To Debut παρουσιάζει ένα μικρό preview όλων όσων περιμένουμε να δούμε σε Δύση και Ανατολή στους τελικούς του NBA.

Τα φώτα είναι στραμμένα στο NBA, το μεγαλύτερο πρωτάθλημα μπάσκετ του κόσμου. Oι Denver Nuggets έκαναν ξανά το θαύμα τους και απέκλεισαν ένα από τα μεγαλύτερα φαβορί για τον τίτλο του NBA, την ομάδα των Los Angeles Clippers, των Paul George & Kawhi Leonard και κοιτούν να ξεπεράσουν ένα μεγαλύτερο βουνό, αυτό των Los Angeles Lakers, που πλέον φαντάζουν ως το αδιαμφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ενώ από την άλλη, ένας εκρηκτικός τελικός Ανατολής έχει ξεκινήσει απέναντι στους Miami Heat & τους Boston Celtics.

Εδώ, στο Debut, σας παρουσιάζουμε ένα μικρό preview και τι να περιμένουμε λίγο πολύ από τα match-ups που θα δούμε στους Τελικούς Δύσης-Ανατολής του NBA. 

ΔΎΣΗ: Los Angeles Lakers vs Denver Nuggets

Από την μία, έχουμε την ομάδα του Lebron James & του Anthony Davis, οι οποίοι έχουν χαλαρώσει αρκετά, λόγω του πόσο εύκολα πέρασαν από τους αποκαρδιωτικούς Houston Rockets, αλλά και τους μάχιμους Blazers, οι οποίοι αρχικά τους σόκαραν, αλλά μετέπειτα έδειξαν ότι τους λείπει η εμπειρία και κάποια σημαντικά κομμάτια για πρωταθλητισμό. Από την άλλη έχουμε την ομάδα του Mike Malone, η οποία έχει κάνει τα αδύνατα δυνατά και με δύο σερί ανατροπές και καρδιά πρωταθλητή, βρίσκεται σε μια θέση που έχει να βρεθεί πολύ καιρό.

ΤΙ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΚΆΝΟΥΝ ΟΙ ΟΜΆΔΕΣ;

Το match-up είναι προφανές. Οι Lakers, λογικά θα χτίσουν ένα τείχος γύρω από τον Nikola Jokic, ο οποίος πραγματοποιεί όργια στα φετινά play-offs του NBA και από τον οποίο φυσικά περιστρέφεται όλο το παιχνίδι του Denver. Και έχουν το προσωπικό να το κάνουν αυτό, αφού οι Dwight Howard, Javale McGee & Anthony Davis είναι τρεις αρκετά καλοί αμυντικοί, πόσο μάλλον ο Howard, που έχει ονομαστεί και Αμυντικός της Χρονιάς στα καλά του. Επίσης, ο Rajon Rondo καλείται να σταματήσει την καλαθομηχανή που ακούει στο όνομα Jamal Murray και να θυμηθεί τις παλιές καλές του εποχές με την φανέλα των Boston Celtics. Οι φετινοί Lakers έχουν βασιστεί κατά πολύ στο “Showtime” και σίγουρα όλοι οι παίκτες θα παίξουν σημαντικό ρόλο στο να οδηγήσουν μαζί με τον Frank Vogel, τον οργανισμό στα παλιά του μεγαλεία και τα NBA πρωταθλήματα.

Από την άλλη, οι Nuggets, καλούνται να κάνουν step-up το παιχνίδι τους. Ένας Jokic & ένας Murray αποδείχθηκε ότι μπορούν να φέρουν την άνοιξη, όμως πρέπει και άλλοι παίκτες να εμπλακούν στην επίθεση της ομάδας. Ο Paul Millsap και ο πολλά υποσχόμενος Michael Porter Jr σίγουρα είναι δύο από αυτούς τους παίκτες. Όπως και ο Gary Harris πρέπει να πάρει παραπάνω πρωτοβουλίες στην επίθεση από το να είναι  απλά ένας spot-up shooter. Επίσης, έχει ακουστεί ότι για τους Lakers, οι Nuggets σκέφτονται να επαναφέρουν τον Bol Bol και προσωπικά το θεωρώ αχρείαστο, αφού το στυλ τους είναι περισσότερο run’n gun παρά αργό.

