Mόλις 6 κλεψίματα χρειάζεται ο Νικ Καλάθης για να περάσει πρώτος στη λίστα του πίνακα των παικτών με τα περισσότερα κλεψίματα στην ιστορία της Euroleague.

Mόλις 6 κλεψίματα χρειάζεται ο Νικ Καλάθης για να περάσει πρώτος στη λίστα του πίνακα των παικτών με τα περισσότερα κλεψίματα στην ιστορία της Euroleague.

Ο Έλληνας διεθνής γκαρντ της Φενερμπαχτσέ… μετρά αντίστροφα για να προσπεράσει τον πρώην συμπαίκτη του στον Παναθηναϊκό, Δημήτρη Διαμαντίδη… κάτι που ιδανικά θα ήθελε να πετύχει την ερχόμενη Παρασκευή (9/2, 21:15), μέσα στο ΟΑΚΑ, όπου η Φενέρ αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό, για την 26η αγωνιστική της Euroleague.

Φαίνεται… βέβαια δύσκολο να συμβεί αυτό στο αμέσως επόμενο ματς της Φενερμπαχτσέ, αλλά ποτέ κανείς δεν ξέρει… με τον Νικ Καλάθη, δηλαδή με τον πρώτο πασέρ όλων των εποχών της Euroleague με 1998 συνολικά ασίστ (5,8 μέσο όρο) σε 342 αγώνες.

Αναφορικά στα κλεψίματα, ο Δημήτρης Διαμαντίδης ολοκλήρωσε την καριέρα του μετρώντας 434 κλεψίματα συνολικά στη Euroleague σε 278 αγώνες.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Ο Νικ Καλάθης μετρά 429 κλεψίματα σε 342 αγώνες στη διοργάνωση έως και την 25η αγωνιστική της τρέχουσας σεζόν. Είναι πασιφανές πως ο Δημήτρης Διαμαντίδης έχει σαφώς καλύτερο μέσο όρο αφού ο Καλάθης μετρά ήδη περισσότερους από 60 αγώνες εν συγκρίσει με τον “3D”. Συγκεκριμένα, ο Διαμαντίδης έκανε 1,6 κλεψίματα μέσο όρο ανά αγώνα στη λαμπρή καριέρα του με τη φανέλα του Παναθηναϊκού στη Euroleague, ενώ ο Καλάθης 1,3 μέσο όρο έως σήμερα, φορώντας τη φανέλα των Παναθηναϊκού, Μπαρτσελόνα και Φενερμπαχτσέ.

O Νικ Καλάθης δεν έχει ξεπεράσει τα 3 κλεψίματα την τρέχουσα σεζόν στα 22 ματς που έχει πατήσει στο παρκέ από τα 25 του συλλόγου της Κωνσταντινούπολης στη Euroleague. Έχει κάνει 20 κλεψίματα συνολικά σε αυτά τα 22 παιχνίδια, με μέσο όρο 0,9 ανά αγώνα τη σεζόν 2023-24.

Ο ομογενής γκαρντ της Φενερμπαχτσέ, Νικ Καλάθης, γιορτάζει σήμερα (7/2/2024) τα 35α γενέθλιά του (γεννήθηκε στις 7/2/1989) και ίσως να… ονειρεύεται να κάνει… δώρο στον εαυτό του μία εξαιρετική αμυντική εμφάνιση απέναντι στην πρώτη ομάδα του στη Euroleague, τον Παναθηναϊκό, την ερχόμενη Παρασκευή (9/2), μέσα στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων, με 6 δικά του κλεψίματα κόντρα στους «πράσινους»!

Παναθηναϊκός και Φενερμπαχτσέ ισοβαθμούν με 15 νίκες – 10 ήττες στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Euroleague και το διακύβευμα είναι… τεράστιο για τις δύο ομάδες.

Πάντως, αν τα καταφέρει… δεν θα είναι η πρώτη φορά που θα το… πετυχαίνει, αφού το ρεκόρ του σε κλεψίματα σε έναν αγώνα στη Euroleague είναι τα 6, κάτι που πέτυχε στις 20 Μαρτίου 2018, μέσα στο ΟΑΚΑ, στον αγώνα του Παναθηναϊκού απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα!

Oι δέκα πρώτοι σε κλεψίματα όλων των εποχών στη Euroleague:

1. Δημήτρης Διαμαντίδης 434

2. Νικ Καλάθης 429

3. Ρούντι Φερνάντεθ 364

4. Θοδωρής Παπαλουκάς 335

5. Γιαν Βέσελι 327

6. Νάντο ντε Κολό 323

7. Πάμπλο Πριτζιόνι 322

8. Σέρχιο Ροντρίγκεθ 304

9. Κώστας Παπανικολάου 295

10. Κάιλ Χάινς 285

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο FACEBOOK και στο INSTAGRAM για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε SUBSCRIBE και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!