«Το United Cup είναι μια από τις συναρπαστικότερες διοργανώσεις κι είμαστε εδώ για να τα πάμε καλύτερα από πέρυσι» τόνισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Σύσσωμη η ελληνική αποστολή, με εξαίρεση τη Μαρία Σάκκαρη που καθυστέρησε η πτήση της, βρέθηκε σήμερα (29/12) στην Ken Rosewall Arena για την επίσημη συνέντευξη Τύπου ενόψει του United Cup. Στέφανος Τσιτσιπάς

«Το United Cup είναι μια από τις συναρπαστικότερες διοργανώσεις που έχουμε στο τένις και το να μπορείς να εκπροσωπείς τη χώρα σου δεν είναι κάτι συχνό. Είμαστε εδώ για να τα πάμε καλύτερα από πέρυσι. Φτάσαμε πολύ κοντά πέρυσι, αγωνιζόμενοι στα ημιτελικά και είναι σημαντικό για εμάς να είμαστε ενωμένοι και να δουλέψουμε μαζί, όπως και πέρυσι» τόνισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, που βρισκόταν στο πάνε μαζί με τον αδερφό του Πέτρο και τους Στέφανο Σακελλαρίδη, Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου και Δέσποινα Παπαμιχαήλ. «Ίδιοι Έλληνες, διαφορετική πόλη», είπε για την υποδοχή των Ελλήνων της Αυστραλίας.

«Έχουμε σπουδαία σχέση μαζί τους και μας παρέχουν σημαντική στήριξη κάθε φορά που είμαστε στην Αυστραλία. Το είδαμε στη Μελβούρνη, ακόμα και στο Μπρισμπέιν και τώρα στο Σίδνεϊ. Ανεξάρτητα το ποιος αγωνίζεται, η στήριξη είναι ίδια. Η στήριξη είναι έντονη σε κάθε περίπτωση και για εμάς σημαίνει πολλά. Μας δίνει ένα ψυχολογικό πλεονέκτημα.»

Ο Πέτρος Τσιτσιπάς, ανέφερε για τους στόχους της εθνικής μας και τη δεύτερη διαδοχική παρουσία της στη διοργάνωση:

«Είναι υπέροχο που επιστρέψαμε, ανυπομονούμε. Θα ξεκινήσουμε σύντομα να δουλεύουμε, για να συνηθίσουμε τις συνθήκες. Είναι ακόμα νωρίς να ξέρουμε πώς θα πάει. Ο στόχος μας είναι ξεκάθαρος, έχουμε το πάνω χέρι έχοντας τον Στέφανο και τη Μαρία, δύο αθλητές που είναι κορυφαίοι στην παγκόσμια κατάταξη. Ο στόχος μας, λοιπόν, είναι να φτάσουμε μέχρι το τέλος, ίσως να κερδίσουμε. Και οι άλλες ομάδες, όμως, είναι πολύ δυνατές, έχουν πολύ καλούς παίκτες.

Αγωνιστικά, από την πλευρά των κοριτσιών είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση. Η Μαρία τελείωσε καλά τη χρονιά, η Δέσποινα έπαιζε μέχρι τον Δεκέμβριο, όπως και η Βαλεντίνη. Οπότε, είναι έτοιμες αν χρειαστεί να μπουν στο γήπεδο. Όσον αφορά τους άνδρες, είχαμε καλό pre-season με τον Στέφανο. Κάναμε καλές προπονήσεις, ενώ ο άλλος Στέφανος παίζει πολλά τουρνουά όλη τη χρονιά, οπότε είμαι σίγουρος πως αν χρειαστεί να παίξει είναι διαθέσιμος.»

Η Δέσποινα Παπαμιχαήλ, είπε:

«Πέρυσι μας έμεινε μια πικρή γεύση. Από τότε ανυπομονούσαμε να μας δοθεί ξανά η ευκαιρία να παίξουμε φέτος. Είμαστε πολύ καλή ομάδα, με αρχηγούς τον Στέφανο και τη Μαρία αλλά και οι υπόλοιποι έχουμε προετοιμαστεί πολύ καλά.

Είμαστε έτοιμοι να ανταπεξέλθουμε. Περιμένουμε πολλούς Έλληνες, που είναι το δυνατό μας σημείο στην Αυστραλία. Το πιο σημαντικό είναι ότι τα πάμε καλά μεταξύ μας και αυτό βοηθάει στα δύσκολα σημεία. Είναι μεγάλα παραδείγματα η Μαρία και ο Στέφανος. Τους παρακολουθούμε όλη τη σεζόν και ανυπομονούμε κάθε φορά να παίξουμε μαζί τους, είναι ευκαιρία να μάθουμε από εκείνους. Εκείνοι άνοιξαν τον δρόμο και εμείς προσπαθούμε να ακολουθήσουμε. Εγώ και ο Πέτρος μπήκαμε στο Τop 100 στο διπλό. Παλεύουμε και είμαστε ενθουσιασμένοι που ακολουθούμε τα βήματά τους.»

Το πρόγραμμα της Ελλάδας

Τρίτη 02 Ιανουαρίου
Ελλάδα – Χιλή (B’ Όμιλος)

Μαρία Σάκκαρη – Ντανιέλα Σέγκουελ (01:30 ώρα Ελλάδας)
Στέφανος Τσιτσιπάς – Νίκολας Τζάρι (03:00)
Αγώνας διπλό μεικτό (05:00)
Τετάρτη 03 Ιανουαρίου

Ελλάδα – Καναδάς

Στέφανος Τσιτσιπάς – Φελίξ Οζέρ Αλιασίμ (08:30)
Μαρία Σάκκαρη – Λέιλα Φερνάντεζ (10:00)
Αγώνας διπλό μεικτό (12:00)

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!