Σε ρυθμούς του εορτασμού για τη συμπλήρωση 110 χρόνων από το έτος ίδρυσής του, ζει ο Άρης που θέλει να γιορτάσει την επέτειο με μια εκδήλωση αντάξια της πλούσιας ιστορίας του.

Έντονα… κίτρινα συναισθήματα, «ντυμένα» με πολλές αναμνήσεις, πλημμύρισαν εχθές (24/3) την αίθουσα του κινηματογράφου ‘Ολύμπιον’ στη Θεσσαλονίκη. Σκηνικό που συνέθεσε τον εορτασμό των 110 χρόνων ζωής του Άρη. Η γιορτή για τον σύλλογο, ο οποίος μετρά 269 τίτλους σε όλα τα τμήματά του, είχε τη… σφραγίδα του ΑΣ Άρης και τα έσοδα της θα διατεθούν στο σύλλογο γονέων παιδιών με νεοπλασματικές ασθένειες Βορείου Ελλάδος, «Λάμψη».

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις και στα social media. Επειδή ξέρουμε ότι ίσως δεν ψάξεις, σου τα έχουμε έτοιμα. Στο link εδώ κάνεις like στο Facebook. Βέβαια, επειδή ίσως είσαι πιο πολύ της εικόνας, κάνε follow στο Instagram. Λοιπόν, τι περιμένεις για να το κάνεις; Δύο κλικ παραπάνω είναι.

«Ο Άρης είναι ένα μεγάλο σαλόνι για να μας εμπνέει. Έχουμε περάσει πολλά σαν Αρειανοί. Ο Άρης είναι ένα μεγάλο συναίσθημα. Μέσα από αυτό το συναίσθημα, παίρνοντας δύναμη από αυτό το συναίσθημα, αν χρειαστεί να πέσουμε, να ματώσουμε, θα το κάνουμε και θα κοιτάμε μπροστά , θα ‘χτίζουμε’ και θα συνεχίζουμε να παλεύουμε . Για μας ο Άρης, στα χρόνια της γαλήνης, ήταν πάντα πρώτος, πάντα ψηλά. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε για τον Αρη, κοιτάζοντας ψηλά. θα τον βρούμε τον δρόμο μας.

Πάντα, επίσης, να θυμόμαστε αυτούς που χάθηκαν, που δεν πρόλαβαν. Δεν ξέρω αν υπάρχει ζωή μετά τον θάνατο, ξέρω, όμως, ότι ζωή χωρίς τον Άρη ή μετά τον Άρη, δεν υπάρχει! Δε θα μετανιώσουμε για την ενασχόλησή μας με τον Άρη, θα είμαστε πάντα στα κίτρινα!», ανέφερε, μεταξύ άλλων, «ανοίγοντας» την εκδήλωση, ο πρόεδρος του ΑΣ Άρης και αντιπρόεδρος της ΚΑΕ Άρης, Λευτέρης Αρβανίτης.

Βραβεύτηκαν παλαίμαχοι αθλητές από όλα τα τμήματα του συλλόγου, οι οποίοι κέρδισαν διακρίσεις φορώντας τη φανέλα του Άρη. Οι ανδρικές ομάδες μπάσκετ που κατέκτησαν ευρωπαϊκούς τίτλους το 1993 (Κύπελλο Κυπελλούχων), το 1997 (Κύπελλο Κόρατς), το 2003 (ΦΙΜΠΑ Τσάμπιονς Καπ), η ομάδα αδρών στο βόλεϊ, που κατέκτησε πρωτάθλημα το 1997, η ανδρική ποδοσφαιρική ομάδα, η οποία κατέκτησε το Κύπελλο την περίοδο 1969-1970, όπως και η ποδοσφαιρική ομάδα του 1979 για την ευρωπαϊκή της πορεία (έφτασε ως τους «16» του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ).

Σε περίπτωση που σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις φυσικά και στο YouTube.

Τιμήθηκαν, ακόμη, παράγοντες του συλλόγου, ο πρώην Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης για τη μεγάλη σχέση του με τον Άρη και ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχινάς.

Ξεχωριστή αναφορά έγινε στον Άλκη Καμπανό, ο οποίος δολοφονήθηκε την 1 Φεβρουαρίου 2022, λόγω των φίλαθλων συναισθημάτων του για τον Άρη.

«Ο Άρης είναι καταδικασμένος να πρωταγωνιστεί. Με τον Άρη γιορτάζει και η πόλη. Όλοι ευχόμαστε ο Άρης να κάνει ξανά χαρούμενη τη Θεσσαλονίκη σε λίγες μέρες στον Βόλο (σ.σ. στον τελικό Κυπέλλου στο ποδόσφαιρο), ανέφερε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, ο οποίος παρέστη στη γιορτή.

Σε ανάλογο πνεύμα τοποθετήθηκε και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, αλλά και ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς (σ.σ. αμφότεροι βράβευσαν παλαίμαχους αθλητές του Άρη), ο οποίος τόνισε, επίσης, χαρακτηριστικά «Ο αθλητισμός είναι ιστορία, συναίσθημα, κοινωνική προσφορά. Ο Άρης έχει μεγάλο μερίδιο στην άνοιξη του ελληνικού αθλητισμού».

Σε περίπτωση που σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις φυσικά και στο YouTube.

«Θα διεκδικήσουμε το Κύπελλο και θα το φέρουμε στη Θεσσαλονίκη», δήλωσε ο νυν προπονητής του ποδοσφαιρικού Άρη, Άκης Μάντζιος, αλλά και ο τερματοφύλακας των «κιτρινόμαυρων», Χουλιάν Κουέστα, οι οποίοι συνέδεσαν το παρελθόν με το παρόν για το ποδοσφαιρικό τμήμα του συλλόγου.

