Ο Βινίσιους Τζούνιορ στάθηκε στο πλευρό του στον Μάικ Μενιάν μετά το ρατσιστικό επεισόδιο που υπέστη ο Γάλλος τερματοφύλακας της Μίλαν στον αγώνα της Serie A με την Ουντινέζε.

Ο Βινίσιους Τζούνιορ στάθηκε στο πλευρό του στον Μάικ Μαινιάν μετά το ρατσιστικό επεισόδιο που υπέστη ο Γάλλος τερματοφύλακας της Μίλαν στον αγώνα της Serie A με την Ουντινέζε.

Ο Βραζιλιάνος σταρ έχει πέσει και αυτός θύμα πολλών ρατσιστικών επιθέσεων στο παρελθόν και με αφορμή την επίθεση στον Γάλλο τεραμτοφύλακα της Μίλαν, ο σταρ της Ρεάλ έστειλε το δικό του μήνυμα.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

«Το να μιλάμε μόνο δεν θα αλλάξει τίποτα». Αυτά είναι τα λόγια του Μενιάν. «Είναι καιρός να φυλακίσουμε τους ρατσιστές για να ντρέπονται γι’ αυτό που είναι», απάντησε ο Βινίσιους στο Twitter, αναδημοσιεύοντας το μήνυμα του κίπερ των «ροσονέρι».

«Ευχαριστώ όσους στηρίζουν πραγματικά τον αγώνα μας και λυπάμαι όσους εμφανίζονται μόνο με κενά λόγια για να κερδίσουν τη συμπάθεια του Τύπου. Πάντα μαζί σου, Μενιάν», κατέληξε ο εξτρέμ των «μερένχες» λίγες ώρες μετά τη νίκη κόντρα στην Αλμερία.

Η ρατσιστική επίθεση στον Μενιάν

Ακούσια πρωταγωνιστής στην αναμέτρηση Ουντινέζε-Μίλαν (2-3), χθες για το ιταλικό πρωτάθλημα, έχοντας δεχθεί ρατσιστική επίθεση από τους οπαδούς των γηπεδούχων, ο τερματοφύλακας των «Ροσονέρι», Μάικ Μενιάν, επιδίδεται σε έναν μακροσκελή προβληματισμό στο προφίλ του στο Instagram.

«Δεν είναι ο παίκτης που δέχτηκε επίθεση, αλλά ο άντρας και ο πατέρας της οικογένειας. Δεν είναι η πρώτη φορά που μου συμβαίνει αυτό. Και δεν είμαι ο πρώτος στον οποίο συνέβη. Έχουμε κάνει ανακοινώσεις, διαφημιστικές καμπάνιες, πρωτόκολλα και τίποτα δεν έχει αλλάξει».

Και συνεχίζει: «Σήμερα ολόκληρο το σύστημα πρέπει να αναλάβει την ευθύνη: οι άνθρωποι που το έκαναν, επειδή είναι εύκολο να ενεργείς ομαδικά και στην ανωνυμία των κερκίδων. Οι θεατές στις εξέδρες, αυτοί που είδαν ή τα άκουσαν όλα. Η απόφαση να σιωπήσουν τους κάνει συνένοχους. Η Ουντινέζε, που μιλούσε μόνο για διακοπή του αγώνα σαν να μην είχε συμβεί τίποτα, είναι επίσης συνένοχη. Οι αρχές και ο εισαγγελέας, αν δεν κάνουν τίποτα γι’ αυτό, θα είναι επίσης συνένοχοι».

Και ο τερματοφύλακας της εθνικής Γαλλίας καταλήγει: «Το είπα και το επαναλαμβάνω, δεν είμαι θύμα. Και θέλω να πω ευχαριστώ στον σύλλογό μου, τη Μίλαν, στους συμπαίκτες μου, στον διαιτητή, στους παίκτες της Ουντινέζε και σε όποιον με έστειλε μηνύματα, έκανε τηλεφωνήματα, με υποστήριξε δημόσια και ιδιωτικά. Δεν μπορώ να απαντήσω σε όλους, αλλά σας βλέπω, είμαστε μαζί. Είναι ένας σκληρός αγώνας, θα χρειαστεί χρόνο και θάρρος. Αλλά είναι ένας αγώνας που θα κερδίσουμε.»

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο FACEBOOK και στο INSTAGRAM για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε SUBSCRIBE και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!