Ελπίζω να δούμε μια σειρά που θα έχει δυνατές άμυνες. Προσωπική άποψη; James in 6. 

Ανατολή: Miami Heat vs Boston Celtics


Χθες είδαμε το πρώτο ματς των τελικών Ανατολής, ανάμεσα σε Miami Heat & Boston Celtics και μπορούμε να πούμε πως μείναμε ικανοποιημένοι. Ένα ματς έντονα ανταγωνιστικό, που έληξε στην παράταση, με τον Jimmy Butler να σκοράρει ηγετικά το game-winner και τον Bam Adebayo να κάνει ένα από τα μεγαλύτερα stop της καριέρας του μέχρι στιγμής στο NBA, στέλνοντας αδιάβαστο τον Jayson Tatum. Ένα καλό match-up και για τις δύο ομάδες με τον Brad Stevens να συγκρούεται με τον έμπειρο Erik Spoelstra. 

O Stevens βγήκε νικητής από την έντονη μάχη με την ομάδα των Raptors και τον εκπληκτικό προπονητή τους, τον Nick Nurse. Παράλληλα, ο Spoelstra έδειξε ξεκάθαρα ότι η ομάδα του είναι μια ομάδα αμυντικής φιλοσοφίας και έβαλε το stop στην φρενήρη πορεία του δικού μας Γιάννη Αντετοκούνμπο και των Milwaukee Bucks, που αποτελούσαν επίσης ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου. Οι Heat έχουν τα κορμιά και την φιλοσοφία να σταματήσουν την επίθεση της Βοστώνης, η οποία ωστόσο έχει αποδείξει ότι μπορεί να προσαρμοστεί σε νέες συνθήκες στα match-ups και μπορεί να πάρει τις δύσκολες καταστάσεις στα χέρια της.


Tι πρέπει να κάνουν οι ομάδες;

Σίγουρα ένας από τους παίκτες που πρέπει να ανέβει από μεριάς Celtics, είναι ο Kemba Walker. O “αντί-Irving” ήρθε με μεγάλο ντόρο στους Celtics. Και ενώ στην regular season τους δικαίωνε με κάθε εμφάνιση του για την επιλογή τους, στα play-offs έχει δείξει μια ιδιαίτερη αστάθεια και πρέπει να ανέβει για να στηρίξει τον- απελπιστικά μόνο του- ώρες Jayson Tatum, ο οποίος δείχνει έναν superstar in the making. Από την άλλη οι Heat, έδειξαν καρδιά πρωταθλητή και επέστρεψαν από το -14 εχθές για να οδηγηθούν στην νίκη. Ο Butler είναι ο ηγέτης που έλεγε τόσο καιρό ότι ήταν. Οι Adebayo, Crowder, Robinson έχουν ανεβάσει κατά πολύ τις μετοχές τους. Ο Goran Dragic περνάει δεύτερη νιότη. Τέλος, ο Tyler Herro δείχνει ότι είναι έμπειρος και έτοιμος από καιρό και ας είναι μόλις η πρώτη του χρονιά.

O Stevens πρέπει να βρει έναν τρόπο, οι παίκτες του να είναι ανταγωνιστικοί απέναντι στις σκληρές άμυνες του Miami αλλά και να ανεβάσει τον Kemba Walker, ο οποίος όταν βρει ρυθμό, είναι ασταμάτητος. Οι Heat οφείλουν να μείνουν προσηλωμένοι στο πλάνο τους και να μην αφήσουν τον ρυθμό των Heat να τους συμπαρασύρει. Πρέπει να παίξουν σκληρό μπάσκετ και να βρουν λύσεις στην επίθεση από όλους τους παίκτες. Όπως ακριβώς συνέβαινε και στους αγώνες με τους Bucks. Είναι μια γερή σύγκρουση, που πιστεύω ότι θα μας πάρει αρκετούς αγώνες.

Να σας πω την αλήθεια, ενθουσιάζομαι περισσότερο για αυτό το match-up παρά για αυτό της Ανατολής και θεωρώ ότι θα δούμε έντονα ανταγωνιστικούς αγώνες, με βάση το Game 1. Προσωπική μου πρόβλεψη; Boston in 7.