Ο Λουίς Σουάρες ανήκει και επίσημα στην Ίντερ Μαιάμι και ο Μανώλης Μακρόπουλος γράφει στο debut.gr λίγα λόγια για τη νέα «περιπέτεια» παρέα με τον Μέσι.

Όταν το 2019 μεταξύ σοβαρού και αστείου, Σουάρες και Μέσι έλεγαν από κοινού πως θα αποσυρθούν παρέα, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, κανείς δεν μπορούσε (ή και δεν ήθελε) να τους πάρει στα σοβαρά.

Κι όμως η πραγματικότητα έρχεται να τους επιβεβαιώσει. Λίγες ημέρες πριν… φύγει το 2023, ο Λουίς Σουάρες ανήκει και επίσημα στην Ίντερ Μαιάμι. Πολύ περισσότερο όμως, ξανά σμίγει με τον κολλητό του, Λιο Μέσι. Αμφότεροι, μακριά από τα φλας και τη λάμψη της Ευρώπης, θα πάρουν αυτό που τους αξίζει, ακριβώς όπως αρμόζει.

Τα πήρε όλα και έφυγε!

Στην περίπτωση του Μέσι η συγκεκριμένη φράση ταιριάζει γάντι. Μετά την κατάκτηση του Μουντιάλ στο Κατάρ, ο «κοντός» τερμάτισε το άθλημα, τελείωσε το παιχνίδι, δεν άφησε άλλη πίστα.

Κυριολεκτικά πλέον κατέκτησε κάθε πιθανό και απίθανο τίτλο, ομαδικό και ατομικό, οπότε είχε το… δικαίωμα να αποχωρήσει, να κάνει αυτό που γουστάρει!

Πολλούς τους πείραξε το γεγονός ότι δεν περίμενε την Μπαρτσελόνα και μετακόμισε στο MLS. Εννοείται νευρίασα, εννοείται απογοητεύτηκα, εννοείται όλα αυτά αποτυπώθηκαν σε γραμμές εδώ στο debut.

Όμως, ύστερα από περίπου έξι μήνες, η οπτική μου γύρω από το θέμα έχει αλλάξει. Πρέπει πια να σταματήσουμε να σκεφτόμαστε το «εγώ» μας, να δούμε πως και οι αθλητές είναι και αυτοί άνθρωποι σαν εμάς. Με ανάγκες, με «θέλω». Ο Μέσι ήθελε να φύγει μακριά από όλα αυτά, να ζήσει ήρεμα, σε ένα μέρος όπου κυριολεκτικά θα μπορεί να πάει σουπερμάρκετ χωρίς να το….κλείσει για πάρτη του. Και τα κατάφερε!

Πήρε πίσω αυτό που του στέρησαν!

Πάμε και στον Ουρουγουανό. Κανείς (μας) δεν μπορεί να ξεχάσει τον τραγικό τρόπο με τον οποίο αποχώρησε από την Μπαρτσελόνα. Το τηλεφώνημα του Κούμαν, ούτε καν κουβέντα από κοντά. Το κλάμα στο αυτοκίνητο, φεύγοντας από το προπονητικό. Τη συγκίνηση στην -λιτή για τα όσα προσέφερε στον σύλλογο- τελετή αποχώρησής του.

Την απάντηση προς τους ανίκανους -τότε- ανθρώπους της Μπάρτσα, με την κατάκτηση του πρωταθλήματος την αμέσως επόμενη σεζόν με τη φανέλα της Ατλέτικο, έχοντας μάλιστα σκοράρει 21 φορές. Το κλάμα του στη βιντεοκληση με τον Μέσι (κάποιοι ισχυρίζονται πως ήταν με τη γυναίκα του, άλλοι ότι ήταν ο Αργεντινός στην άλλη… κάμερα).

Ο Σουάρες εδώ και λίγες ώρες πήρε πίσω αυτό που του στέρησαν. Τη χαρά του να παίζει παρέα με τον κολλητό του. Να απολαμβάνουν μαζί την καθημερινότητα μιας ομάδας, και φυσικά το αγωνιστικό κομμάτι, στο οποίο έκαναν, και θεωρώ θα κάνουν, πλάκα!

Ειλικρινά, μόνο χαρά πρέπει να φέρνει η συγκεκριμένη είδηση, ότι ομάδα, ότι παίκτη αν θέλετε, και αν υποστηρίζει ο καθένας. Δυο φιλαράκια και πάλι μαζί, στο φινάλε της καριέρας τους, όπως το είχαν ονειρευτεί, όπως το είχαν σχεδιάσει, όπως το είχαν προαναγγείλει….