Η Άρσεναλ επιβλήθηκε της Λίβερπουλ με 3-1 στο ντέρμπι της Premier League για την 23η αγωνιστική και πλησίασε στο -2 από την κορυφή.

Τα τραγικά λάθη του Άλισον στο 67΄ και στο 90΄+2 έδωσαν την ευκαιρία στην Άρσεναλ να πάρει τεράστια νίκη επί της Λίβερπουλ με 3-1 στο ντέρμπι κορυφής της 23ης αγωνιστικής της Premier League, βάζοντας «φωτιά» στη μάχη του τίτλου.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Μετά από 7 νίκες στα 8 τελευταία ματς (είχε μόνο μία ισοπαλία με την Φούλαμ), η Λίβερπουλ γνώρισε την ήττα στο «Εμιρέιτς και, πλέον, η Άρσεναλ την πλησίασε στο -2, ενώ η Σίτι με δύο ματς λιγότερα (το πρώτο τη Δευτέρα 5/02 στην έδρα της Μπρέντφορντ) έχει την ευκαιρία να προσπεράσει και να βρεθεί αυτή στο «ρετιρέ», αρκεί να μην έχει απώλειες. Άρσεναλ-Λίβερπουλ 3-1

Έτσι έπαιξαν οι δύο ομάδες

Η εξέλιξη του αγώνα

Η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα προηγήθηκε στο 14΄ με τον Σάκα, αλλά οι «κόκκινοι» έφεραν το ματς στα ίσια στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους με το αυτογκόλ του Γκάμπριελ. Στο δεύτερο μέρος κι ενώ η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ είχε τον έλεγχο του αγώνα, στο 67΄ από το τραγικό σφάλμα του Άλισον (βγήκε να διώξει τη μπάλα κι έπιασε αέρα) η Άρσεναλ βρήκε το γκολ της νίκης με τον Μαρτινέλι να πλασάρει σε άδεια εστία!

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Από το 88΄ το έργο των φιλοξενούμενων για να «σώσουν την παρτίδα» έγινε ακόμη πιο δύσκολο, καθώς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Κονατέ. Τα πάντα τελείωσαν στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Τροσάρ πέρασε τη μπάλα κάτω από τα πόδια του Άλισον, σφραγίζοντας το «τρίποντο» των «κανονιέρηδων».

Οι συνθέσεις

ΑΡΣΕΝΑΛ: Ράγια, Γουάιτ, Σαλιμπά, Μαγκαλιάες, Ζιντσένκο (46′ Κίβιορ), Έντεγκαρντ, Ζορζίνιο, Ράις, Σακά (79′ Νέλσον), Χάβερτς, Μαρτινέλι (74′ Τροσάρ)
ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ (57′ Ρόμπερτσον), Κονατέ, Φαν Ντάικ, Γκόμεζ (85′ Τιάγκο), Χράφενμπερχ (58′ Έλιοτ), Μακ Άλιστερ, Τζόουνς, Ζότα, Χάκπο (58′ Νούνιες), Ντίας

Η βαθμολογία

Standings provided by Sofascore
Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!

Άρσεναλ-Λίβερπουλ 3-1