Ο Μπερντ Ράιχαρντ, διευθύνων σύμβουλος της A22, εταιρείας που βρίσκεται πίσω από το έργο της ευρωπαϊκής Super League, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε στη «Mundo Deportivo», αναφέρθηκε το θέμα μιας πιθανής συμφωνίας με την UEFA.

Ο Μπερντ Ράιχαρντ, διευθύνων σύμβουλος της A22, εταιρείας που βρίσκεται πίσω από το έργο της ευρωπαϊκής Super League, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε στη «Mundo Deportivo», αναφέρθηκε το θέμα μιας πιθανής συμφωνίας με την UEFA:

«Στόχος μας είναι να δώσουμε στους συλλόγους μια εναλλακτική λύση και να βρουν μια λύση σε πολλά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Πάντα επιδεικνύαμε μεγάλη προθυμία για διάλογο με όλους και εξηγήσαμε επίσης την πρόοδο αυτού του έργου στην ίδια την UEFA, αλλά πιστεύω ότι σήμερα, μετά την απόφαση της 21ης Δεκεμβρίου, υπάρχει ένα άρωμα καινοτομίας και μεγαλύτερης κυριαρχίας για τους συλλόγους.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Οι σύλλογοι είναι αυτοί που στηρίζουν πραγματικά το ποδόσφαιρο και αναλαμβάνουν όλους τους εταιρικούς κινδύνους. Γι αυτόν τον λόγο έχουν το δικαίωμα να λαμβάνουν αποφάσεις για δικές τους διοργανώσεις, που τον τελευταίο καιρό δεν λειτουργούν όπως θα έπρεπε», είπε ο Μπερντ Ράιχαρντ και συνέχισε:

«Η ευρωπαϊκή Super League δεν θα εισβάλλει στο εθνικό καλεντάρι, θα είναι συνδυασμένη και διατηρεί την αγωνιστική δυναμική της πρόκρισης. Αυτό ενισχύει τους συλλόγους που επιστρέφουν με οικονομικούς πόρους και τα καλύτερα ταλέντα τους στο εγχώριο πρωτάθλημα.

Μπορούν να φτιάξουν καλύτερες ομάδες και μπορούν να κρατήσουν, ή να διατηρήσουν ή να υπογράψουν κάποιο ταλέντο. Και αυτό επίσης ανατροφοδοτεί και αναζωογονεί το εγχώριο πρωτάθλημα.»

Όπως είναι γνωστό το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο (ΔΕΕ) έκρινε στις 21 Δεκεμβρίου ότι η UEFA και η FIFA παραβίασαν τη νομοθεσία της ΕΕ και έκαναν κατάχρηση της εξουσίας τους,  όταν εμπόδισαν 12 συλλόγους να σχηματίσουν μια ευρωπαϊκή Super League (ESL), δίνοντας έτσι νέα πνοή στο εγχείρημα της ESL.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο FACEBOOK και στο INSTAGRAM για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε SUBSCRIBE και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!