Η LaLiga αντέδρασε στην έγκριση για την European Super League διαμέσου του προέδρου της Χαβιέρ Τέμπας.

Η LaLiga αντέδρασε στην έγκριση για την European Super League διαμέσου του προέδρου της Χαβιέρ Τεμπάς.

Ο πρόεδρος της La Liga, Χαβιέρ Τέμπας, από τους μεγαλύτερους πολέμιους του σχεδίου, παρενέβη και στο επίσημο προφίλ του με μια σειρά από μηνύματα:

«Ήδη έχουν αρχίσει να μεθάνε… Όπως προειδοποίησα, πάντα μπορούσαν να διοργανώνουν αγώνες εκτός του περιβάλλοντος της UEFA και της FIFA, αυτό δεν μπορεί να απαγορευτεί. Το πρόβλημα είναι οι συνθήκες τους για να βρίσκονται υπό την οργάνωση της UEFA και της FIFA».

«Χρειαζόμαστε διαφανείς, σαφείς, αντικειμενικούς κανόνες για την έγκριση τουρνουά, που δεν ισχύουν με απλή απόρριψη, και πρέπει να υπάρχει ένα αντικειμενικό κανονιστικό πλαίσιο που να απαιτεί συνθήκες συγκρίσιμες με ολόκληρο τον τομέα. Αλλά που δεν αφήνεται στην ελεύθερη κρίση του τους συγκεκριμένους ηγέτες της FIFA και της UEFA, γιατί θα βρισκόμασταν σε κατάσταση κατάχρησης κυρίαρχης εξουσίας.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Ήδη το 2022, η UEFA έχει καθιερώσει μια διαδικασία για την έγκριση νέων διοργανώσεων στις οποίες μπορεί να έχει πρόσβαση η Super League», πρόσθεσε ο Τέμπας.

Και πρόσθεσε: «Προτελευταία παράγραφος του δελτίου Τύπου του Δικαστηρίου, για να αποφευχθούν αμφιβολίες και ψευδείς δηλώσεις που έχουν ήδη ξεκινήσει από “φίλους” με επιρροή. “Ωστόσο, δεν είναι σίγουρο ότι θα πρέπει να εγκριθεί μια διοργάνωση όπως αυτή της Super League.

Παράλληλα, καθώς τέθηκαν ερωτήσεις γενικού χαρακτήρα για τους κανόνες της FIFA και της UEFA, το Δικαστήριο δεν σχολιάζει το συγκεκριμένο έργο στην απόφασή του”».

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!