Λίβερπουλ και Άρσεναλ ήρθαν ισόπαλες στο ντέρμπι κορυφής στο Άνφιλντ με 1-1 και έτσι καμία δε κατάφερε να ξεφύγει στη κορυφή της Premier League.

Η Λίβερπουλ δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την έδρα της σε δεύτερο συνεχόμενο ντέρμπι της Premier League και μετά το 0-0 με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ήρθε σήμερα (23/12) η σειρά της Άρσεναλ να φύγει αήττητη από το «Ανφιλντ».

Το τελικό 1-1 διατήρησε την ομάδα του Μικέλ Αρτέτα μόνη στην κορυφή μετά από 18 αγωνιστικές, ενώ οι «κόκκινοι» του Γιούργκεν Κλοπ «μοιράζονται» τη δεύτερη θέση με την Άστον Βίλα… σε απόσταση αναπνοής από τους «κανονιέρηδες».

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Παρότι βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ από το γκολ του Γκάμπριελ, η Λίβερπουλ έφτασε στην ισοφάριση με τον Σαλάχ πριν συμπληρωθεί το ημίωρο, δεν της δόθηκε καθαρό πέναλτι πριν ισοφαρίσει σε προσπάθεια του Αιγύπτιου μέσα στην περιοχή και χέρι του Ζιντσένκο, ενώ στο δεύτερο μέρος που πίεσε αρκετά μέχρι το 75΄ έχασε τεράστια ευκαιρία στο 72΄ με τον Αλεξάντερ Αρνολντ να σημαδεύει το οριζόντιο δοκάρι.

Ο Κώστας Τσιμίκας ξεκίνησε και πάλι στην ενδεκάδα, αλλά στάθηκε άτυχος στο 35ο λεπτό καθώς τραυματίστηκε στην κλείδα κι έγινε αναγκαστική αλλαγή με τον Γκόμες. Ο Έλληνας διεθνής αριστερός φουλ μπακ, μάλιστα, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για να υποβληθεί σε εξετάσεις.

Τα αποτελέσματα, οι σκόρερ και η βαθμολογία:

Κρίσταλ Πάλας-Μπράιτον 1-1

(45΄+1 Τζόρνταν Αγιού – 82΄ Γουέλμπεκ)

Άστον Βίλα-Σέφιλντ Γιουν. 1-1

(90΄+6 – 87΄ Άρτσερ)

Γουέστ Χαμ-Μάντσεστερ Γ. 2-0

(72΄ Μπόουεν, 78΄ Κούντους)

Φούλαμ-Μπέρνλι 0-2

(47΄ Όντομπερτ, 67΄ Μπέργκε)

Λούτον-Νιούκαστλ 1-0

(25΄ Τάουνσεντ)

Νότιγχαμ Φόρεστ-Μπόρνμουθ 2-3

(46΄ Ελάνγκα, 74΄ Γουντ – 50΄, 57΄, 90΄+3 Σολάνκε)

Τότεναμ-Έβερτον 2-1

(9΄ Ρισάρλισον, 18΄ Σον – 82΄ Γκόμες)

Λίβερπουλ-Άρσεναλ 1-1

(29΄ Σαλάχ – 4΄ Γκάμπριελ)

Γουλβς-Τσέλσι 24/12

Μάντσεστερ Σίτι-Μπρέντφορντ (Δεν έχει οριστεί)

Standings provided by Sofascore
Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!