Με αφορμή τον πόλεμο ανακοινώσεων μεταξύ Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης, ο Μανώλης Μακρόπουλος σχολιάζει στο debut.gr και γελάει με το «μόνο στην Ελλάδα γίνονται αυτά».

Από το πρωί της Δευτέρας (22/1) μέχρι και σήμερα (Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου) που γράφεται το κείμενο, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη ένας πόλεμος ανακοινώσεων ανάμεσα σε Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης. Φυσικά, αιτία είναι τα όσα συνέβησαν το απόγευμα της Κυριακής (21/1) στο Μπερναμπέου, εκεί όπου και οι τυφλοί είδαν, και οι μουγκοί μίλησαν, μετά το τελικό σφύριγμα του διαιτητή. Ελλάδα

Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι κέρδισε με 3-2 την ουραγό Αλμερία, με την ανατροπή να έρχεται από την τεχνολογία. Καθαρό επιθετικό φάουλ στο πέναλτι για την ισοφάριση, και μετά το επικό γκολ του Βινίσιους που είναι ταυτόχρονα χέρι αλλά και επιθετικό φάουλ, όμως μέτρησε κανονικά!

Ότι ομάδα και αν υποστηρίζεις, μην κάνεις τον τυφλό!

Πραγματικά δε γίνεται κάποιος φίλος του ποδοσφαίρου να είδε τα παραπάνω και να μην αηδίασε. Μιλάμε για την 1η ομάδα της Λα Λίγκα, ενάντια στην τελευταία. Μιλάμε για μια διαφορά 7 βαθμών της Ρεάλ από την Μπαρτσελόνα, η οποία έπρεπε με το ζόρι να παραμείνει. Και αυτό συνέβη, πράγμα που αποδεικνύεται και από την παραδοχή της Ισπανικής Επιτροπής Διαιτησίας που έκανε λόγο για «λάθη» στο συγκεκριμένο ματς.

Κακά τα ψέματα, οι δυο αυτοί σύλλογοι είναι οι κορυφαίοι της Ισπανίας, εκ των κορυφαίων του κόσμου. Αλλά, για να βρίσκεσαι στην κορυφή, ορισμένες φορές χρειάζεσαι και τη διαιτητική εύνοια. Και αυτές οι δυο την έχουν… χαρεί και με το παραπάνω! Οποία ομάδα και αν υποστηρίζεις από τις δυο, δε γίνεται να μη το βλέπεις!

Αν είναι έτσι, ας αφαιρεθεί το VAR

Το χειρότερο από όλα όμως είναι πως αυτά συνεχίζουν και συμβαίνουν σε μεγάλο βαθμό, στην εποχή που υπάρχει το VAR. Στην εποχή που οι συνομιλίες των διαιτητών διαρρέουν και κάνουν ρεζίλι τους ίδιους αλλά και τις ομάδες που ευνοούν. Δεν βρίσκω λοιπόν το νόημα να υφίσταται VAR, εφόσον οι δυο μεγάλοι της Ισπανίας συνεχίζουν και παίρνουν σφυρίγματα. Ας καταργηθεί, να κάνουν ότι θέλουν με την ησυχία τους, δίχως τόσο μεγάλη έκταση.

«Μόνο στην Ελλάδα γίνονται αυτά»

Κλείνω με μια μικρή αναφορά σε αυτή τη γελοία φράση. Ότι και αν συμβεί στη χώρα μας, ακούμε συνεχώς πως μόνο εδώ γίνεται. Ασχέτως που στην Ολλανδία μπουκάρουν μέσα οπαδοί την ώρα του αγώνα, στη Γαλλία πετάνε πέτρες στο κεφάλι προπονητή, στην Ιταλία είναι τόσα χρόνια πίσω που βρίζουν ρατσιστικά τερματοφύλακα, στην Κύπρο πετάνε κροτίδα μέσα στο γήπεδο δίπλα σε ποδοσφαιριστή.

Στην Ισπανία; Τρεις μέρες ασχολούνται με τη διαιτησία, με δηλώσεις δια στόματος παικτών, προπονητών, επίσημες ανακοινώσεις συλλόγων. Αλλά όχι παιδιά, μόνο στην Ελλάδα γίνονται αυτά..