Ο Τζοέλ Εμπίιντ δήλωσε σε συνέντευξή του ότι θέλει πάση θυσία να κερδίσει ένα δαχτυλίδι, ακόμα και αν αυτό δεν έρθει στη Φιλαδέλφεια.

Ο Τζοέλ Εμπίιντ δήλωσε σε συνέντευξή του ότι θέλει πάση θυσία να κερδίσει ένα δαχτυλίδι, ακόμα και αν αυτό δεν έρθει παρέα με τους Σίξερς στη Φιλαδέλφεια. Δεν είναι κάτι που δεν ήξερε το front office των Σίξερς αλλά όταν πλέον ο σούπερσταρ σου το λέει παραέξω, είναι καιρός να θορυβηθείς. Μετά από συνεχόμενες αποτυχίες λίγο πριν τους τελικούς, η σεζόν που έρχεται θα είναι πολύ κρίσιμη για τις σχέσεις της ομάδας και του παίκτη.

Αποφασισμένος για τον τίτλο 

“Θέλω απλώς να κερδίσω ένα πρωτάθλημα. Θ κάνω ότι χρειαστεί. Δεν ξέρω πού θα γίνει αυτό, είτε στη Φιλαδέλφεια είτε οπουδήποτε αλλού”, δήλωσε ο Εμπίιντ όπως φαίνεται και στο παρακάτω στιγμιότυπο. “Θέλω να δω πώς είναι να κερδίζεις το πρώτο και μετά να σκεφτώ το επόμενο. Δεν είναι εύκολο. Χρειάζεται περισσότερα από έναν, δύο, τρεις παίκτες. Πρέπει να έχεις καλούς ανθρώπους γύρω σου”.

Η δήλωση του Εμπίιντ ε θα πρέπει να αποτελεί τεράστιο σοκ, όσο κι αν δεν αρέσει στους φανς των Σίξερς. Ένα πρωτάθλημα είναι ο καλύτερος τρόπος για τους κορυφαίους αθλητές να λάβουν το υψηλότερο επίπεδο επιβεβαίωσης. Αυτό ψάχνει και ο Εμπίιντ. Σίγουρα δεν ήταν ο καλύτερος τρόπος να το εκφράσει. Επίσης, σίγουρα το front office θα πρέπει να του πει δυο λόγια για τη δήλωση.  Το “ή οπουδήποτε αλλού” του Εμπίιντ ρίχνει τεράστια πίεση στην ομάδα να κάνει το παραπάνω βήμα. Κυρίως στον σχεδιασμό. Ωστόσο, για να λέμε και τα πράγματα με το όνομα τους, η ομάδα έχει καταφέρει να φτάσει στους τελικούς ανατολής 5 φορές τα τελευταία 6 χρόνια. Τη μία μάλιστα αποκλείστηκε από ένα από τα πιο τυχερά σουτ στην ιστορία του αθλήματος. Η ατυχία έπαιξε μεγάλο ρόλο. Μιλάμε άλλωστε για μια ομάδα που έχει να φτάσει στους τελικούς από τον Άιβερσον και το 2001.

Το θέμα του παρτενέρ

Το θέμα του καλύτερου συμπαίκτη για τον Εμπίιντ αποτελεί, και θα αποτελέσει και στο μέλλον, τεράστιο θέμα κουβέντας. Ο Τζίμι Μπάτλερ φάνηκε να του ταιριάζει απόλυτα. Ωστόσο, υπήρχαν αμφιβολίες για το αν η παραμονή του Μπάτλερ στην ομάδα θα εμπόδιζε τον αναπτυσσόμενο Μπεν Σίμονς να ωριμάσει πλήρως ως παίκτης. Στη συνέχεια, ο Σίμονς σβήστηκε μόνος του από τον χάρτη και πλέον προσπαθεί να βρει τον δρόμο του στο Μπρούκλιν. Ο Τζέιμς Χάρντεν είχε διακυμάνσεις, δείχνοντας εξαιρετικός σε ορισμένες σημαντικές στιγμές της σεζόν, αλλά έχοντας πολύ μικρότερη επιρροή σε άλλες. Προικισμένοι παίκτες, όπως πέρυσι ο Ταϊρις Μάξι πέρυσι, έχουν βρεθεί δίπλα στον Εμπίιντ αλλά δεν μπόρεσαν ποτέ να φτάσουν στο επίπεδο του σούπερσταρ για να σχηματίσουν το δίδυμο που χρειάζεται για την κατάκτηση ενός τίτλου.

Πρέπει να ρισκάρουν οι Σίξερς για να φέρουν τον Λίλαρντ στη Φιλαδέλφεια; Θα είναι ρίσκο διότι θα πρέπει να παραχωρήσουν πολλά και θα κινδυνέψουν να φέρουν έναν πάικτη που φαινομενικά μπορεί να ταιριάζει με τον Εμπίιντ αλλά κανείς δεν ξέρει μέχρι να τους δει μαζί στο γήπεδο. Ωστόσο, ο Λίλαρντ θέλει να πάει στους Χιτ, οπότε κάθε κουβέντα περί αυτού του θέματος είναι εντελώς υποθετική.

Είτε ήταν προμελετημένη είτε όχι, η δήλωση του Εμπίιντ είναι σοβαρή και το front office των Σίξερς οφείλει να τη λάβει υπόψιν για το μέλλον. Αν το μέλλον τους κρύβει ένα δαχτυλίδι θα φανεί πολύ σύντομα. Το δαχτυλίδι πάντως μοιάζει πολύ δύσκολο χωρίς τον Εμπίιντ στο ρόστερ τους.