Ο Γιάννης Λουκίνας και φέτος γεμίζει τις αντίπαλες εστίες με γκολ και τους φίλους της Athens Kallithea με ελπίδα και χαμόγελα!

Ο Γιάννης Λουκίνας δεν χρειάστηκε χρόνο για να συστηθεί στον κόσμο της Athens Kallithea. Ο έμπειρος φορ από νωρίς έδειξε την κλάση του με τα γκολ του. Με τις εμφανίσεις του. Ο Έλληνας επιθετικός από την αρχή κιόλας κέρδισε μέχρι και τους πιο απαιτητικούς. Τους πιο δύσκολους.

Ο 32χρονος στράικερ δεν χαλαρώνει. Δεν το έκανε ποτέ στην καριέρα του και φυσικά δεν το κάνει ούτε και τώρα, μιας και γνωρίζει πολύ καλά ότι η σεζόν μόλις ξεκίνησε και κρύβει πολλές ατραπούς και πολλά σκοτεινά μονοπάτια. Μα εκείνος δεν… χαμπαριάζει από τίποτα και κανέναν.

Ο Γιάννης Λουκίνας είναι ένας cult ήρωας για τα γήπεδα της Super League 2 και τους φίλους της Athens Kallithea. Είναι σαν τον Λούκι Λουκ στο «Ελ Πάσο» στα κόμιξ. Ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να επιβεβαιώσει με σιγουριά ή όχι ότι δεν μιλάμε για το ίδιο πρόσωπο. Μιας και κανένας δεν τους έχει δει ποτέ μαζί. O θρύλος του(ς) μεγαλώνει όσο και ο αριθμός των «θυμάτων» τους.

Η περσινή σεζόν…

Η αγωνιστική χρονιά ξεκίνησε με μία μεγάλη κίνηση για την Athens Kallithea. Οι άνθρωποι του συλλόγου είχαν βάλει πολύ ψηλά τον πήχη. Γι’ αυτό τον λόγο και ήθελαν στο ρόστερ τους έναν παίκτη που να γνωρίζει πολύ καλά την κατηγορία και να έχει την εμπειρία για να την πάρει από το… χέρι και να την πάει όσο πιο ψηλά γίνεται.

Και αυτό το πλάνο μόνο άσχημα δεν πήγε. Ο Γιάννης Λουκίνας με τα γκολ  του και τις εμφανίσεις του επιβεβαίωσε τους ισχυρισμούς όλων εκείνων που τον θεωρούν και τον θεωρούσαν τον «καλύτερο φορ της κατηγορίας». Χάρη στα τέρματα που σημείωσε δεν αναδείχτηκε μόνο πρώτος σκόρερ. Αλλά έδωσε αρκετούς βαθμούς στην ομάδα της Αττικής.

Όλα θα ήταν ιδανικά. Όλα έμοιαζαν ιδανικά. Όμως, στο τέλος η ιστορία δεν είχε happy end. Όχι και για τις δύο πλευρές, αφού η Athens Kallithea έχασε την άνοδο για έναν βαθμό από την Κηφισιά. Από την άλλη ο 32χρονος στράικερ αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ με 19 τέρματα. Πλέον στόχος του(ς) είναι να κάνουν το απόλυτο!

Στο δικό του έργο όλοι είναι… θεατές!

Δεν είναι μόνο τα γκολ που σημειώνει. Είναι και ο τρόπος που αγωνίζεται. Ο Γιάννης Λουκίνας τα κάνει όλα και… συμφέρει. Ο Έλληνας φορ είναι ο ιδανικός φορ για τους συμπαίκτες του και την Athens Kallithea. Και παράλληλα ο εφιάλτης για κάθε κεντρικό αμυντικό και αυτό γιατί ο Λουκίνας και μπορεί να παίξει με πλάτη προς την αντίπαλη εστία, αλλά και με μέτωπο.

Ο 32χρονος στράικερ γνωρίζει πολύ καλά πότε πρέπει να κάνει κίνηση ή πότε να δώσει την μπάλα προς κάποιον συμπαίκτη του που βρίσκεται σε καλύτερη θέση από εκείνον. Αυτό φαίνεται ήδη τη φετινή σεζόν, αφού σε επτά ματς στη Super League 2 πέρα από τα τρία γκολ που έχει σημειώσει, μετράει ήδη τρεις ασίστ.

Μάλιστα, το γκολ που σημείωσε στην εντός έδρας νίκη της Athens Kallithea κόντρα στον Γιούχτα επιβεβαιώνει την κλάση του, αφού επί της ουσίας μετέτρεψε σε γκολ μία «σκοτωμένη» σέντρα. Ένα γκολ που έχει τη δική του υπογραφή. Ένα γκολ που είναι αυτό που λέμε «σεντερφορίσιο». Ένας πραγματικός showman.

Ο Λούκι Λουκ και το «Ελ Πάσο»

Δεν χρειάζεται πολύ χρόνο. Ούτε πολύ χώρο. Η ταχύτητά του -σε σκέψη και εκτέλεση- είναι σε άλλα… επίπεδα. Όχι δεν μιλάμε για τον Λούκι Λουκ που «πυροβολούσε» πιο γρήγορα από τη σκιά του και ήταν ένας μόνος και έρημος καομπόι. Αλλά για τον Γιάννη Λουκίνα.

Ο έμπειρος φορ σημείωσε την περσινή σεζόν εννιά τέρματα μέσα στο «Ελ Πάσο», όπου έδωσε σάρκα και οστά στο παρατσούκλι του «Λούκι Λουκ» που του έδωσαν οι φίλοι της ομάδας της Αττικής.