Η Μπάγερν Μονάχου αποχαιρέτησε τον Φραντς Μπεκενμπάουερ που έφυγε από τη ζωή βυθίζοντας σε θλίψη το παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Η Μπάγερν Μονάχου αποχαιρέτησε τον Φραντς Μπεκενμπάουερ που έφυγε από τη ζωή βυθίζοντας σε θλίψη το παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής με τη Δυτική Γερμανία, τόσο ως παίκτης το 1974, όσο και ως προπονητής το 1990, απεβίωσε την Κυριακή (7/01), όπως ανακοίνωσε η Γερμανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (DFB) τη Δευτέρα (8/01) στο πρακτορείο ειδήσεων SID.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Ο «Κάιζερ», όπως ήταν το προσωνύμιό του, λόγω του «αυτοκρατορικού» στιλ παιχνιδιού του, διετέλεσε αρχηγός της εθνικής ομάδας της Δυτικής Γερμανίας τη δεκαετία του 1970, αργότερα ομοσπονδιακός προπονητής της «Μανσάφτ» (από το 1984 έως το 1990), αλλά και τεχνικός της Μπάγερν Μονάχου τη δεκαετία του 1990.

Τα τελευταία χρόνια ο Φραντς Μπεκενμπάουερ είχε αποσυρθεί από τη δημόσια ζωή, λόγω προβλημάτων που είχε με την καρδιά του.

Αναλυτικά όσα ανέφερε στην ανακοίνωσή της η Μπάγερν Μονάχου:

«O κόσμος της Μπάγερν δεν θα είναι αυτός που συνήθιζε να είναι. Ξαφνικά είναι πιο σκοτεινός, πιο ήσυχος πιο φτωχός. Οι Γερμανοί πρωταθλητές θρηνούν τον θάνατο του Φραντς Μπεκενμπάουερ, του μοναδικού Κάιζερ, χωρίς τον οποίο η Μπάγερν ποτέ δεν θα γινόταν αυτό που είναι σήμερα».

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!