«Ο Άρης είναι στην καρδιά μας. Να λείψει η βία από τα γήπεδα», σχολίασε, παραλαμβάνοντας το βραβείο του, ο Γιάννης Μπουτάρης.

Ο Γκάλης, ο Σκόμποε και ο Χαριστέας

Ως την καλύτερη περίοδο της καριέρας του χαρακτήρισε τη θητεία του στον Άρη, ο Ολε Σκόμποε. Ο Δανός, μέλος του Άρη ως ποδοσφαιριστής (1977-1980, 1983-1984) και προπονητής (2003-2004), παραλαμβάνοντας το βραβείο του επισήμανε:

«Είναι μεγάλη τιμή για μένα να βρίσκομαι εδώ απόψε. Ήταν η καλύτερη περίοδος της καριέρας μου η θητεία μου στον Άρη. Είχαμε μια καλή ομάδα, αλλά το μυστικό της επιτυχίας ήταν η φιλία που είχαμε εκτός γηπέδου. Είδα τους παλιούς συμπαίκτες μου, μερικούς είχα να τους δω χρόνια, ήταν, όμως, να είμαστε μαζί χθες. Είδα και κάποιους από τους παίκτες που είχα ως προπονητής στην ομάδα και είδα και τον Κολτσίδα, ο οποίος έχει, πλέον, θέση σημαντική στην ομάδα. Ηταν και σαν παίκτης μου πολύτιμος».

«Βρίσκονται εδώ οι άνθρωποι που με έκαναν πρωταθλητή Ευρώπης. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους σας», δήλωσε ο Αγγελος Χαριστέας, ο οποίος βράβευσε την ποδοσφαιρική ομάδα του Άρη το 1979.

Σε περίπτωση που σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις φυσικά και στο YouTube.

«Ο Άρης δεν ανήκει σε κανέναν, εμείς όλοι ανήκουμε στον Άρη», είπε, με τη σειρά του, στη βράβευσή του ο Μαργαρίτης Σχινάς.

Παρουσία στην εκδήλωση, μέσω οπτικού υλικού που προβλήθηκε με λόγια του, είχε ο Νίκος Γκάλης. Ο θρύλος του ελληνικού μπάσκετ, τόνισε:
«Χρόνια πολλά στην Αρειανάρα μας. Εύχομαι και τα επόμενα χρόνια να έχουμε πολλές επιτυχίες. Δε θα ξεχάσω τη μέρα που πάτησα το πόδι μου στη Θεσσαλονίκη. Από την πρώτη στιγμή τότε, μέχρι και σήμερα, εισπράττω την αγάπη του κόσμου. Ο Άρης είναι μεγάλος και δε θα χαθεί ποτέ».

«Ο σύλλογος που δεν τιμά την ιστορία του δεν έχει μέλλον και ο Άρης έχει μεγάλο μέλλον. Τώρα πρέπει να γίνουν τα σχέδια για να επιστρέψει ο Άρης στην Ευρωλίγκα», τόνισε ο Σβι Σερφ, προπονητής της ομάδας του μπασκετικού Αρη η οποία κατέκτησε τον ευρωπαϊκό τίτλο των «κιτρινόμαυρων» το 1993, στο Τορίνο.

«Το πιο σημαντικό είναι η κουλτούρα, η ιδέα. Το να είσαι Άρης, να εκπροσωπείς τον Άρη, είναι τρόπος ζωής. Συγκινήθηκα πολύ απόψε, δεν έχω λόγια να εκφράσω τον θαυμασμό και τον σεβασμό μου για τον αγνό τρόπο που άνθρωποι στην αίθουσα είναι αφοσιωμένοι στην ιδέα του Άρη», δήλωσε ο νυν προπονητής του μπασκετικού Άρη, Γιάννης Καστρίτης, βραβεύοντας την μπασκετική ομάδα του 1993.

Σε περίπτωση που σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις φυσικά και στο YouTube.

«Χρόνια πολλά στην ομάδα μας. Είναι τεράστια τιμή να είμαι εδώ, δεν περίμενα ότι στα δύο χρόνια που είμαι στον Άρη θα ζήσω τέτοιες στιγμές στην καριέρα μου. Ευχαριστώ όλους στην ομάδα. Εύχομαι πολλές ακόμη επιτυχίες στον Άρη», δήλωσε ο Βασίλης Τολιόπουλος, ο οποίος βράβευσε την μπασκετική ομάδα του Άρη, η οποία κατέκτησε το Κύπελλο Κόρατς το 1997.

Μέλος εκείνης της ομάδας ήταν ο Ιταλός, Μάριο Μπόνι, ο οποίος αποθεώθηκε στην αίθουσα, λίγο πριν παραλάβει το βραβείο του. «Θα ήθελα να μιλάω καλύτερα ελληνικά. Η καρδιά μου είναι κίτρινη», ανέφερε ο ίδιος.

Η εκδήλωση «έκλεισε» με μπάντα κλασικής μουσικής να παίζει ύμνους του Άρη.

Ο εορτασμός των 110 γενεθλίων του Άρη θα κορυφωθούν αύριο με εκδηλώσεις του συλλόγου, από νωρίς το μεσημέρι ως αργά το απόγευμα, στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις και στα social media. Επειδή ξέρουμε ότι ίσως δεν ψάξεις, σου τα έχουμε έτοιμα. Στο link εδώ κάνεις like στο Facebook. Βέβαια, επειδή ίσως είσαι πιο πολύ της εικόνας, κάνε follow στο Instagram. Λοιπόν, τι περιμένεις για να το κάνεις; Δύο κλικ παραπάνω είναι.