Οι σύλλογοι της Serie A ψήφισαν να διατηρήσουν τον αριθμό των συλλόγων στην κορυφαία κατηγορία της Ιταλίας στους 20 - Ποιες ομάδες ήθελαν τη μείωση.

Οι σύλλογοι της Serie A ψήφισαν να διατηρήσουν τον αριθμό των συλλόγων στην κορυφαία κατηγορία της Ιταλίας στους 20, ανακοίνωσε σήμερα (12/2) η Lega Serie A μετά τη συνεδρίασή της στο Μιλάνο.

Μόνο τέσσερις ομάδες ψήφισαν υπέρ της μείωσης σε 18 συλλόγους στη Serie A – Γιουβέντους, Ίντερ, Μίλαν και Ρόμα – και ο αριθμός των συλλόγων θα παραμείνει στους 20, όπως συμβαίνει από τη σεζόν 2004-05.

Οι κορυφαίοι σύλλογοι είχαν πιέσει για μείωση σε μια προσπάθεια να μειώσουν τον αριθμό των παιχνιδιών και να αυξήσουν την ποιότητα του ποδοσφαίρου που προσφέρεται, αλλά χρειάζονταν πλειοψηφία 14 για να περάσουν τη μεταρρύθμιση.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Εγκρίθηκε επίσης πρόταση για μεταρρυθμίσεις που θα παρουσιαστούν στην έκτακτη γενική συνέλευση της ιταλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας (FIGC) τον Μάρτιο.
Το ιταλικό πρωτάθλημα πιέζει για περισσότερη αυτονομία από την FIGC, παρόμοια με την Premier League στην Αγγλία.

«Προς το παρόν, το σύστημα δεν δίνει στη Serie A την αυτονομία και το βάρος λήψης αποφάσεων που θα έπρεπε να έχει σε σχέση με την οικονομική βαρύτητα», δήλωσε ο πρόεδρος της Lega Λορέντζο Καζίνι μετά από μια συνάντηση των συλλόγων της Serie A την περασμένη εβδομάδα.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο FACEBOOK και στο INSTAGRAM για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε SUBSCRIBE και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!