Σε μεγάλη συνέντευξη Τύπου εξελίχθηκε η σημερινή συνάντηση του Ματίας Αλμέιδα με τους ρεπόρτερ της ΑΕΚ.

Σε μεγάλη συνέντευξη Τύπου εξελίχθηκε η σημερινή συνάντηση του Ματίας Αλμέιδα με τους ρεπόρτερ της ΑΕΚ. Η προπόνηση ήταν ανοιχτή στους εκπροσώπους των Media, ενώ ο προπονητής μετά το τέλος θα απαντούσε στις ερωτήσεις τους. Οι οποίες ήταν… πολλές!

Ο Αργεντινός αναφέρθηκε στο όραμα που έχει για την Ένωση και μεταξύ άλλων μίλησε για:

– Το μακροχρόνιο πρότζεκτ της ΑΕΚ

«Σε μένα το πρότζεκτ ξεκίνησε ανάποδα. Συνήθως πας σε ένα κλαμπ, χτίζεις ένα πρότζεκτ και αυτό αποδίδει μετά από δύο με τρία χρόνια. Εδώ ξεκίνησε ανάποδα. Φτάσαμε και πήραμε δύο τίτλους. Τώρα θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι το να κερδίζουμε πάντα δύο τίτλους, αυτό είναι δύσκολο. Γι’ αυτό θα πρέπει να ανανεώνεται. Με την ανανέωση έρχεται μια ενέργεια που σε βοηθάει να ξανακάνεις αυτό που θες. Χρειάζεται χρόνος».

– Τους χαμένους βαθμούς του Δεκεμβρίου

«Εξαρτάται από το παιχνίδι. Εχουμε χάσει ένα ματς έως τώρα στο πρωτάθλημα. Παίξαμε άσχημα, ο ΟΦΗ ήταν ανώτερος. Στα υπόλοιπα ματς, με τις ισοπαλίες, παίξαμε καλύτερα από τον αντίπαλο. Μπορεί κάποιος να παίξει, κάποιος να μην παίξει. Εσείς είστε δημοσιογράφοι, ζείτε απ’ αυτό. Πόσες ομάδες υπάρχουν στον κόσμο να επαναλάβουν μέσα σε δυο σεζόν να πάρουν ένα πρωτάθλημα ή ένα νταμπλ; Εκτός από τη Ρεάλ και τη Σίτι. Σε μία περίοδο ήταν ο Ολυμπιακός. Δεν υπήρχε VAR… Είναι δύσκολο να μπορεί μία ομάδα να είναι ανταγωνιστική μετά από δυο τίτλους που κέρδισε. Οπότε πιστεύω είμαστε καλά.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Τώρα το γεγονός ότι έχουμε παίξει 10 παιχνίδια περισσότερα από την περσινή σεζόν, αυτό μας οδήγησε να έχουμε παιχνίδια ανά τρεις ημέρες. Το να έχουμε παιχνίδι κάθε τρεις ημέρες δεν μου επιτρέπει να δουλέψω μέσα στην εβδομάδα. Δεν είναι μια δικαιολογία, αλλά είναι μια πραγματικότητα. Οι μισοί από τους παίκτες που συμμετείχαν σε αυτά τα παιχνίδια δεν έκαναν προετοιμασία. Γι’ αυτό και είχαμε τόσους τραυματισμούς. Τώρα στο τελευταίο κομμάτι της χρονιάς ελπίζουμε να τους έχουμε όλους και περισσότερο ρυθμό. Και μετά είναι ξεκάθαρο: Κερδίζουμε και κάνουμε ισοπαλία ολοι. Εδώ είμαστε όλοι μαζί. Στα καλά, στα κακά και στα έτσι κι έτσι».

