Το ταξίδι της Athens Kallithea έχει μπει στην τελική του ευθεία και πολλοί νιώθουν σιγουριά με... καπετάνιο τον Γιάννη Λουκίνα.

Τέρμα τα ψέματα… Και σε λίγο καιρό τέρμα τα δίφραγκα για τη Super League 2 και για τις ομάδες που θα βρίσκονται από την επόμενη σεζόν στα σαλόνια της Super League. Η Athens Kallithea ήταν και παραμένει πρώτη στον όμιλό της, όμως, η διαφορά που έχει από τα Χανιά είναι μόλις στους δύο βαθμούς.

Ο Γιάννης Λουκίνας και οι συμπαίκτες του θέλουν να κλείσουν την αγωνιστική χρονιά με τον καλύτερο τρόπο. Με κάτι που δεν έχει ζήσει κανείς στον σύλλογο των Νοτιών προαστίων από καλοκαίρι του 2002. Τότε που η Athens Kallithea βρέθηκε στα «σαλόνια» για πρώτη φορά στην ιστορία της. Μπορεί να φαντάζει κλισέ, αλλά τα επόμενα παιχνίδια είναι… τελικοί για τον έμπειρο φορ και την ομάδα του.

Ο captain της ομάδας από την Αττική καλείται να βγει μπροστά. Δεν είναι μόνο ο πρώτος σκόρερ της. Είναι αυτός που πρέπει να δώσει το παράδειγμα. Όχι απαραίτητα με τα λόγια του η με κάποιον πύρινο λόγο στα αποδυτήρια. Μα με τις κινήσεις του, με τα γκολ του και γενικότερα όλα αυτά που βαραίνουν έναν αρχηγό.

Τα δύσκολα δεν πέρασαν! Αλλά τώρα… έρχονται

Τα τελευταία τρία εντός έδρας παιχνίδια για την Athens Kallithea στο «Γρηγόρης Λαμπράκης» δεν ήταν εύκολα. Ασχέτως αν στα δύο εξ αυτών νίκησε και πήρε από τρεις βαθμούς. Οι αναμετρήσεις με Ηλιούπολη, Ιωνικό και Διαγόρα ήταν ένα πολύ δυνατό τεστ για τους παίκτες του Αλέκου Βοσνιάδη και αν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα ακόμη πιο δύσκολα που έρχονται στη φάση των play off για την άνοδο.

Όπως φάνηκε η τσεκ λιστ ήταν γεμάτη από… τικ! Μάλιστα, κόντρα στην Ηλιούπολη και τον Ιωνικό οι παίκτες της Athens Kallithea επικράτησαν, έχοντας αριθμητικό μειονέκτημα, αλλά και μένοντας πίσω στο σκορ με τον Γιάννη Λουκίνα να παίζει καθοριστικό ρόλο και στα δύο «τρίποντα».

Ωστόσο, όλοι γνωρίζουν ότι η τελική ευθεία τώρα πλησιάζει, μετά από έναν πραγματικό Μαραθώνιο και τα επόμενα παιχνίδια που θα έρθουν στα play off θα είναι ακόμη πιο δύσκολα. Ακόμη πιο καθοριστικά για την πορεία του συλλόγου και αν μπορεί να επιστρέψει στα μεγάλα σαλόνια, μετά από μία απουσία 18 ετών.

Και εδώ είναι, όπου ο Γιάννης Λουκίνας καλείται, ως αρχηγός και ως πρώτος σκόρερ της ομάδας, να βγει μπροστά!

Τα πιο… γλυκά γκολ ακόμα δεν έχουν μπει

Ούτε ένα, ούτε δύο. Αλλά εννιά τέρματα έχει σημειώσει για την ώρα ο Γιάννης Λουκίνας. Κάτι που για την ώρα τον φέρνει στη δεύτερη θέση του πίνακα των σκόρερ, έχοντας μόλις δύο λιγότερα από τον Γιώργο Μάναλη των Χανίων που έχει πανηγυρίσει έντεκα.

Ο αρχηγός της Athens Kallithea γνωρίζει πολύ καλά, από εμπειρία και όχι απλά… θεωρία, πως είναι να βρίσκεται κάποιος στην κορυφή, αλλά και να μένει σε αυτή για μεγάλο χρονικό διάστημα, αφού τις δύο περασμένες σεζόν ήταν πρώτος σκόρερ της ομάδας του και ένας από τους καλύτερους στη Super League 2. Τη σεζόν 2021-2022 με 21 τέρματα με τη φανέλα της Καλαμάτας τερμάτισε δεύτερος, ενώ μία χρονιά αργότερα ήταν πρώτος και καλύτερος με την Athens Kallithea.

