Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στο ποδοσφαιρικό Έβερεστ και ο Μανώλης Μακρόπουλος γράφει σκόρπιες σκέψεις μετά τη σπουδαία βραδιά του ελληνικού αθλητισμού.

Ήταν 10 Μαΐου όταν σε τούτη εδώ τη γωνία έγραφα πως στα τέλη του μήνα η Ελλάδα είναι πολύ πιθανό να έχει πρωταθλητή Ευρώπης σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ.

Ιδού και η απόδειξη:

Δεν το αναφέρω για να υπερηφανευθώ, αλλά διότι νομίζω ελάχιστοι έχουμε συνειδητοποιήσει τι συνέβη αυτή την εβδομάδα. Πρώτα, το βράδυ της Κυριακής (26/5) ο Παναθηναϊκός «έραψε» το έβδομο που τόσο επιθυμούσε.

Ύστερα, χθες το βράδυ (29/5) ο Ολυμπιακός πήρε την πρώτη ευρωπαϊκή κούπα ελληνικής ομάδας στο ποδόσφαιρο. Ότι και αν γίνει τα επόμενα χρόνια, οι «ερυθρόλευκοι» έγραψαν το όνομά τους με χρυσά γράμματα στα βιβλία του ελληνικού αθλητισμού!

Το ματς που δεν υστέρησε κανείς!

Θα μου επιτρέψετε στο συγκεκριμένο κείμενο να αναφερθώ μονάχα στους Πειραιώτες. Οι οποίοι έκαναν ένα συγκλονιστικό ματς απέναντι σε μια πάρα πολύ ποιοτική ομάδα.

Πραγματικά είναι από τα παιχνίδια που όντως δεν υστέρησε κανείς. Όλοι ήταν εκπληκτικοί, έδωσαν το 101% των δυνάμεών τους. Ακόμη και ο Ελ Καμπί, που από πολλούς άκουγα την ώρα του ματς πως «είναι άφαντος» (πράγμα που δεν στέκει καθώς έδωσε άπειρες μάχες και έτρεχε ακατάπαυστα), μίλησε όταν έπρεπε.

Ο Μαλντίνι στο σώμα του Ρέτσου

Ειδική αναφορά ωστόσο χρειάζεται στον Παναγιώτη Ρέτσο. Έναν ποδοσφαιριστή που έχει ακούσει (και από εμένα φυσικά) τα μύρια όσα, όχι και τόσο άδικα βέβαια.

Ωστόσο, χθες βράδυ κυριολεκτικά βούλωσε στόματα με μια εμφάνιση αλά… Μαλντίνι. Ειδικά μετά τη σύγκρουση που παραλίγο να τον φέρει εκτός ματς, ήταν συγκλονιστικός, δεν έχασε μονομαχία και έκανε άπαντες να του βγάλουν το καπέλο.

Ας τελειώσει η διχόνοια…

Κλείνοντας, θα ήθελα να αναφερθώ σε κάτι ναι μεν κλισέ, τεράστιας σημασίας δε. Είδα και διάβασα από πολλούς να δίνουν συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό για το 7ο, το ίδιο συνέβη και με το… 1ο του Ολυμπιακού.

Βέβαια υπήρξε και άλλη πλευρά, των κλασικών ηλιθίων και κομπλεξικών που προσπάθησαν να μειώσουν αυτές τις επιτυχίες. Κανείς δεν ζήτησε από τους παναθηναϊκούς να πανηγυρίσουν για τον Ολυμπιακό ή το ανάποδο. Όμως το να συγχαρείς κάτι πραγματικά μεγάλο, είναι στα πλαίσια του υγιούς αθλητισμού.

Συζητούσα με έναν ταξιτζή το βράδυ πως αν σταματήσουν όλα αυτά τα ξεφτιλίκια, ο αθλητισμός στη χώρα μας μπορεί να φέρει πολλά έσοδα. Για σκεφτείτε πόσες οικογένειες έβγαλαν το φαγητό τους από αυτή την τριήμερη επίσκεψη των Ιταλών στην Αθήνα και θα καταλάβετε τι εννοώ…