Αγχώθηκε αλλά παρέμεινε στη κορυφή της Premier League η Άρσεναλ - Σπουδαία «εξάποντη» νίκη της Μπέρνλι επί της Σέφιλντ.

Η Άρσεναλ ξεκίνησε δυνατά, πέτυχε γρήγορα δύο γκολ και στη συνέχεια θέλησε να κατεβάσει ταχύτητα για να διαφυλάξει δυνάμεις και λίγο έλειψε να το πληρώσει, αλλά τελικά νίκησε με 2-1 στο Λονδίνο τη Γουλβς, για την 14η αγωνιστική στην Premier League, παραμένοντας έστω και αγχωτικά για μια ακόμη εβδομάδα στην κορυφή της βαθμολογίας.

Η ομάδα του Μίκελ Αρτέτα μπήκε στο γήπεδο με το… μαχαίρι στα δόντια και κατάφερε να προηγηθεί γρήγορα με τα γκολ των Σάκα (6′) και Οντεργκαρντ (13′), αλλά στα τελευταία λεπτά ανησύχησε τους φιλάθλους της, καθώς ο Κούνια μείωσε στο 86ο λεπτό και στις καθυστερήσεις πίεσε για το γκολ της ισοφάρισης.

Η Μπέρνλι στην καλύτερη φετινή εμφάνιση της, πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα, καθώς διέλυσε στην έδρα της τη Σέφιλντ Γιουνάτεντ με 5-0 στο ντέρμπι της «ουράς» και βλέπει τη συνέχεια με μεγαλύτερη αισιοδοξία, ελπίζοντας πως τελικά θ’ αποφύγει τον υποβιβασμό.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Στο ματς αυτό ο Τζορτζ Μπάλντοκ στάθηκε ξανά άτυχος. Ο Έλληνας διεθνής ακραίος μπακ υπέστη μυικό τραυματισμό και αντικαταστάθηκε στο 24ο λεπτό, έχοντας επιστρέψει προ εβδομάδων από απουσία 1,5 μήνα λόγω προβλήματος στη γάμπα.

Την ίδια ώρα η Λούτον γνώριζε την ήττα στο Λονδίνο από την ανώτερη Μπρέντφορντ με 3-1.

Αναλυτικά τ’ αποτελέσματα της 14ης αγωνιστικής στην Premier League και η βαθμολογία έχουν ως εξής:

Άρσεναλ-Γουλβς 2-1

(6′ Σάκα, 13′ Οντεγκααρντ-86′ Κούνια)

Μπρέντφορντ-Λούτον 3-1

(49′ Μοπέ, 56′ Μι, 82′ Μπαπτίστ-76′ Μπράουν)

Μπέρνλι-Σέφιλντ Γιουν. 5-0

(1′ Ροντρίγκες, 29′ Λάρσεν, 73′ Αμπντουνί, 75′ Κολεόσο, 80′ Μπράουνχιλ)

Νότιγχαμ Φόρεστ-Έβερτον 2/12

Νιούκαστλ-Μάντσεστερ Γ. 2/12

Μπόρνμουθ-Άστον Βίλα 3/12

Τσέλσι-Μπράιτον 3/12

Λίβερπουλ-Φούλαμ 3/12

Γουέστ Χαμ-Κρίσταλ Πάλας 3/12

Μάντσεστερ Σίτι-Τότεναμ 3/12

Standings provided by Sofascore
Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!