Ο Μικέλ Αρτέτα αρνήθηκε να ρίξει ευθύνη στον τερματοφύλακα Νταβίντ Ράγια, παρά την κακή του απόδοση κόντρα στη Λούτον.

Ο Μικέλ Αρτέτα αρνήθηκε να ρίξει ευθύνη στον τερματοφύλακα Νταβίντ Ράγια, τα λάθη του οποίου παραλίγο να κοστίσουν ακριβά στην Άρσεναλ, που επικράτησε δύσκολα της Λούτον εκτός έδρας με 4-3 την Τρίτη.

Ο Ισπανός, ο οποίος έχει αντικαταστήσει τον Άαρον Ράμσντεϊλ κάτω από τα δοκάρια, ήταν υπαίτιος για δύο τέρματα της Λούτον μέσα σε οκτώ λεπτά, που μετέτρεψαν το 1-2 σε 3-2 για τους γηπεδούχους.

Ο Ράγια ήταν εκτός θέσης στο κόρνερ του 49ου λεπτού, που επέτρεψε στον Αντεμπάγιο να κάνει το 2-2 και στη συνέχεια το σουτ του Μπάρκλεϊ, που έδωσε προβάδισμα στους γηπεδούχους πέρασε από κάτω του.

Ευτυχώς γι ‘αυτόν ο Κάι Χάβερτς ισοφάρισε και στη συνέχεια ο Ντέκλαν Ράις σκόραρε στο έβδομο λεπτό του πρόσθετου χρόνου για να δώσει τη νίκη στους «κανονιέριδες».

«Πρέπει να αμυνόμαστε καλύτερα ως ομάδα. Υπάρχουν ορισμένα πράγματα που οδηγούν στα γκολ και το θέμα δεν είναι να κατηγορούμε, δεν το κάναμε ποτέ και δεν πρόκειται να το κάνουμε τώρα», είπε ο Αρτέτα στους δημοσιογράφους όταν ρωτήθηκε για την εμφάνιση του Ράγια.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

«Έχει να κάνει με το πώς αντιδρά η ομάδα σε αυτό και μου αρέσει το πως ανταποκριθήκαμε».

Ο Αρτέτα ήταν πολύ πιο πρόθυμος να μιλήσει για το πνεύμα της ομάδας του που αρνήθηκε να χάσει στο «Kenilworth Road» — ένα γήπεδο στο οποίο η Άρσεναλ δεν είχε κερδίσει από το 1984.

«Δεν θέλουμε ισοπαλία. Θέλουμε να κερδίσουμε! Αυτή η κίνηση, αυτή η ενέργεια, το ρίσκο και το συναίσθημα που βγάζουμε στον αγωνιστικό χώρο, μπορείτε να το αισθανθείτε», είπε ο Αρτέτα.

«Σήμερα δεχθήκαμε μερικά γκολ με τα οποία θα είμαστε απογοητευμένοι. Αλλά και αυτό είναι μέρος του παιχνίδιου. Θα συμβεί και ο τρόπος που αντιδράσαμε σε αυτό, και ήταν υπέροχος».

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο FACEBOOK και στο INSTAGRAM για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε SUBSCRIBE και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!