Άρσεναλ-Λίβερπουλ: Το εισιτήριο για τους «32» του Κυπέλλου Αγγλίας πήρε η Λίβερπουλ, που επικράτησε της Άρσεναλ με 2-0 στο «Έμιρεϊτς» για τον 3ο γύρο του θεσμού.

Το εισιτήριο για τους «32» του Κυπέλλου Αγγλίας πήρε η Λίβερπουλ, που επικράτησε της Άρσεναλ με 2-0 στο «Έμιρεϊτς» για τον 3ο γύρο του θεσμού.

Η Άρσεναλ μπήκε πιο δυνατά στον αγώνα και στα πρώτα οκτώ λεπτά έχει ήδη τέσσερις τελικές. Δύο με τον Νέλσον, μία με τον Χάβερτς και μία με τον Γουάιτ.

Η Άρσεναλ συνέχισε να σφυροκοπάει την εστία της Λίβερπουλ στο ξεκίνημα, με τη μεγαλύτερη ευκαιρία της να έρχεται στο 11′ με το σουτ του Έντεγκααρντ με το αριστερό από το ύψος του πέναλτι που έστειλε τη μπάλα να χτυπήσει στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Άλισον.

Η πρώτη τελική της Λίβερπουλ στο ματς ήρθε στο 22ο λεπτό, με τον Νούνιες να παίρνει την κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ του Έλιοτ και έστειλε τη μπάλα έξω από το αριστερό δοκάρι.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Στο 34′ ο Αλεξάντερ-Άρνολντ δοκίμασε το πόδι του αλλά το σουτ του πέρασε εκτός εστίας. Η Άρσεναλ προσπάθησε να γίνει επικίνδυνη αλλά τόσο ο Ράις στο 37′ όσο και οι Γουάιτ στο 38′ και Χάβερτς στο 39′ δεν βρήκαν στόχο.

Αρχικά ο Άλισον απέκρουσε σε κόρνερ με δυσκολία το δυνατό σουτ του Γουάιτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής ενώ μετά από την εκτέλεση του κόρνερ ο Χάβερτς πήρε την κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα άουτ.

Στο 44′ ο Χάβερτς βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση αλλά καθυστέρησε να εκτελέσει, με το συρτό σουτ να είναι τόσο δυνατό και να δίνει την ευκαιρία στον Άλισον να αποκρούσει.

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία της Λίβερπουλ στο ντέρμπι ήρθε στο 45′, με τον Αλεξάντερ-Άρνολντ να πιάνει δυνατό σουτ με το δεξί και να στέλνει τη μπάλα να τραντάξει στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Ράμσντεϊλ.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Αρκετά καλός ήταν ο ρυθμός και στο δεύτερο μέρος, με την Λίβερπουλ να είναι πλέον η ομάδα που δημιουργεί καλές φάσεις στην αντίπαλη εστία και να απειλεί με τους Ντίας και Νούνιες.

Στο 58ο λεπτό του αγώνα ο Χάβερτς πήρε τη μπάλα μετά από εκτέλεση φάουλ και έκανε το γύρισμα στο ύψος της μικρής περιοχής, με το γυριστό σουτ του Σακά να στέλνει τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 77′ ήταν η σειρά της Λίβερπουλ να γίνει επικίνδυνη μέσα από αντεπίθεση, με τον Ράμσντεϊλ να αποκρούει σε κόρνερ το συρτό σουτ του Ντίας. Πριν συμπληρωθεί ένα λεπτό από την απόκρουση του Ράμσντεϊλ στο σουτ του Ντίας, ο Ζότα έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι με κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Στο 80′ εν τέλει η Λίβερπουλ κατάφερε να ανοίξει το σκορ δέκα λεπτά πριν τη συμπλήρωση του 90λεπτου με αυτογκόλ. Αριστουργηματική εκτέλεση φάουλ του Αλεξάντερ-Άρνολντ, ο Κίβιορ προσπάθησε να διώξει με κεφαλιά άλλα έστειλε τη μπάλα στο βάθος της εστίας της ομάδας του.

Η Άρσεναλ προσπάθησε να πιέσει στα τελευταία λεπτά ψάχνοντας την ισοφάριση που θα οδηγούσε το ζευγάρι σε ρεβάνς στο Άνφιλντ. Η Λίβερπουλ έδωσε χώρο και αμύνθηκε για να υπερασπιστεί το αποτέλεσμα και να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Στον έξτρα χρόνο, η Λίβερπουλ «κλείδωσε» την πρόκριση χάρη σε γκολ του Λουίς Ντίας στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Άρσεναλ-Λίβερπουλ, οι λεπτομέρειες

Η ενδεκάδα της Άρσεναλ: Ράμσντεϊλ, Γουάιτ, Σαλιμπά, Μαγκαλάες, Κίβιορ, Ράις, Ζορζίνιο, Έντεγκααρντ, Σακά, Νέλσον, Χάβερτς
H ενδεκάδα της Λίβερπουλ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Κονατέ, Κουάνσα, Γκόμεζ, Μακάλιστερ, Τζόουνς, Έλιοτ, Ντίας, Νούνιες, Χάκπο

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο FACEBOOK και στο INSTAGRAM για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε SUBSCRIBE και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!