– Την επιθετική και αμυντική παρουσία της ομάδας σε σχέση με την περσινή σεζόν

«Υπάρχει μια διαφορά σε αυτήν την ΑΕΚ σε σχέση με την περυσινή ΑΕΚ. Προφανώς δέχεσαι γκολ. Για την ώρα κανένας αντίπαλος δεν έχει περάσει πέντε παίκτες και να στείλει την μπάλα στο ‘’Γ’’. Κάναμε πολλά λάθη. Δεν έχουμε βάλει τόσα γκολ όσα πέρυσι. Οπότε εάν μπορέσουμε να δούμε στη σύγκριση σε σχέση με την περυσινή χρονιά αυτό εδώ το σημείο, υπήρχαν γκολ όχι μόνο από τον Λιβάι, αλλά και από όλους τους υπόλοιπους επιθετικούς. Εάν είχαμε δέκα γκολ παραπάνω, τότε θα είχαμε σίγουρα τουλάχιστον έξι βαθμούς ακόμα.

Φυσικά και υπάρχει κάτι για να βελτιώσουμε. Τα τελειώματα που δεν ήμασταν τόσο καλοί. Και αυτό είναι ένα σημείο που είμαστε το ίδιο σε σχέση με πέρυσι. Γιατί με την επιστροφή του Λιβάι, τότε ξαναρχίσαμε να σκοράρουμε. Μακάρι και ο Πόνσε να συνεχίσει με τον ίδιο τρόπο. Ο Τσούμπερ έχει βάλει γκολ, ο Γκατσίνοβιτς και μετά είναι λίγοι. Ελπίζουμε και περιμένουμε να έρθουν. Το μόνο που θέλω είναι να διατηρήσουμε το στιλ παιχνιδιού, που φέρνει σε δύσκολη θέση τους αντιπάλους όταν παίζουμε σημαντικά παιχνίδια. Αλλά, ναι, είναι ένα σημείο που πρέπει να το βελτιώσουμε. Αυτήν την κριτική τη θεωρώ εποικοδομητική. Δεν είναι ότι δεν δέχομαι κριτικές. Καταλαβαίνω. Και εγώ είμαι άνθρωπος που καταλαβαίνω. Και είναι αλήθεια κάποια πράγματα. Και δεν χρειάζεται να το υπερασπίζομαι. Εάν είναι κάτι αλήθεια, είναι αλήθεια».

– Το γεγονός ότι στον εντός έδρας με την Μπράιτον ήταν η καλύτερη ΑΕΚ επί των ημερών του

«Είναι αλήθεια αυτό που λέτε. Εγώ κάθε τόσο ξαναβλέπω αυτά τα παιχνίδια. Και έχω σημειώσει από αυτό το παιχνίδι ότι στο 18′ ή στο 19′ κάναμε επίθεση και η ενέργεια που αισθανθήκαμε από τον κόσμο ήταν κάτι εξωφρενικό. Μπορείτε να το ψάξετε πως ακουγόταν ο κόσμος και πως επηρεάστηκε η ομάδα για να πάει στην επίθεση. Αυτό το παιχνίδι το παίξαμε πολύ καλά. Είναι ένα ακόμα παιχνίδι που κερδίσαμε με τον ΠΑΟΚ και ήταν επίσης πολύ καλό. Έχουμε κάνει πολύ καλά παιχνίδια. Γι’ αυτό θα ήθελα να διαχωρίσω κάποια πράγματα. Προφανώς όλους μας ενόχλησε αυτός ο αποκλεισμός στα πέναλτι από το Κύπελλο γιατί όλοι είχαμε αυτή την όρεξη για να συνεχίσουμε.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Αλλά δεν θα ήθελα αυτό να μπερδέψει τον κόσμο για τον τρόπο που παίζουμε. Γιατί θέλω να σας κάνω μια ερώτηση. Εμείς μετά το τελευταίο παιχνίδι που παίξαμε 120 λεπτά ξαναπαίξαμε με την ίδια ένταση, είχαμε περισσότερα κόρνερ, περισσότερη ταχύτητα, περισσότερη κατοχή, σε όλα τα στατιστικά ήμασταν καλά και ήταν ξεκάθαρο ότι ήμασταν ανώτεροι από τον αντίπαλο. Τι θα συνέβαινε αν δεν βάζαμε τα γκολ και φεύγαμε με μια ισοπαλία; Δεν θα γινόταν ανάλυση του παιχνιδιού. Ήταν παρόμοια αυτά τα δύο τελευταία παιχνίδια».