Αν και για τον ίδιο, όπως μας είχε πει πριν από αρκετό καιρό, το πιο σημαντικό δεν είναι τα γκολ μα να ανέβει η Athens Kallithea στη Super League. Μία απουσία που κρατάει από το 2006. Δηλαδή 18 χρόνια.

Ο Γιάννης Λουκίνας σημείωσε ένα από τα πιο… γλυκά του γκολ στη σεζόν στο εντός έδρας ματς κόντρα στον Ιωνικό. Ο 32χρονος στράικερ έδωσε τη νίκη στην ομάδα του με ωραία προβολή εντός περιοχής, κάνοντας το 2-1 στο 83′. Ωστόσο, όλοι γνωρίζουν από τώρα πόσο κομβική θα είναι η δική του συμβολή στα επερχόμενα παιχνίδια των play off για τον σύλλογο των Νοτίων Προαστίων. Άλλωστε δεν είναι τα γκολ που τον ξεχωρίζουν.

Το γεγονός ότι έχει πάνω του συνέχεια έναν και δύο αμυντικούς, οι σωστές τοποθετήσεις του, αλλά και οι πάσες του τη σωστή στιγμή είναι εξίσου…γλυκά σαν τα γκολ του!

Δεν είναι μόνο το περιβραχιόνιο που σε κάνει αρχηγό!

Μόλις είχε τελειώσει το εντός έδρας ματς της Athens Kallithea με τον Διαγόρα. Η αλήθεια είναι ότι η ατμόσφαιρα ήταν λίγο… μουντή. Μιας και το 1-1 που διαμορφώθηκε από το πρώτο ημίχρονο και έμεινε ως το τέλος της αναμέτρησης δεν ήταν αυτό που περίμεναν οι περισσότεροι. Και σίγουρα ήταν ένα αποτέλεσμα που δεν ήθελαν ακόμη πιο πολλοί, σκεπτόμενοι ότι έρχεται η εκτός έδρας αναμέτρηση με την Καλαμάτα για να κλείσει η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Οπότε μία νίκη στο «Ελ Πάσο», ειδικά πριν ξεκινήσουν τα play off ανόδου, θα ήταν ιδανική. Όχι μόνο για τους φίλους της Athens Kallithea. Αλλά και για τους παίκτες της που αρκετοί εξ αυτών, μετά το τελευταίο σφύριγμα, βάδιζαν προς τα αποδυτήρια. Όμως, το να είσαι αρχηγός δεν φαίνεται από το περιβραχιόνιο που μπορεί να φοράς. Αλλά και από τις κινήσεις του που σου δίνουν αυτό τον ρόλο.

Ο Γιάννης Λουκίνας με τις κινήσεις των χεριών του έδειξε στους συμπαίκτες του ότι «πρέπει» να χειροκροτήσουν τον κόσμο πριν αποχωρήσουν από τον αγωνιστικό χώρο. Όπως και τελικά συνέβη. Μία κίνηση που μπορεί από πολλά μάτια να πέρασε στα… ψιλά, όμως, έδειξε πως μόνο έτσι μία ομάδα μπορεί να πάει ψηλά: αν είναι μία γροθιά με τον κόσμο της όχι μόνο στα εύκολα και στις νίκες. Αλλά και στα δύσκολα.

Άλλωστε εκεί φαίνεται ο καλός ο καπετάνιος και ο καλός ο αρχηγός! Στις φουρτούνες…

Αναλυτικά το πρόγραμμα των Play off ανόδου της Super League 2:

1η αγωνιστική-6η αγωνιστική
Ιωνικός – Χανιά
Ηλιούπολη – Athens Kallithea
Ρεπό: Καλαμάτα

2η αγωνιστική – 7η αγωνιστική
Καλαμάτα – Χανιά
Athens Kallithea – Ιωνικός
Ρεπό: Ηλιούπολη

3η αγωνιστική – 8η αγωνιστική
Χανιά – Athens Kallithea
Καλαμάτα – Ηλιούπολη
Ρεπό: Ιωνικός

4η αγωνιστική – 9η αγωνιστική
Ηλιούπολη – Χανιά
Ιωνικός – Καλαμάτα
Ρεπό: Athens Kallithea

5η αγωνιστική – 10η αγωνιστική
Καλαμάτα – Athens Kallithea
Ιωνικός – Ηλιούπολη
Ρεπό: Χανιά