«Ο Μαραντόνα είναι ο μόνος παίκτης στην ιστορία που κατάφερε να με συγκινήσει και αυτός είναι ο παίκτης που μου αρέσει». Ο Αργεντινός προπονητής της ΑΕΚ Ματίας Αλμέιδα κλήθηκε από το "Super Deportivo Radio", συνέντευξη που αναδημοσίευσε η εφημερίδα "Ole".

«Ο Μαραντόνα είναι ο μόνος παίκτης στην ιστορία που κατάφερε να με συγκινήσει και αυτός είναι ο παίκτης που μου αρέσει». Ο Αργεντινός προπονητής της ΑΕΚ Ματίας Αλμέιδα κλήθηκε από το “Super Deportivo Radio”, συνέντευξη που αναδημοσίευσε η εφημερίδα “Ole” της Αργεντινής, να μιλήσει για το νέο προπονητή της Ρίβερ Πλέιτ (Μάρτιν Ντεμικέλις) αλλά και πολλά άλλα.

Φυσικά τον Ντιέγκο Μαραντόνα, τον Λιονέλ Μέσι και την αγαπημένη του Ρίβερ Πλέιτ. Στην οποία έπρεπε να είναι προπονητής στην πιο δύσκολη στιγμή της ιστορίας της αλλά παρόλο που την οδήγησε στην πρώτη κατηγορία, αποχώρησε αργότερα όταν ήρθε σε σύγκρουση με τον τότε πρόεδρο Ντανιέλ Πασαρέλα.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Τώρα «έστειλε» συμβουλές στον νέο προπονητή των «εκατομμυριούχων» Μάρτιν Ντεμικέλις: «Θα του έλεγα να δώσει αγάπη, πάθος, αίμα και ιδρώτα. Μην κουνηθείς από εκείνον τον πάγκο, μην αφήσεις κανέναν να σε σηκώσει, κράτα τον και μη φύγεις γιατί αυτός ο πάγκος είναι μοναδικός, γιατί γεννηθήκαμε εκεί και όσοι γεννηθήκαμε σε ένα τέτοιο σύλλογο, μόνο εμείς ξέρουμε τι νιώθουμε,» είπε ο Αλμέιδα.

Ο Αλμέιδα εξακολουθεί να είναι απογοητευμένος που άφησε τη Ρίβερ: «Το συναίσθημά μου είναι πολύ ιδιαίτερο για τη Ρίβερ και είναι σαν να το έχουν ξεχάσει πολλοί. Μεγάλωσα εκεί, ήμουν πρωταθλητής εκεί. Ήμουν στη χειρότερη στιγμή στην ιστορία της . Η αγάπη μου είναι πολύ μεγάλη για την Ρίβερ, δεν χρειάζεται να δηλώσω τίποτα. Μερικές φορές νομίζω ότι είναι κάπως άδικο, αυτό που έδωσα και δεν έλαβα κάτι».

Είπε επίσης: «Αν μου έλεγες σήμερα, πού θα ήθελες να δεις έναν αγώνα ποδοσφαίρου όταν αποσυρθείς; Το όνειρό μου ήταν πάντα να αγοράσω μια σουίτα στο γήπεδο της Ρίβερ, γιατί δεν έχω ξαναπάει στο γήπεδο από τότε έφυγα και πολλές φορές αναρωτήθηκα: “Γιατί πρέπει να συμβεί αυτό σε μένα; Γ​​ιατί έκαναν πάρτι για τους πρωταθλητές του Copa Libertadoresκαι δεν με κάλεσαν; Αυτό είναι λάθος. Θέλω να επιστρέψω στο γήπεδο της Ρίβερ ως φίλαθλος. Γι’ αυτό! Την ημέρα που θα φύγω, θα αγοράσω μία σουίτα για να δω τη Ρίβερ ως φίλαθλος».

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Ωστόσο, πριν σκεφτεί τη συνταξιοδότηση, ο Αλμέιδα δεν κλείνει τις πόρτες σε άλλες θέσεις: «Θα ήθελα να είμαι πρόεδρος ενός συλλόγου, έχω κάνει…προπονήσεις και προετοιμάζομαι αρκετά. Για να κάνω αυτό το είδος δουλειάς πρέπει να είμαι ο ιδιοκτήτης, γιατί αν φτιάξω κάτι, είναι δικό μου και αν κερδίσω είναι δικό μου. Δεν θα άγγιζα την τσέπη κανενός. Στην Αργεντινή δεν θα έβλεπα τον εαυτό μου σε αυτόν τον ρόλο, θα μπορούσε να είναι ως αθλητικός διευθυντής, γιατί ξέρω ότι μπορώ να δουλέψω με λίγους ανθρώπους, όχι με οποιονδήποτε, γιατί δύο μέρες μετά θα τσακωνόμουνα».

Στη συνέχεια μίλησε για τον Λιονέλ Μέσι: «Θα ρωτούσα τον Μέσι τι ένιωσε όταν κέρδισε το Παγκόσμιο Κύπελλο. Να μου πει τι πέρασε στο σώμα του, γιατί αυτό είναι κάτι που μένει για μένα», είπε ο Αλμέιδα, ο οποίος έπαιξε σε δύο Μουντιάλ με την Αργεντινή. «Θα μου άρεσε πολύ να σηκώσω αυτά τα 4 κιλά χρυσού, γιατί είναι κάτι που δεν μπόρεσα να το ζήσω. Έπαιξα, προσπάθησα να το κερδίσω και δεν τα κατάφερα, γι’ αυτό θα ήθελα να μάθω πώς είναι. Πάλεψα όλη μου τη ζωή για να γίνω παγκόσμιος πρωταθλητής με την εθνική και δεν τα καταφέραμε».

Ο Ματίας Αλμέιδα θυμήθηκε επίσης τον Ντιέγκο Μαραντόνα: «Ο Κάρλος Ρόα μου έδωσε μία φανέλα του Μαραντόνα και φοράω αυτό το μπλουζάκι με τις πιτζάμες μου, όταν είμαι στο σπίτι και συνεχίζω να βλέπω τα βίντεο του Ντιέγκο και κάθε μέρα πείθομαι όλο και περισσότερο ότι δεν θα υπάρξει άλλος σαν και αυτόν. Ποτέ. Ο Μαραντόνα είναι ο μόνος παίκτης στην Ιστορία που κατάφερε να με συγκινήσει και αυτός είναι ο παίκτης που μου αρέσει. Αυτός είναι ο Αργεντινός που μας υπερασπίστηκε. Πολλές φορές κατά τη διάρκεια του μήνα βλέπω βίντεο του παίζει».

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο FACEBOOK και στο INSTAGRAM για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε SUBSCRIBE και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!