– Την απουσία του κόσμου και τις συνέπειες για την ΑΕΚ

«Δεν κατάλαβα γιατί πήραν αυτή την απόφαση. Μας έκανε ζημιά πιστεύω αυτό γιατί η ομάδα μας με την ενέργεια που μας δίνει ο κόσμος είναι μοναδική. Και οι λεγόμενες μικρές ομάδες; Δεν γίνεται ζημιά σε αυτές; Εδώ πέθανε ένας άνθρωπος. Μια οικογένεια καταστράφηκε με αυτό που συνέβη στον αστυνομικό. Αλλά δεν ήταν στο ποδόσφαιρο αυτό που έγινε. Γιατί παίζουν στο μπάσκετ με κόσμο; Ποια είναι η διαφορά; Ίσως μπορεί κάποιους να τους βολεύει η ΑΕΚ να παίζει χωρίς κόσμο. Γιατί εμάς σκότωσαν τον δικό μας φίλαθλο και όλα συνέχισαν με τον ίδιο τρόπο. Η ΑΕΚ μπορεί πάντα να προσπαθεί να κερδίσει, άλλες φορές να τα καταφέρνει, άλλες να χάσει, άλλες να φέρει ισοπαλία. Όμως ποτέ δεν προσπαθούμε να κερδίσουμε χρόνο όταν προηγούμαστε, δεν πετάμε μπάλες μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Εμείς αγαπάμε το ποδόσφαιρο. Κι αυτό φάνηκε γιατί πριν έρθουμε εδώ τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, η ΑΕΚ αν δεν κάνω λάθος στην έδρα του Ολυμπιακού είχε 16 παιχνίδια που δεν είχε κερδίσει. Πέντε χρόνια. Έχουν κερδηθεί σημαντικά πράγματα. Είδατε καμιά φορά να πετάμε μπάλες μέσα γιατί χάνουμε; Όχι. Ή να προσπαθούμε να κλέψουμε χρόνο; Η ΑΕΚ αλλάζει και αυτό είναι μέρος του πρότζεκτ που λέγαμε. Είναι αλήθεια πως θέλουμε πάντα να κερδίζουμε, αλλά δεν μπορείς πάντα να κερδίζεις, αλλιώς θα ήταν πολύ εύκολο. Αλλά ναι, η παρουσία του κόσμου μας είναι θεμελιώδης για μας γιατί το ποδόσφαιρο είναι γιορτή.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Υπάρχει κόσμος που περιμένει το παιχνίδι της Κυριακής για να πάει με το παιδί του, με τον φίλο του με το κρύο. Και χωρίς κόσμο, ό,τι είναι όμορφο βγαίνει άσχημο. Θα πρέπει να είναι πάρα πολύ όμορφο για να το δεις όμορφο. Η μπάλα μπορεί να περάσει πέντε μέτρα από το τέρμα, ο κόσμος να νομίσει ότι ήταν γκολ και να φωνάξει. Η πίεση που ασκούμε με τη βοήθεια του κόσμου σε ανυψώνει και σου δίνει ώθηση για να συνεχίσεις. Μακάρι να αλλάξει».

