μέχρι σήμερα έχει ανεβάσει επίπεδο την ομάδα.

Παίκτης-κλειδί: Τζέιμι Βάρντι

Ο 33χρονος επιθετικός  για δεύτερη φορά στην καριέρα του πέτυχε χατ-τρικ σε ομάδα που κατευθύνει ο Πεπ Γκουαρντιόλα. Η εν λόγω λίστα περιέχει μόνο δύο ονόματα, καθώς ο Μέσι είναι ο άλλος ποδοσφαιριστής που έχει πετύχει κάτι τέτοιο, αλλά μία φορά. Ο Βάρντι αποτελεί έναν από τους πιο ολοκληρωμένους επιθετικούς του αγγλικού πρωταθλήματος τα τελευταία χρόνια και έχει την ευκαιρία να μετατρέψει το παραμικρό λάθος σε κλασική ευκαιρία.

Τι να περιμένουμε από τα ματς με την ΑΕΚ

Η Λέστερ είναι μία ομάδα που μπορεί να προσαρμοστεί αλλά και να προσαρμόσει το παιχνίδι ανάλογα με τις δικές της ανάγκες. Οι αντεπιθέσεις είναι το σήμα κατατεθέν της , καθώς διαθέτει γρήγορους ποδοσφαιριστές από το κέντρο και μπροστά. Ωστόσο, η ποιότητα δεν λείπει και έτσι είναι ικανή να παίξει ποδόσφαιρο κατοχής αλλά και να διασπάσει κλειστές άμυνες.

ΜΠΡΑΓΚΑ

Η Μπράγκα τα τελευταία χρόνια έχει καταφέρει να «χωθεί» ανάμεσα στο τρίπτυχο των Πόρτο, Σπόρτινγκ Λισαβόνας και Μπενφίκα. Η ομάδα του Κάρλος Καρβαλιάλ κατέκτησε το Λιγκ Καπ Πορτογαλίας την περασμένη σεζόν και σίγουρα δεν θεωρείται ένας γνώριμος αντίπαλος. Φέτος το καλοκαίρι, από την ομάδα αποχώρησαν δύο γνώριμοι στα μέρη μας και δεν είναι άλλοι από τους Χασάν που πλέον ανήκει στον Ολυμπιακό και τον Άλεφ που αγωνίστηκε για έναν χρόνο στην ΑΕΚ.

Χώρα: Πορτογαλία

Θέση την προηγούμενη σεζόν: 3η

Προπονητής: Κάρλος Καρβαλιάλ

Ο 54χρονος τεχνικός έχει βρεθεί στα μέρη μας, καθώς έχει κάτσει στον πάγκο του Αστέρα Τρίπολης την σεζόν 2008-09. Φέτος, άφησε την Ρίο Άβε και υπέγραψε διετές συμβόλαιο με την Μπράγκα. Δυστυχώς για εκείνον, μετράει 2 ήττες σε ισάριθμους αγώνες στο πρωτάθλημα  και η ομάδα του βρίσκεται στην 17η θέση της Primera League.

Παίκτης-κλειδί: Ζοάο Πάουλο Ντίας Φερνάντες (Παουλίνιο)

Ο 28χρονος επιθετικός με καταγωγή από την Πορτογαλία είναι σίγουρα ο πιο επικίνδυνος παίκτης της Μπράγκα. Ο Παουλίνιο μετακόμισε στην ομάδα το καλοκαίρι του 2017 από την Ζιλ Βιθέντε και από τότε έχει πετύχει 34 γκολ σε 88 συμμετοχές. Μάλιστα, δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι έχει «τραβήξει» πολλά βλέμματα από ομάδες της Premier League, καθώς πρόκειται για έναν στράικερ με επιλογές και άνεση στο σκοράρισμα.

Τι να περιμένουμε από τα ματς με την ΑΕΚ

Η Μπράγκα είναι η ομάδα με την οποία η Ένωση θα κονταροχτυπηθεί για την δεύτερη θέση και το εισιτήριο για την επόμενη φάση. Η Πορτογαλική ομάδα δεν έχει συνηθίσει το κοινό της στο αμυντικό ποδόσφαιρο, ενώ είναι αρκετά επικίνδυνη στις στημένες φάσεις. Από εκεί και πέρα, το γρήγορο παιχνίδι και η ανάπτυξη από τις πτέρυγες, είναι αυτά που πρέπει να προσέξει η ομάδα του Καρέρα.

ΖΟΡΙΑ

Η ουκρανική ομάδα ήρθε από το 4ο γκρουπ δυναμικότητας και είναι η «άγνωστη» του ομίλου. Πρόκειται για μία από τις πιο ιστορικές ομάδες της χώρας, καθώς ιδρύθηκε το μακρινό 1923. Έδρα της είναι η πόλη Λουχάνσκ και φέτος μετρά την τρίτη της συμμετοχή στους ομίλους της διοργάνωσεις (σεζόν 2016-17 και 2017-18 οι δύοπροηγούμενες).

Χώρα: Ουκρανία

Θέση την προηγούμενη σεζόν: 3η

Προπονητής: Βίκτορ Σκρίπνικ

O Σκρίπνικ βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας από τον Ιούλιο του 2019 και έχει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2022. Αγαπημένο του σύστημα είναι το 4-1-4-1 και του αρέσει να έχει η ομάδα του την μπάλα στα πόδια της. Ζενίθ στην προπονητική του καριέρα ήταν το double που κατέκτησε με την Ρίγα την σεζόν 2017-18, ενώ παλαιότερα έχει κάτσει και στον πάγκο της Βέρντερ Βρέμης. Η φετινή χρονιά δεν έχει ξεκινήσει ευχάριστα για εκείνον, καθώς σε 4 αγωνιστικές στο πρωτάθλημα μετράει 2 ήττες, και από μία ισοπαλία και νίκη.

Παίκτης-κλειδί: Γιουρτσένκο

Ο 26χρονος επιθετικός μέσος της Ζόρια έχει αγωνιστεί στο γερμανικό πρωτάθλημα με την φανέλα της Μπάγερ Λεβερκούζεν. Ο Γιουρτσένκο, το καλοκαίρι του 2019 έκανε το ταξίδι Γερμανία-Ουκρανία και αποτελεί το σημείο αναφοράς στην ομάδα του Λουχάνσκ. Φέτος έχει πετύχει 2 γκολ σε 4 αναμετρήσεις και δείχνει ότι είναι σε πολύ καλή κατάσταση.

Τι να περιμένουμε από τα ματς με την ΑΕΚ

Σίγουρα, το «άγνωστο» πολλές φορές μπορεί να σε αφήσει άναυδο. Η Ζόρια είναι μία ομάδα που δεν έχει κάτι να φοβάται. Μπορεί να ξεκίνησε την σεζόν με άσχημο τρόπο, ωστόσο η επικράτηση της επί της Λβιβ με 5-0 εκτός έδρας, δείχνει πως συνέρχεται.