Αταμάν: «Περισσότερα λεπτά συμμετοχής για Γκραντ και Σορτς»
Ο Έργκιν Αταμάν πριν την αναχώρηση της ομάδας για Λιθουανία, μίλησε στους δημοσιογράφους και μεταξύ άλλων ανέφερε τη σημασία που έχει κάθε παιχνίδι ξεχωριστά
Ο Παναθηναϊκός αναχώρησε για το Κάουνας, ενόψει του αυριανού αγώνα του (22/12, 20:00) με τη Ζαλγκίρις, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Euroleague. Οι «πράσινοι» θα στερηθούν των υπηρεσιών του αρχηγού τους, Κώστα Σλούκα, με τον Εργκίν Αταμάν, να δηλώνει πως θα δώσει περισσότερα λεπτά συμμετοχής σε Γκραντ και Σορτς.
«Φυσικά, είναι ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, θα προετοιμαστούμε μετά το ματς με το Μαρούσι. Τότε θα αρχίουμε να σκεφτόμαστε το ματς,» επισήμανε ο Τούρκος τεχνικός για το ευρωπαϊκό ντέρμπι «αιωνίων» της 19ης αγωνιστικής στο Telekom Center Athens.
Αναλυτικά, ο Εργκίν Αταμάν δήλωσε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» κατά την αναχώρηση της αποστολής για τη Λιθουανία:
«Αρχικά, θέλω να ευχηθώ καλά Χριστούγεννα σε όλους. Πολλοί μου έστειλαν ευχές για καλή ξεκούραση, αλλά δεν έχουμε χρόνο για ξεκούραση, πετάμε για το Κάουνας, έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο ματς. Η Ζαλγκίρις, ειδικά στην έδρα της, παίζει επιθετικά και υπάρχει εκπληκτική ατμόσφαιρα στο γήπεδο. Θα είναι δύσκολο ματς, αλλά είμαστε σε καλή φόρμα. Η EuroLeague είναι περίεργη, πολλές ομάδες έχουν ένα πόντο διαφορά, οπότε το ματς είναι σημαντικό. Η εμφάνιση την ημέρα του αγώνα θα κρίνει το αποτέλεσμα».
Αναφορικά με την απουσία του Σλούκα, είπε: «Για εμάς είναι πολύ σημαντικός παίκτης. Έχουμε μεγάλο ρόστερ, έχουμε τον Γκραντ, τον Σορτς, οι οποίοι θα πάρουν περισσότερα λεπτά. Έχουμε το ρόστερ να την διαχειριστούμε. Ελπίζω να παίξει ο Χολμς. Έπαιξε πολύ καλά στο πρωτάθλημα. Μας λείπει ο Σλούκας, αλλά έχουμε το ρόστερ για να είμαστε ανταγωνιστικοί».
Σε ερώτηση σχετικά με το ντέρμπι της 2ας Ιανουαρίου απέναντι στον Ολυμπιακό, ανέφερε: «Πίστεψέ με, δεν σκέφτομαι ποτέ το επόμενο ματς. Σκέφτομαι το ματς με τη Ζαλγκίρις. Κάθε ματς στην Ευρωλίγκα είναι το ίδιο. Αν κερδίσουμε τον Ολυμπιακό δεν θα πάρουμε δέκα πόντους, ή αν χάσουμε θα χάσουμε 10 πόντους. Κάθε ματς είναι το ίδιο. Φυσικά, είναι ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, θα προετοιμαστούμε μετά το ματς με το Μαρούσι. Τότε θα αρχίουμε να σκεφτόμαστε το ματς».
Για την ένταση στην άμυνα, σχολίασε: «Δεν είναι εύκολο. Έχουμε τρομερούς παίκτες στην επίθεση. Η ιδέα είναι όλοι να παίζουν με ένταση σε άμυνα και επίθεση. Δεν είναι εύκολο πάντα. Όταν παίζεις μεγάλα ματς, όλοι είναι πιο συγκεντρωμένοι, και οι παίκτες και οι οπαδοί».
Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις και στα social media. Επειδή ξέρουμε ότι ίσως δεν ψάξεις, σου τα έχουμε έτοιμα. Στο link εδώ κάνεις like στο Facebook. Βέβαια, επειδή ίσως είσαι πιο πολύ της εικόνας, κάνε follow στο Instagram. Λοιπόν, τι περιμένεις για να το κάνεις; Δύο κλικ παραπάνω είναι.