– Τις διαμαρτυρίες των αντιπάλων της ΑΕΚ

«Εγώ θα έλεγα ότι πρέπει να είμαστε αρκετά αντικειμενικοί, γιατί αυτόν τον 1.5 χρόνο έχω δει πολλά πράγματα. Γι’ αυτό λέω καμιά φορά, ποιοι είναι αυτοί που διαμαρτύρονται από που έρχεται αυτή η διαμαρτυρία. Εμείς αποκλειστήκαμε από το Κύπελλο και αν θέλετε μπορούμε να αναλύσουμε όλο το παιχνίδι. Πέρυσι παίζαμε ένα ντέρμπι, σχεδόν έσπασε η μύτη του Ρότα, δεν έγινε τίποτα. Στο πρώτο ντέρμπι δύο πέναλτι.

Μετά δεν μας έδωσαν ένα στο τέλος. Όταν βλέπουν πως μία ομάδα μεγαλώνει, διατηρείται όπως ήταν, όταν δεν την ενδιαφέρει να έχει βοήθεια από τους διαιτητές. Εμένα προσωπικά δεν με ενδιαφέρει. Μπορείτε να ρωτήσετε οποιονδήποτε διαιτητή. Τους ζητάω το 50-50. Δεν μου αρέσει να έχω όφελος. Αν δούμε τις ανακοινώσεις και τις διαμαρτυρίες που κάνουν, και δούμε και την πραγματικότητα και τις φάσεις που διαμαρτύρονται, όχι. Θα έλεγα να μην διαμαρτύρονται. Να μην λένε τίποτα. Γιατί σε όλα τα παιχνίδια υπάρχουν ευνοϊκές αποφάσεις για τους υπόλοιπους».

– Την απόφαση να μην ανακοινώνει αποστολές πριν τα παιχνίδια

«Έτσι ποτέ δεν ξέρεις ποιος είναι και ποιος δεν είναι. Θα το αλλάξουμε. Δεν ξέρουμε πότε. Ναι δεν υπάρχουν πολλές αλλαγές ούτως ή άλλως. Σχεδόν πάντα είναι οι ίδιοι. Έτσι κι αλλιώς οι αντίπαλοι μαθαίνουν κι εμείς μαθαίνουμε για τους αντιπάλους».

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.
– Για τα πολλά πέναλτι που παραχώρησε η ΑΕΚ στην Ευρώπη

«Υπάρχουν κάποια πράγματα που είναι βασικά στο ποδόσφαιρο. Δεν μπορείς να κάνεις τάκλιν μέσα στην περιοχή, ξέρεις τι κίνδυνος υπάρχει και είναι πράγματα που μπορείς να αποφύγεις. Όλοι οι ποδοσφαιριστές το ξέρουν, αλλά πρέπει να σκεφτούμε, πώς σκέφτεται ο κάθε άνθρωπος, σε κλάσματα δευτερολέπτου. Είναι πράγματα που μαθαίνεις πολύ μικρός, αλλά αν δεις την μπάλα να φεύγει λίγο, ίσως αποφασίσεις να πέσεις. Αλλά δεν ήταν όλα πέναλτι. Το πιο δύσκολο είναι να πάρεις μία απόφαση και στο ποδόσφαιρο, συνεχώς πρέπει να παίρνεις αποφάσεις, μέσα σε χιλιοστά του δευτερολέπτου.

Εκεί κάνει τη διαφορά ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές. Ο Μέσι και άλλοι μπορούν να σου δώσουν μία λύση, σε χιλιοστά του δευτερολέπτου, που δεν θα μπορούσε να δώσει κανένας άλλος. Όταν έπαιζα εγώ, χρειαζόμουν δεκαπέντε λεπτά τι θα κάνω (γέλιο). Κοιτούσα, κοιτούσα, κοιτούσα. Δεν έχουν την περιφερειακή όραση κι αυτό κάνει τη διαφορά. Ο Μαραντόνα έβλεπε και πίσω. Για αυτό αλλάζει και η τιμή κάθε ποδοσφαιριστή. Στην Ευρώπη έχει μία πιθανότητα να κάνεις γκολ και δεν πρέπει να την συγχωρέσεις. Είναι δύσκολο να έχεις δύο. Ο αντίπαλος μπορεί να έχει μία και να σε βγάλει εκτός».

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!