Ο Λιονέλ Μέσι μας άφησε για άλλες πολιτείες και ο Μανώλης Μακρόπουλος γράφει στο debut.gr για την απόφαση του Αργεντινού.

Πάνε ακριβώς δύο εβδομάδες από εκείνη την… περίεργη θα έλεγα Τετάρτη (7/6) όταν μέσω μιας συνέντευξης στη Mundo Deportivo, ο Λιονέλ Μέσι γνωστοποίησε την απόφαση του να συνεχίσει τη σπουδαία καριέρα του στις ΗΠΑ και την Ίντερ Μαιάμι.

Για τη ακρίβεια όμως, πέρασαν 16 ημέρες από τη στιγμή που ενημέρωσε επίσημα τους ανθρώπους της Μπαρτσελόνα πως δεν θα ήταν διατεθειμένος να τους περιμένει. Κάποιοι συμφώνησαν μαζί του, άλλοι όχι. Άλλωστε, λίγο τον νοιάζει. Ωστόσο ο γραφών θα ήθελε να πει δυο πραγματάκια, να καταγράψει τη γνώμη του, τώρα που έχει «ηρεμήσει» από το σοκ της περασμένης εβδομάδας…

Μέσι > Παρί

Η συγκεκριμένη ενότητα μπαίνει στο κείμενο διότι δε γίνεται να αφήσουμε ασχολίαστο το γεγονός πως ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών, έφτασε στο σημείο να «γιουχάρεται». Και ναι, θα ήταν αποδεκτό αν αυτό συνέβαινε για παράδειγμα από τους φιλάθλους της Μπαρτσελόνα. Όχι όμως από εκείνους της Παρί.

Είναι τουλάχιστον γελοίο. Είναι από αυτές τις καταστάσεις που όταν τις βλέπεις θες ταυτόχρονα να γελάσεις και να κλάψεις (από τα νεύρα). Δε θα πούμε πολλά, μόνο το αυτονόητο: ότι δηλαδή ο Μέσι είναι πολύ μεγαλύτερος σε όλους -σχεδόν- τους τομείς από την πρωταθλήτρια Γαλλίας.

Λιονέλ Μέσι Παρί Σεν Ζερμέν Γκαλτιέ

Οι λάθος (;) προσδοκίες!

Στο άκουσμα της είδησης πως ο Μέσι δεν θα περιμένει τη Μπαρτσελόνα, αλλά αποφάσισε να πάει στο MLS, ομολογώ ότι «πάγωσα». Προφανώς σε αυτό παίζουν ρόλο οι τεράστιες προσδοκίες επιστροφής που είχαν δημιουργηθεί. Όχι άδικα όμως.

Όταν τα δημοσιεύματα από έγκυρα μέσα δίνουν και παίρνουν, όταν ο Τσάβι δηλώνει δημόσια πως η επιστροφή του Μέσι βρίσκεται σε καλό στάδιο, όταν ο ίδιος ο πατέρας του κοντού βγαίνει και λέει πως ο γιος του θέλει να επιστρέψει, τι να πιστέψεις;;! Τελικά, όλα αυτά αποδείχθηκαν μόνο… λόγια. Λάθος προσδοκίες για ένα ντιλ που θαρρώ όλος ο ποδοσφαιρικός κόσμος θα ήθελε να δει στην πράξη.

Δεν μπορούσε να περιμένει;

Όπως ο ίδιος εξήγησε, δεν επιθυμούσε να περιμένει τη Μπαρτσελόνα (ώστε να βρει λύση με τα οικονομικά της). Πολλοί το σεβάστηκαν αυτό. Καλώς. Όμως ο Μέσι άνετα θα μπορούσε να περιμένει. Είναι απολύτως δεκτό πως δεν ήθελε να βιώσει την κατάσταση που έζησε το 2021, όταν επέστρεψε από τις διακοπές του και απλά έμαθε ότι δεν μπορεί να συνεχίσει στη Βαρκελώνη.

Όμως σας παρακαλώ, μη λέτε ότι δε μπορούσε να περιμένει. Είμαστε ακόμη στα μέσα Ιουνίου (η απόφαση ανακοινώθηκε αρχές). Αν πραγματικά ήθελε να επιστρέψει στην αγαπημένη του ομάδα, θα έδινε λίγο χρόνο. Δηλαδή εσείς τι; Πιστεύετε πως η Ίντερ Μαιάμι δε θα ήταν εκεί για αυτόν στα τέλη Ιουλίου; Ας γελάσω….

Το φινάλε που κανείς δεν περίμενε, κανείς δεν ήθελε

Με τη μετακόμισή του στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, και ο ίδιος ο Μέσι φαίνεται να το πήρε απόφαση πως το τέλος είναι κοντά. Ένα τέλος που πάντως κανείς δεν περίμενε, κανείς δεν ήθελε. Αν μιλάμε για ιδανικό φινάλε, αυτό θα ήταν σε ένα κατάμεστο Καμπ Νόου, φορώντας την αγαπημένη του φανέλα και από πάνω το περιβραχιόνιο, σε ένα παιχνίδι που θα σήκωνε κάποια κούπα (το τελευταίο δεν έχει και τόση σημασία).

Αν’αυτού είναι πλέον πολύ πιθανό η τελευταία παράσταση του GOAT να γίνει στη χώρα του ΝΒΑ. Όχι πως έχουμε κάτι με τις ΗΠΑ, αλλά μιλάμε για πραγματικό κρίμα στη συγκεκριμένη περίπτωση… Σκεφτείτε πως ο Μέσι δεν έχει καν αποχαιρετήσει τους οπαδούς της Μπάρτσα, αφού όταν έφυγε βρισκόμασταν στην «καρδιά» της πανδημίας του κορονοϊού.

Δεν θέλω καν να φαντάζομαι το ενδεχόμενο να μην διεξαχθεί κάποιο προς τιμή του παιχνίδι στην πρωτεύουσα της Καταλονίας…