Ένα από τα καλύτερα ντέρμπι μεταξύ ΑΕΚ και ΠΑΟΚ πραγματοποιήθηκε στο Ο.Α.Κ.Α. οι δύο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο, με τους «ασπρόμαυρους» να προηγούνται δις (Σφιντέρσκι 16’,58’) και τους γηπεδούχους να βρίσκουν ισάριθμες απαντήσεις (Τσιγκρίνσκι 54’, Ντέλετιτς 79’). Το πρώτο ημίχρονο βάφτηκε ασπρόμαυρο Στο πρώτο ημίχρονο, ο δικέφαλος του βορρά ήταν πολύ καλύτερος από την […]

Ένα από τα καλύτερα ντέρμπι μεταξύ ΑΕΚ και ΠΑΟΚ πραγματοποιήθηκε στο Ο.Α.Κ.Α. οι δύο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο, με τους «ασπρόμαυρους» να προηγούνται δις (Σφιντέρσκι 16’,58’) και τους γηπεδούχους να βρίσκουν ισάριθμες απαντήσεις (Τσιγκρίνσκι 54’, Ντέλετιτς 79’).

Το πρώτο ημίχρονο βάφτηκε ασπρόμαυρο

Στο πρώτο ημίχρονο, ο δικέφαλος του βορρά ήταν πολύ καλύτερος από την αφελή ΑΕΚ. Μεγάλο ρόλο στην ροή του αγώνα είχε το 3-5-2 που είχε επιλέξει ο προπονητής της Ένωσης. 

Μόλις στο 6’ ο Μπίσεσβαρ είδε των Τσιγκρίνσκι να αποκρούει το σουτ του κάτι το οποίο δεν έγινε δέκα λεπτά αργότερα. Ο Λημνιός κινήθηκε έξυπνα στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας και έβγαλε τον Σφιντέρσκι σε κενή εστία. Ο ΠΑΟΚ παρέμεινε καλύτερος στον αγωνιστικό χώρο ενώ στην αντίπερα όχθη οι «κιτρινόμαυροι» έδειχναν ακόμα πιο μπερδεμένοι. Στο 19’ ο φορ της ομάδας του Άμπελ Φερέιρα είχε την ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα του. Ένα λεπτό αργότερα ήρθε η φάση του αγώνα. Με την βοήθεια του VAR ο Ελβετός διαιτητής Στέφαν Κλόσνερ καταλόγισε πέναλντι υπέρ του Π.Α.Ο.Κ. ύστερα από χέρι του Μπακάκη σε γύρισμα του Ελ Καντουρί. Ο Μπίσεσβαρ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, σε μία φάση, η οποία λειτούργησε ως «ξυπνητήρι» στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο. Το σύστημα μετατράπηκε σε 4-2-3-1 και το ματς ήρθε σε ισορροπία.

Οι αλλαγές της ΑΕΚ έφεραν την… αλλαγή

Το δεύτερο μέρος της αναμέτρησης βρήκε τον Κωστένογλου να περνάει στον αγωνιστικό χώρο τους Ντέλετιτς και Γιακουμάκη, δύο αλλαγές που άλλαξαν το προσκήνιο.

Η Α.Ε.Κ. συνήλθε, ανέβασε στροφές, έκανε την πρώτη της κλασική ευκαιρία στο 47’. Με το πέρας του χρόνου έκλεινε τους φιλοξενούμενους ολοένα και περισσότερο. Στο 54’ ο Μάρκο Λιβάγια, από φάουλ, δίνει ασίστ στον Τσιγκρίνσκι ο οποίος έφερε τον αγώνα σε απόλυτη ισοπαλία. Λίγο αργότερα, σε μία φάση παρόμοια του πρώτου γκολ ο Σφιρντέσκι έβαλε και πάλι την ομάδα του σε θέση οδηγού. Ο ΠΑΟΚ είχε βγάλει αντίδραση, αλλά προτίμησε -κακώς όπως αποδείχτηκε- να υπερασπιστεί αυτό το αποτέλεσμα. Στο 64’ το γκολ του Μάνταλου να καταλογίζεται ως οφσάιντ με εκ νέου εμφάνιση του VAR.

Ωστόσο, το κλίμα που υπήρχε έδειχνε πως θα υπάρξει μια από τις ανατροπές που υπήρξαν την χρονιά που η Ένωση κατέκτησε το πρωτάθλημα. Στο 79’ ο Μάνταλος βρήκε τον Ντέλετιτς στο δεύτερο δοκάρι, αυτός έκανε το τελικό 2-2 και έβαλε… φωτιά στις κερκίδες του Ο.Α.Κ.Α. Παρόλα αυτά, οι «ασπρόμαυροι» δεν το έβαλαν κάτω, αλλά τα σουτ του… φρέσκου Άκπομ βρήκαν έτοιμο τον Μπάρκα. Τον τελευταίο λόγο είχε ο Λιβάγια, του οποίου το σουτ στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων πέρασε ελάχιστα έξω.