Ο Παναθηναϊκός δεν είχε την τύχη με το μέρος του, έχασε αρκετές ευκαιρίες και στο τέλος δεν κατάφερε να συνεχίσει το ευρωπαϊκό του ταξίδι καθώς ηττήθηκε με 1-2 από τη Μακάμπι Χάιφα.

Ο Παναθηναϊκός «πλήρωσε» ξανά πανάκριβα όλα τα λάθη που έκανε, βρέθηκε να κυνηγάει το σκορ με 2-0 απ’ την σκληροτράχηλη Μακάμπι Χάιφα (20’ Νταβίντ, 74’ Σερί), έχοντας χάσει νωρίτερα τα… άχαστα και μολονότι μείωσε στο 90ό λεπτό με τον Ιωαννίδη, δεν βρήκε γκολ ισοφάρισης στις καθυστερήσεις με αποτέλεσμα να ηττηθεί με 2-1 και ν γνωρίσει άδοξο αποκλεισμό απ’ την Ευρώπη.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Η Μακάμπι πήρε την 3η θέση στον 6ο όμιλο του Europa League σ’ αυτή την 6η και τελευταία αγωνιστική και θα συμμετάσχει στα play off εισόδου στους «16» του Europa Conference League, ενώ ο Παναθηναϊκός θα επικεντρωθεί πλέον στις εγχώριες υποχρεώσεις του, γνωρίζοντας μία… απότομη «προσγείωση».

Η εξέλιξη του αγώνα
Α’ ημίχρονο

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε επιθετικά και μόλις στο 3ο λεπτό είχε την πρώτη καλή στιγμή του στο ματς, όταν ο Αϊτόρ απέφυγε δύο αντιπάλους του και μπήκε στην περιοχή από πλάγια αριστερά, αλλά το τελείωμά του πέρασε άουτ. Η συνέχεια, ωστόσο, δεν ήταν ανάλογη για τους «πράσινους».

Η Μακάμπι έφερε γρήγορα το ματς στα δικά της μέτρα, έπαιξε «σφικτά» με πεντάδα στην άμυνα (δεξιό στόπερ τον Σούντγκρεν) κι έψαξε με υπομονή τις δικές της στιγμές «χτυπώντας» κυρίως από τα αριστερά με τον Κορνούντ. Στο 13’ ο Σερί βρέθηκε σε θέση βολής έξω απ’ την περιοχή, αλλά ο Λοντίγκιν μπλόκαρε σταθερά το σουτ που επιχείρησε, ενώ στο 20’ η ισραηλινή ομάδα πήρε το προβάδισμα.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Ο Πιερό «έσπασε» την μπάλα στον Κορνούντ, ο οποίος πήγε στο ένας με έναν με τον Παλάσιος κι έβγαλε σέντρα ακριβείας προς τον Νταβίντ που άνοιξε το σκορ με καρφωτή κεφαλιά, κάνοντας το 1-0 για τη Μακάμπι. Σε μία φάση που είχε ακέραιη ευθύνη ο Λοντίγκιν, καθώς έκανε κάκιστο υπολογισμό στην έξοδό του κι «έχασε» τη φάση.

Στο 30’ ο Παναθηναϊκός έφτασε κοντά στην ισοφάριση, όμως από τη χαμηλή σέντρα του Βαγιαννίδη, ο Ιωαννίδης δεν πρόλαβε να κάνει κάτι περισσότερο από ένα τακουνάκι το οποίο απέκρουσε ο Κεούφ, ο οποίος στη συνέχεια πρόλαβε και τον Αϊτόρ που πήγε να μπει «σφήνα» και να πάρει το… ριμπάουντ.

Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου, ο Χουάνκαρ έκανε μία πολύ ωραία σέντρα από τα αριστερά, όμως ο Παλάσιος που κινήθηκε στο πίσω δοκάρι δεν βρήκε καλά την μπάλα, πλασάροντας πολύ άουτ.

Β’ ημίχρονο

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός έχασε πάρα πολλές ευκαιρίες. Στο 48’ με τον Παλάσιος, στο 52’ με την κεφαλιά του Γεντβάι που πέρασε ελάχιστα άουτ, στο 56’ με το φάουλ του Αϊτόρ που απέκρουσε ο Κεούφ, στο 64’ με την κεφαλιά του Ιωαννίδη που απέκρουσε ο Κεούφ (και δεν την πρόλαβε για… εκατοστά ο Αράο) και στο 70’ με το πλασέ του Μαντσίνι, το οποίο «έβγαλε» ξανά στη γωνία του ο γκολκίπερ της ισραηλινής ομάδας.

Σαν να μην έφτανε αυτό για τους «πράσινους» ήρθε στο 74’ το δεύτερο γκολ της Μακάμπι Χάιφα με τον Σερί, ο οποίος υποδέχθηκε την μπάλα μέσα στην περιοχή κι «εκτέλεσε» τον Λοντίγκιν μετά την ασίστ του Κορνούντ.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Ο Παναθηναϊκός πίεσε με όλες τις δυνάμεις του στο φινάλε, ψάχνοντας ένα γκολ και το πέτυχε στο 90’ με την κεφαλιά του Ιωαννίδη, όμως στα λεπτά που απέμεναν δεν μπόρεσε να βρει κάτι περισσότερο και γνώρισε ένα πολύ πικρό αποκλεισμό…

Οι λεπτομέρειες του αγώνα

Διαιτητής: Γκεόργκι Καμπάκοφ (Βουλγαρία)
Κίτρινες: 10’ Χουάνκαρ, 90’ Σένκεφελντ – 36’ Κορνούντ, 45’+2’ Σούντγκρεν, 46’ Πιερό, 60’ Χαγκάγκ, 66’ Τζαμπέρ

Οι συνθέσεις

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης, Σένκεφελντ, Γεντβάι, Χουάνκαρ (80’ Μλαντένοβιτς), Αράο, Βιλένα (69’ Τσέριν), Παλάσιος (69’ Μαντσίνι), Μπερνάρ, Αϊτόρ (88’ Σπόραρ), Ιωαννίδης.
ΜΑΚΑΜΠΙ ΧΑΪΦΑ (Μασάι Ντέγκο): Κεούφ, Χαγκάγκ, Σούντγκρεν (46’ Φέινγκολντ), Γκέρσον, Σεκ, Κορνούντ (90’ Ποντγκορεάνου), Καφουμανά, Μοχαμέντ (32’ λ. τρ. Τζαμπέρ), Σερί (80’ Χαλαίλί), Νταβίντ (67’ Ρεφαέλοφ), Πιερό.

Η βαθμολογία

Standings provided by Sofascore
Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!