Ο Μάξι πρέπει πλέον να θεωρείται το απόλυτο steal καθώς οι Σίξερς τον επέλεξαν πολύ ψηλά στο ντραφτ του 2020.

Η ατμόσφαιρα στη Φιλαδέλφεια έχει μεταμορφωθεί με την αποχώρηση του Τζέιμς Χάρντεν, ο οποίος παραχωρήθηκε στους Λος Άντζελες Κλίπερς στις αρχές του μήνα. Εκ πρώτης όψεως η απώλεια ενός παίκτη του διαμετρήματος του Χάρντεν με αντάλλαγμα κάποιους ρολίστες θα έπρεπε να δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα. Ωστόσο, οι οπαδοί των Σίξερς μπορούν να δούν τα πάντα θετικά όταν ο Ταϊρις Μάξι παίζει με τον τρόπο που βλέπουμε από την αρχή της σεζόν. Πάμε να αναλύσουμε μαζί τον νέο σταρ δίπλα στον Τζοέλ Εμπίιντ.

Από νούμερο 21 στο ντραφτ, σε σταρ σε ομάδα πρωταθλητισμού

Ο Μάξι πρέπει πλέον να θεωρείται το απόλυτο steal καθώς οι Σίξερς τον επέλεξαν πολύ ψηλά στο ντραφτ του 2020. Μετά την αποχώρηση του Χάρντεν, τα κλειδιά της επίθεσης των 76ερς παραδόθηκαν επίσημα στον νεαρό γκαρντ. Ο Χάρντεν όμως, μόνο καλά πράγματα είχε να εκφράσει για τον Μάξι. “Μπορώ να περιμένω μόνο σπουδαία πράγματα από τον Ταϊρις, μόνο και μόνο λόγω του όγκου δουλειάς που ξέρω ότι καταβάλλει”, σχολίασε ο Χάρντεν. “Ελπίζω να έχει την ευκαιρία να μπει σε μια ομάδα All-Star και να δείξει πραγματικά το παιχνίδι του. Είμαι ενθουσιασμένος με την ανάπτυξή του και την ωριμότητά του”.

Ως βασικός υποψήφιος για το βραβείο του πιο βελτιωμένου παίκτη, τα στατιστικά στοιχεία του Μάξι τη φετινή σεζόν αποδεικνύουν έντονα τη σημαντική βελτίωσή του χρόνο με το χρόνο. Από το 8, 2, 1.7 (πόντοι, ασίστ, ριμπάουντ μ.ο) τη ρούκι σεζόν του, στο 20.3, 3.5, 2.9 πέρυσι και στο εξαιρετικό 26.8, 7.1, 4.8 φέτος. Τα νούμερα του βρίσκονται εκεί μετά από εξαιρετικά ματς. Ένα από αυτά ήραν και η πενηντάρα απέναντι στους Πέισερς. Επιπλέον, ο αρθμός των ασίστ του έχει ανέβει κατακόρυφα έπειτα από την αποχώρηση του Χάρντεν.

Ανάμεσα στους καλύτερους νέους σταρ του NBA

Ο Ταϊρις Μάξι έχει σημειώσει αξιοσημείωτη αύξηση στον αριθμό των πόντων και των ασίστ του. Έτσι, η Φιλαδέλφεια διαθέτει πλέον τη δεύτερη καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος καθώς μεγάλο ποσοστό αυτού του στατιστικού ανήκει στον ίδιο. Αφού έμαθε τα κατατόπια υπό την καθοδήγηση του Τζέιμς Χάρντεν τις προηγούμενες σεζόν, ο Μάξι έχει αρχίσει να τελειοποιεί τις ικανότητές του. Ταχύτητα, έφεση στο σκοράρισμα και πετυχημένο σκανάρισμα του γηπέδου, είναι μόνο λίγα από αυτα ποιυ τον έχουμε δει να κάνει φέτος.  Αυτά τα χαρακτηριστικά τον τοποθετούν και στην λίστα ως ένα από τα λαμπρότερα ανερχόμενα ταλέντα του πρωταθλήματος.

Στην πρόσφατη κατάταξη του ESPN για τους 25 κορυφαίους παίκτες κάτω των 25 ετών, ο Μάξι βρέθηκε στην 11η θέση. Ανάμεσα στον Τζάρεν Τζάκσον Τζούνιορ και τον Έβαν Μόμπλεϊ. Από πάνω του στη λίστα υπήρχαν ονόματα όπως αυτά του Ντόνσιτς, του Μοράντ, του Χαλίμπερτον και του Γκάρλαντ.

Ένα δίδυμο φωτιά

Ένα από τα κύρια θετικά σημάδια της ανόδου του Μάξι για τους Σίξερς είναι η συνεργασία του με τον Τζοέ Εμπίιντ. Με σημείο αναφοράς τα πικ εν ρολ, οι δύο παίκτες έχουυν ήδη δημιουργήσει ένα εξαιρετικό επιθετικό δίδυμο. Όσον αφορά το σκοράρισμα, κανένα δίδυμο δεν ξεπερνά τους Εμπίιντ και Μάξι μέχρι τώρα στη λίγκα. Ο περσινός MVP βρίσκεται στην κορυφή του πρωταθλήματος με  31,9 πόντους ανά παιχνίδι και είναι έβδομος στα ριμπάουντ με 11,2. Παράλληλα, ο Μάξι κατέχει τη 10η θέση στο σκοράρισμα με 26,8 πόντους και την 11η θέση στις ασίστ με 7,1. Η αποτελεσματικότητα του Εμπίιντ στο σκοράρισμα αποδίδεται σε μεγάλο βαθμό φέτος στο playmaking του Μάξι. Επιπλέον, ο ψηλός των Σίξερς έχει και μεγάλους αριθμούς στις ασίστ καθώς τα πικ εν ρολ με τον συμπάικτη του ελευθερώνουν πολλούς παίκτες στο τρίποντο.

Καθώς ο Μάξι δείχνει να έχει ωριμάσει στην τέταρτη σεζόν του, αν η πορεία του παραμείνει ανωδική, είναι σίγουρο πως θα είναι ένας από τους contenders για το επερχόμενο All-Star Game. Επιπλέον, το καλοκαίρι το συμβόλαιο του λήγει οπότε ένα max, η έστω τεράστιο, συμβόλαιο θα πρέπει να του παραχωρηθεί. Αυτό βέβαια θα γίνει ακόμα πιο εύκολο αν οι Σίξερς πρωταγωνιστήσουν στα πλέι οφς. Εκεί που πάντα παραμονεύουν οι Σέλτικς, οι Μπακς και οι Χιτ.